Katkeraa kalkkia itärajalta

Karhujen viikonloppu itärajalla sai katkeran alun jälkeen tehottoman lopun. Joukkueen sunnuntainen ottelu Josbaa vastaan ei lihottanut porilaisryhmän pistepussia yhtään. Vähämaalinen ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 3-1 voittoon.

Karhut lähti peliin hyvällä jalalla ja joukkueen peli olikin huomattavasti parempaa mitä se lauantaina esitti. Hyvä alku ei kuitenkaan tuonut onnistumisia ja kotijoukkue pääsi johtoon Ville Laasosen maalilla. Avauserässä Karhut sai luotua hyviä maalipaikkoja, mutta maalinteon vaikeus näkyi viimeistelyssä.

Toisessa erässä Karhut supistamaan kokoonpanoaan. Joukkue sai edelleen tehtyä paikkoja, mutta viimeistely tökki edelleen. Josban Aapo Hämäläinen vei isännät kahden maalin johtoon hieman ennen toisen erän puoltaväliä. Erän loppupuolella Josba sai rangaistuslaukauksen, kun Aapo Tamminen menetti pallon ja hän yritti paikata menetystään rikkomalla vastustajaa maalintekotilanteessa. Jesse Reijonen laukoi pallon ohi Karhujen maalilla pelanneen Rasmus Östermanin vieden kotijoukkueen 3-0 johtoon.

Karhut tiivisti entisestään kokoonpanoaan kolmanteen erään ja se toikin lisää maalipaikkoja. Kolmannen erän puolessa välissä Karhujen Juha Tikka sai tehtyä maalin, mutta erotuomari hylkäsi sen, kun hän teki tilanteessa itse maskin Josban maalivahdille. Karhut ottivat maalivahdin pois reilut neljä minuuttia ennen loppua. Kavennus tuli kuitenkin vasta puolitoista minuuttia ennen loppusummeria Tuomas Puiston tehdessä maalin.

”Meillä oli kyllä hyvä valmistautuminen tähän peliin eilisen katkeran tappion jälkeen. Esitys oli koko joukkueelta tosi hyvä”, kommentoi peliä Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Valitettavasti maalit jäivät vaan piippuun tänään. Teimme kyllä tuosta vastustajan veskarista pelin suurimman voittajan.”

”Tämä on maalintekopeli ja harvemmin sitä voi yhdellä tehdyllä maalilla voittaa. Sääli, kun tänään ei saatu palkintoa.”

”Tappion myötä sarja muuttui entistä jännemmäksi. Nyt, jos koskaan on jokaisessa pelissä suuri panos. Ei tässä nyt kovin hyvät fiilikset ole bussissa istua, mutta ei auta. Tiistaina jatkuu työnteko ja valmistautuminen kohti seuraavaa taistoa alkaa”´, päättää Kannosto.

Tuomas Puisto 1+0
Tomi Jerkku 0+1

Karhujen ottelut jatkuvat seuraavaksi perjantaina, kun joukkue kohtaa kotikentällään SB Vaasan.