Karhujen viikko sai hienon päätöksen

Miesten edustusjoukkueen ottelut jatkuivat tänään Porin Urheilutalolla. Karhulauman vieraaksi oli saapunut sarjan viimeiseksi jumittunut Helsingin IFK. Porin vierailu ei tuonut valoa perinteikkään seuran synkkään kauteen, sillä Karhut kukisti vieraansa maalein 12-4.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Karhujen lähtö otteluun oli huono ja sen myötä ottelusta muodostui vaikea. Tänään tuota ongelmaa ei tullut, sillä porilaisryhmä sai otteluun erinomaisen alun. Aaro Ollikainen vei isännät johtoon vain 52 sekunnin jälkeen. Karhujen saama ylivoima tuotti tulosta reilun kolmen ja puolen minuutin kohdalla Tomi Jerkun viedessä Karhut 2-0 johtoon. IFK onnistui kaventamaan tilanteeksi 2-1 Aleksi Vienolan maalilla. Tuohon loppui kuitenkin helsinkiläisjoukkueen pyristely. Kotijoukkueen kaksi nopeaa maalia hieman ennen erän puolta väliä antoi ottelulle lopulliset suuntaviivat. Benjamin Lepolan ja Tuomas Puiston maaleilla ensimmäinen erä päättyi Karhujen 4-1 johtotilanteesta.

Toisen erän alussa HIFK:lle tarjottiin vielä mahdollisuutta tulla peliin mukaan, kun Karhujen Jarno Tikka sai rangaistuksen. Ylivoima ei kuitenkaan tuonut haluttua tulosta HIFK:lle, sillä Karhujen Markus Hautaoja vei isännät alivoimaosumallaan jo 5-1 johtoon. Tomi Jerkku ja Petteri Santi viimeistelivät molemmat toisessa erässä maalit mieheen ja ottelu oli käytännössä ohi toiselle erätauolle siirryttäessä 7-1 numeroista.

Päätöserässä Karhut jatkoi vahvaa peliään ja joukkue iskikin reiluun 13 peliminuuttiin pallon viidesti ohi HIFK:n maalille vaihdetun Teppo Pitkäsen. Karhujen maaleista vastasivat Tuomas Puisto, Niko Järvenpää sekä kaksi maalia tehnyt Aapo Tamminen ja hattutemppunsa viimeistellyt Tomi Jerkku. Karhut johtivat peliä 12-1, jonka jälkeen joukkueen ote pelistä lähti osittain ja vierailijat pääsivät luomaan maalipaikkoja. HIFK onnistuikin lopulta kaunistelemaan lukemia kolmella kavennus maalillaan.

Sunnuntain taisto päättyi lopulta Karhujen selvään 12-4 kotivoittoon. Porilaisjoukkueen tehokkaimpana pelaajana hääri torstain tapaan Benjamin Lepola. Lepola iski viikon kahdessa ottelussa kaikkiaan 10 (2+8) tehopistettä.

”Sammutettiinko me Stadin lampun lopullisesti? Kyllä tuo HIFK tuosta nyt kakkoseen vain tipahtaa”, kommentoi pelin päätyttyä Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”12-4, kaksi pistettä, se lämmittää mieltä totta kai. Peli alkoi juuri niin kuin piti. Peli tapettiin heti alkupuoliskolla eikä vasta lopussa.”

”6-1 tilanteessa meidän peli vähän hidastui, kun kaverin selkäranka meni poikki. Ei pystytty ihan jatkamaan sitä samaa vauhtia mitä pidettiin alussa.”

”Kolmanteen erään vaihdeltiin vähän äijiä, niin saatiin hiukan vauhtia lisää. Tehtiinkin viisi maalia, mutta kun kaverille annoimme pari halpaa osumaa. Olisi jäänyt paljon parempi maku tuosta lopusta. Vähän Rassen puolesta käy sääliksi.”

”Hyvä päätös viikolle. Kaksi kotipeliä ja täydet pisteet. Tehtiin 22 maalia näissä matseissa. Omat ollaan saatu pidettyä hyvin kasassa.”

”Kyllä nuo vanhemmat kaverit repivät koko joukkueen tänään mukaan. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikonloppuun kohti uusia huimia seikkailuja. Lähdetään katsomaan, kun balalaikka soi ja mihin suuntaan”, päättää Kannosto.