• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut kohtaa SuperLauantaina Niittomiehet


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Divarin runkosarjaa on porilaisjoukkueen osalta jäljellä enää viisi ottelua. Ensimmäiseen peliin viidestä  vastaan asettuu huomenna Limingan Niittomiehet. 

Karhut ja Niittomiehet kohtaavat huomenna ensimmäistä kertaa tällä kaudella, kun molemmat joukkueet ovat pelanneet jo 21 runkosarjan ottelua. 
Viime kaudella joukkueet kohtasivat kaksi kertaa. Ensimmäinen ottelu Limingassa päättyi Karhujen niukkaan jatkoaikavoittoon. Toinen kohtaaminen Porissa oli puolestaan Karhujen heiniä maalein 7-4.

Niittomiehet ovat tällä hetkellä tasaisen Divarin viides pisteen kolmantena majailevaa Karhulaumaa perässä. Niittomiehet ovat voittaneet pelaamistaan 21 ottelusta yksitoista. Poriin joukkue saapuu kolmen ottelun voittoputkessa, kun edellisissä otteluissa on kaatunut häntäpäähän jumittunut NST ja kärkikastiin lukeutuvat Loviisa ja Welhot.

Lauantain vierasjoukkueessa tehopisteet ovat jakautuneet tasaisesti usealle eri pelaajalle. Varsinainen ykköspyssy joukkueesta puuttuu. Parhaana pistemiehenä häärinyt Marko Latvalehto on tällä hetkellä Divarin pistepörssissä sijalle 30. Latvalehto on tehnyt pelaamissaan 18 ottelussa 16 maalia ja saalistanut seitsemän syöttöpistettä.

Karhut lähtee otteluun sarjan kolmossijalta. Alla on kaksi voitokasta ottelua NST:tä ja Nurmon Jymyä vastaan. Nyt lauantaina joukkueella on mahdollisuus hakea kolmas voitto putkeen. Kertaakaan tällä kaudella porilaisryhmä ei ole siihen vielä pystynyt. 

Karhujen kokoonpanosta on ollut loukkaantumisten takia sivussa kokeneet Saku Lahtinen ja Juha Tikka. Molemmat pelaajat ovat palanneet hiljalleen harjoituksiin mukaan. Loukkaantumisista huolimatta Karhut on onnistunut haastamaan jokaisessa ottelussa vastustajansa hyvin. Esiin on noussut nuorisokaarti, joka onkin ottelu ottelulta parantanut otteitaan. Erinomaista peliä on esittänyt mm. ykkösnyrkissä viilettävä Markus Hautaoja, joka on merkkauttanut viimeiseen kolmeen otteluun kahdeksan tehopistettä (4+4).

SuperLauantaina pelataan kotikaukalossa Niittomiehiä vastaan. Joukkue kohdataan ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Millainen nippu on tulossa Karhujen vieraaksi valmentaja Jani Kannosto?

”Niittomiesten pelistä ollaan kyllä hyvinkin tietoisia, sillä dataa on seurattu ja kyllä tiedetään mitä vastustajalta tuleman pitää.”

”Mielenkiintoinen matsi todellakin tulossa ja eritoten nyt, kun pelataan tietynlaisia minipleijareita varmasti ihan runkosarjan loppuun asti niin mielenkiintoa lisää se seikka, että nämä kaksi joukkuetta kohtaavat toisensa vielä kaksi kertaa, kun runkosarjaa on molemmilla jäljellä viisi peliä.”

Alla on nyt kaksi voitokasta peliä. Millä eväin lähdetään hakemaan kauden pisintä voittoputkea?

”Kyllä Karhulauma on osoittanut ison joukkueen merkkejä viime otteluissaan, varsinkin viime kotiottelussa, jossa peliä kyllä hallittiin lähes koko ajan, mutta pienillä lipsautuksilla kaveri roikkui mukana. Viimeisellä pelimiehen kympillä hallittu 5-0 niin se osoittaa kyllä kovaa itseluottamusta ja ennen kaikkea halua voittaa.”

”Karhulauman täytyy pystyä lujittamaan tietyllä tapaa puolustuspelaamista oman maalin läheisyydessä sekä nostaa omalla alueella pelattavien tilanteiden loppuun asti pelaamista. Eli yleisesti huolellisuutta lisää. Sitä kuuluisaa pientä parantamista, mutta ennen kaikkea säilyttää itseluottamus ja kova latinki.”

”Kohta alkaa kevätaurinko loistella ja pidot vain paranevat sekä pelaajien juhlat kasvavat.”

”Lauantaina on hieno päivä muutenkin, kun kaikki Karhujen kausikortin omaavat pääsevät viettämään penkkiurheilujuhlaa, kun urheilutalolla on myös 2 futsalpeliä, joten kaikki kannustamaan porilaisia.”

Huominen on Urheilutalolla oikea SuperLauantai palloilun merkeissä. Hallilla pelataan Karhujen ottelun lisäksi myös kaksi futsal-ottelua. MuSaFutsalin naiset kohtaavat kello 13:00 Futsal-Liigan ottelussa FC Nokian. MuSaFutsalin miehet pelaavat puolestaan kello 19:30 Futsal-Ykkösen ottelussa TPK:ta vastaan. Molempiin MuSaFutsalin otteluihin on vapaapääsy Karhujen kausikortilla.

Karhujen ja Niittomiesten ottelu alkaa Porin Urheilutalolla lauantaina kello 16:00. Tervetuloa kannustamaan Karhut kotivoittoon!

Lue myös