Katkera kolmannen erän tappio Karhuille

Miesten ottelut jatkuivat tänään Kontiolahdella, kun LeBa-96 isännöi porilaisjoukkuetta. Monivaiheinen ottelu päättyi lopulta vierasjoukkueen kannalta katkeraan 8-7 tappioon.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi ottelussa nopealla tahdilla 2-0 johtoon. Karhut pääsivät peliin paremmin mukaan erän vanhetessa. Viimeisen vitosen pyörähtäessä käyntiin Juha Tikka avasi Karhujen maalihanat. Välittömästi kavennusmaalin jälkeen porilaiset saivat ylivoiman, kun kotijoukkueen Aleksi Matikainen joutui istumaan kakkosta. Ylivoima ehti jauhaa minuutin, kunnes Benjamin Lepola tasoitti pelin. Erän viimeisellä minuutilla Karhulauma pyllähti jälleen ja kotijoukkue rankaisi armotta. B-juniori-ikäinen Petteri Santi toi kuitenkin Karhut vielä tasoihin erän päätöshetkillä.

Karhut lähti toiseen erään paremmalla sykkeellä ja se näkyikin nopeasti tulostaululla. Benjamin Lepola iski pallon kahdesti ohi Lari Naumasen vieden Karhut ensi kertaa ottelussa johtoon. Toisessa erässä tehtiin kaikkiaan seitsemän maalia Karhujen viedessä erän numeroin 4-3. Karhujen kahdesta muusta maalista vastasivat Kalle Kujansuu ja illan toisen osumansa viimeistellyt Petteri Santi.

Päätöserästä muodostui Karhuille synkkä. Joukkueen peli muuttui puolustusvoittoisemmaksi ja vastustaja pääsi peliin mukaan. Erän alkuminuuteilla Henry Vartiainen tasoitti pelin. Erän puolessa välissä Karhujen Joni Halminen sai kahden minuutin rangaistuksen. Jäähyn aikana parhaan paikan sai kuitenkin Karhut, sillä Eero Vanhatalo pääsi alivoimalla yksin läpi. Eero onnistui harhauttamaan maalivahdin ulos tilanteesta, mutta laukaus päätyi lopulta tolppaan. Ottelun ratkaisu nähtiin vain minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Karhujen merkkausvirheen ansiosta LeBan Teemu Kummunmäki pääsi viimeistelemään ottelun päättäneet 8-7 lukemat.

”Alku oli todella vaikea. Latasimme alkuun, vedettiin välijumppa Pieksämäellä ja silti meni ihan vihkoon. Kaveri sai halvalla 2-0 johdon peliin. Oltiin merkkauspelissä todella paljon jäljessä”, kommentoi avauserää Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Toisessa erässä meillä oli paikka tappaa peli, mutta siinä ei tänään onnistuttu. Tehtiin taas karkeita virheitä ja kaveri rokotti niistä armotta.”

”Todella katkera loppu koettiin tänään. Meillä oli kuitenkin avaimet käsissä hoitaa tämä matsi. Benjamin Lepola oli meidän paras pelaaja tänään. Hän oli ainoa, joka pystyi pelaamaan läpi pelin omalla tasollaan. Nyt pitää vaan kerätä itsemme. Loppuverkka, kun alkoi, niin siittä alkoi samalla keskittyminen jo huomiseen Josba-matsiin”, päättää Kannosto.