• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

SuperLauantain salibandytaisto päättyi pistejakoon


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen ja Niittomiesten kauden ensimmäinen kohtaaminen venyi aina jatkoajalle asti. Tiukan väännön jälkeen kotijoukkue nousi takaa tasoihin päätösminuutilla. Lauantaipäivän kohtaaminen tarjosi reilulle 300 katsojalle kaikkiaan 12 maalia.

Kotijoukkue sai otteluun hyvän alun. Joukkue siirtyi pelissä kahdella osumallaan 2-0 johtoon hieman avauserän puolenvälin jälkeen. Karhujen ensimmäisen erän maaleista vastasivat Benjamin Lepola ja ylivoimalla osunut Tomi Jerkku. Karhujen hyvä ote kuitenkin hävisi 2-0 maaliin ja sen jälkeen joukkue olikin ottavana osapuolena. Niittomiesten Jarkko Hiltunen kavensi avauserän päätösnumeroiksi 2-1, kun erää oli pelaamatta hieman reilut kolme minuuttia.

Toisesta erästä muodostui Karhuille jälleen aiempien pelien tapaan synkkä. Erän ensimmäisen seitsemän minuutin aikana Niittomiehet ensin tasoitti ja heti perään siirtyi johtoon Juho-Pekka Hiltusen ja Marko Latvalehdon maaleilla. Karhut sai mahdollisuutta hakea tasoitusta ylivoimalla kahteen kertaan. Ensimmäisen jäähyn vierasjoukkue kesti, mutta toista ei. Karhujen Aapo Tamminen toi Karhut tasoihin erän puolenvälin jälkeen. Kauaa ei Karhut saanut tasatilanteesta nauttia. Vieraiden Tuukka Kivioja vei joukkueensa 3-4 vierasjohdossa toiselle erätauolle.

Päätöserän alku alkoi Karhuilta huonosti. Hyökkäysalueella karvaustilanteesta jäähylle joutunut Aaro Ollikainen ei ehtinyt istua rangaistusaitiossa kuin 12 sekuntia, kun pallo oli löytänyt tiensä Karhujen maaliin. Karhut onnistuivat nousemaan pelissä 5-5 tasatilanteeseen Aapo Tammisen ja Markus Hautaojan maaleilla. Hautaojan tasoitusosuma syntyi, kun pelikello näytti aikaa 56:27. Niittomiehet tarjosi kuitenkin porilaiskatsojille lisää jännitettävää. Otso Tornberg siirsi vieraat jälleen johtoon vajaat kaksi ja puoliminuuttia ennen päätössummeria. Karhujen kiri kuitenkin onnistui vielä kerran. Joukkue otti maalivahdin pois maaliltaan ja yhden miehen ylivoimalla Benjamin Lepola onnistui tasoittamaan pelin vain 48 sekuntia ennen erän päättymistä.

Jatkoajalle venynyt ottelu tarjosi tilanteita aina viimeiseen sekuntiin asti. Molemmilla joukkueilla oli paikat ratkaista peli jatkoajalla, mutta tänään pisteet jaettiin lukemin 6-6. Tiukalle kotijoukkueen piste kuitenkin menivät, sillä Niittomiehet sai iskettyä pallon Karhujen maaliin jatkoajan päätössummerin soidessa. Maali kuitenkin hylättiin hyvällä paikalla tilannetta seuranneen erotuomarin toimesta.

”Taas vietettiin lauantain salibandyviihdettä. Viime tasapeli Vaasaa vastaan oli voitettu piste. Niin oli myös tänään”, kommentoi Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Peli kulminoitui siihen alkuun. Päästiin hieman liian helposti 2-0 johtoon. Sitten iski käsijarru kiinni. Sitä oli sitten vaikea saada enää pois. Puuduttiin jokaisella osa-alueella tänään. Kaverilla oli avauserän lopussa vielä tolppaa ja ylärimaa, mutta eivät vielä siinä vaiheessa uponneet.”

”Toinen erä oli taas oikein yllättävä. Meillä oli muutama paikka ja rimoissakin taisi pallot käydä. Kaveri sitten onnistui ja vei erän 3-1.”

”Kolmanteen erään koitettiin herättää joukkuetta muuttamalla hyökkäyskolmikoita. Ei sekään oikein silti lennokkaaksi muuttunut. Kaveri siirtyi 3-5 johtoon erän alkuun. Tultiin kuitenkin takaa tasoihin. Kaveri pääsi sitten vielä johtoon, mutta noustiin onneksi 6-5 vastaan tasoihin.”

”Olisi ollut kyllä kalman kalkkia, jos olisi tuo jatkoajan osuma hyväksytty. Tuomari oli kyllä hyvällä paikkaa meidän maalin kulmalla ja varmaan kuuli ja näki tilanteen hyvältä paikkaa. Meinasi siinä sydän pysähtyä.”

”Pelattiin peliä niin kuin kaveri halusi. Oltiin tänään kyllä pöhlöjä. Pelattiin peliä välillä tyhmästi ja sitten juostiin kotiin semmosta sirkus Finlandiaa, että ei olla vähään aikaan nähty. Pitäisi pystyä muuttamaan tuota omaa tekemistä, kun sellainen paikka tulee.”

”Matka jatkuu. Nyt saadaan hetki levätä ja sitten jatketaan Blue Foxia vastaan. Trillerit jatkuvat”, päättää Kannosto.

Karhujen tehopisteet:
Benjamin Lepola 2+2
Aapo Tamminen 2+1
Saku Lahtinen 0+2
Tomi Jerkku 1+0
Markus Hautaoja 1+0
Ville Salonen 0+1

Karhujen ottelut jatkuvat seuraavaksi helmikuun 18. päivä Blue Foxin vieraana.

Lue myös