Karhut ja SB Vaasa tarjosivat perjantai-illan draamaa

Perjantainen Divari-ottelu Porin Urheilutalolla tarjosi paikalle saapuneille 345 katsojalle runsaasti viihdettä ja draamaa. Karhujen ja SB Vaasan välinen kasitien derby päättyi lopulta tasatulokseen 6-6.

Divarin ratkaisut lähenevät ja monella joukkueella on isot panokset lopuissa otteluissa. Se näkyi myös illan ottelun avauserässä, joka päättyi lopulta numeroihin 1-1. Erä alkoi tarkasti molempien joukkueiden osalta. Karhut siirtyi pelissä johtoon Tuomas Puiston maalilla reilun kuuden minuutin jälkeen. Karhujen johto ei kestänyt edes kahta minuuttia, kun vaasalaisten Henry Backman tasoitti pelin. Avauserässä molemmilla joukkueilla oli paikkoja lisämaaleihin, mutta molemmissa päissä maalivahdit nollasivat tilanteet.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen osalta erinomaisesti. Ville Salonen vei isännät 2-1 johtoon rangaistuslaukauksella, kun erä oli vanhentunut vain minuutin. Siihen päättyi kuitenkin porilaisriemut toisessa erässä. Karhuille annettiin kaksi peräkkäistä jäähyä ja vaasalaiset eivät jättäneet käyttämättä 5-3 ylivoimaansa. Olli Puputti toi pelin tasoihin ajassa 23:07.
Toisesta erästä muodostui kuitenkin jälleen Karhuille synkkä. Vaasa vei erän lopulta selvästi maalein 4-1. Viimeiselle erä tauolle kotijoukkue joutui lähtemään 2-5 tappioasemasta.

Päätöserästä muodostui kuitenkin jälleen Karhujen juhlaa. Takaa-ajon aloitti erän alkuminuuteilla Aapo Tamminen. Markus Hautaoja toi Karhut jo maalin päähän, kun erä oli ehtinyt vanhentua vain seitsemän minuuttia. Porilaisjoukkueen ilo oli loppua lyhyeen, kun maalin jälkeisessä vaihdossa vaasalaisten Rasmus Nyström iski lukemiksi 4-6. Porilaisten sankariksi tänään nousi  kokenut Ville Salonen. Joukkueen kokenein pelaaja nousi illan pelissä tasolle, jota vielä tällä kaudella ei ole tehopisteiden valossa Villeltä nähty. Kaksi maalia erän loppu puoliskolla nosti Villen illan tehot lukemiin 3+1.

Jatkoajalla ei tänään maalia nähty ja peli päättyi lopulta numeroihin 6-6. Lähimpänä maalintekoa oli Karhujen Kalle Santanen, jonka upea laukaus päätyi kuitenkin vaasalaisten maalilla pelanneen Mikael Aromaan käsiin.

Pelissä tehopisteet 3+1 merkkauttanut Ville Salonen putsasi tänään palkintopöydän. Tehopisteiden myötä Villellä on nyt Divarissa kasassa tasan 200 tehopistettä. Hän on pelannut yhteensä 175 ottelua, joissa on syntynyt 93 maalia ja 107 syöttöpistettä.

"Tänään oli ilmassa paljon draama ja paikoin komediaakin. Tämä piste oli kyllä voitettu piste karhulaumalle", kommentoi pelin jälkeen Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

"Avauserä oli tarkkaa pelaamista. Olimme siinä mielestäni hieman edellä vastustajaa. Toiseen erään saatiin hyvä alku, mutta sitten katosi meidän pelistä se lanka."

"Kaveri pääsi ensin tasoihin huonosta puolustamisesta ja siihen perään kahden miehen alivoima, niin erä oli surullinen. Loppuun annettiin vielä pukukoppimaali merkkausvirheestä."

"Onnistuttiin onneksi kampeamaan viimeinen erä meille 4-1 ja saatiin yksi piste pelistä. Urakoitiin aika paljon kahdella kentällä."

"Loppujen lopuksi oli kyllä hieno perjantai-illan viihde tämä peli. Nyt kyllä huomaa, että jokainen matsi on oikea playoff-peli itsestään. Näitä kannattaa kyllä tulla katsomaan", päätti Kannosto.