Sunnuntaina nähtiin maalikarkelot

Karhujen ja Jymyn välisestä Divari-ottelusta muodostui kunnon maalikarkelot. Pudotuspelipaikasta taistelevat joukkueet tarjosivat paikalle saapuneille reilulle 300 katsojalle kaikkiaan 21 maalia. Tunnin tahkoamisen jälkeen kotijoukkue juhli kauden 11. voittoaan lukemin 13-8.

Ottelun avauserästä muodostui runsasmaalisen ottelun vähämaalisin. Ensimmäisessä 20 minuuttisessa nähtiin runsaasta vauhdista ja lukuisista maalipaikoista huolimatta vain kolme maalia. Kotijoukkue siirtyi ottelussa Joni Halmisen maalilla 1-0 johtoon, kun tulostaulu oli ehtinyt eteenpäin aikaan 7:34. Karhujen johto kasvoi kahteen maaliin, kun Tomi Jerkku viimeisteli Ville Salosen esityöstä 2-0 maalin. Nurmolaiset pääsivät erässä vielä maalin päähän Petri Pollarisen kavennusosumalla.

Toisesta erästä muodostui ottelun runsasmaalisin. Karhujen toiset erät ovat olleet vaikeita ottelusta toiseen. Tänäänkin ainekset olivat katastrofiin, mutta joukkueen tehokas viimeistely piti lukemat tasaisina. Toinen erä päättyi lopulta tasan 5-5. Karhujen maaleista vastasivat Kalle Kujansuu, Niko Järvenpää, Markus Hautaoja, Tomi Jerkku ja rangaistuslaukauksesta maalin tehnyt Benjamin Lepola. Karhut siirtyivät toiselle erätauolle 7-6 johtolukemista.

Päätöserän alkuun Nurmo nousi ottelussa tasoihin Sami Kujalan viimeistellessä 7-7 osuman. Karhujen junnukaksikko Petteri Santi – Aaro Ollikainen nostivat Karhut johtoon heti seuraavalla peliminuutilla. Jymy nousi vielä kertaalleen tasoihin Kujalan viimeistellessä illan toisen osumansa. Tasoitusmaalin synnyttyä Karhujen Tomi Jerkulle tuomittiin kakkonen protestoimisesta. Jymyn saama etsikkoaika ei kuitenkaan tuottanut tulosta, sillä Karhut onnistui jäähyn aikana maalinteossa. Karhujen voittomaalin alivoimalla iski joukkueen kapteeni Kalle Santanen. Kotijoukkueen viimeinen kymppi oli erinomainen. Joukkue iski pallon Jymyn verkkoon viisi kertaa. Lopussa Jymy eri enää kyennyt saamaan kiriä aikaan ja peli päättyi lopulta Karhujen voittoon maalein 13-8.

”Sunnuntain bileet on nyt harrastettu. Taulu näyttää ihan kivaa lukemaa. Ennen kaikkea tärkeintä oli nuo kaksi saatua pistettä. Oltiin peliin lähdettäessä tasapisteissä sarjataulukossa”, kommentoi voiton jälkeen Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Peli oli hyvin monivaiheinen. Avauserän 2-1 mairitteli hieman vastustajaa. Meillä oli kyllä paikkoja enempäänkin maaleja.”

”Toinen erä oli sitten sellainen rati-riti-rallaa. Ollaan useasti hävitty toinen erä tällä kaudella. Tänään lähdettiin siitä, että ei hävitä. Meiltä peli oli siinä huolimatonta. Johdettiin moneen otteeseen ja päästettiin kaveri aina tasoihin.”

”Päätöserässä taululle tuli 8-8 niin taatusti kansa ihmetteli, että noinkohan ne sulavat. Kun pilliin sen jälkeen puhallettiin, niin vietiin peli 5-0. Joukkue osoitti taas luonteensa. Täällä ei periksi anneta ja hevillä ei hävitä.”

”Saatiin hyvin onnistumisia laajalle rintamalle. Kokoonpanoa kun katsoo, niin pelattiin yhdeksällä hyökkääjällä, joista kaksi b-junnua, neljä a-ikäistä ja vain kolme aikuisikäistä pelaajaa. Materiaalia kyllä löytyy ja koko ajan itseluottamus kasvaa.”

”Ollaan tyytyväisiä. Matka jatkuu ja ensi lauantaina pelataan taas kotona. Viisi peliä enää jäljellä ja seuraavaksi kohdataan ensimmäistä kertaa Liminka”, päättää Kannosto.