Karhut hakivat tärkeän vierasvoiton Tähtihallista

Siipirikkoisena matkaan lähtenyt porilaisjoukkue taisteli pisteiden eteen onnistuneesti. Karhulaumalle tärkeä 5-4 vierasvoitto Blue Foxin kustannuksella.

Karhut sai peliin loistavan alun. Ensimmäinen erä oli ehtinyt vanhentua vain 40 sekuntia, kun peliväline oli löytänyt ensimmäisen kerran ohi Blue Foxin maalilla pelanneen Roope Mutkan. Aaro Ollikaisen avausosumaan syöttöpisteen merkkautti Jarno Tikka. Toista maalia ei tarvinnut odottaa pitkään, sillä vain vajaat minuutti Aaron maalista Karhut siirtyi pelissä 2-0 johtoon Saku Lahtisen viimeistellessä illan ensimmäisen osumansa. Hyvän alun jälkeen Blue Fox pääsi peliin paremmin mukaan ja joukkue saikin kavennusosuman hieman erän puolen välin jälkeen. Erän loppu puolella Karhujen Ville Salonen joutui rangaistusaitioon ja se avasi kotijoukkueelle paikan tasoitukseen. Blue Foxin Tero Saaristo onnistui tasoittamaan avauserän päätösnumeroiksi 2-2.

Toisen erän alkuun Karhuille tarjoiltiin ylivoimaa, mutta vierasjoukkueen illan ensimmäinen erikoistilanne ei tuonut tulosta. Erän puolen välin jälkeen kotijoukkue siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon Anton Kallvikin maalilla. Karhulauma ei kuitenkaan lannistunut Blue Foxin kolmannesta peräkkäisestä osumasta. Ensin Karhujen Kalle Santanen tasoitti ottelun ja reilun minuutin päästä Ville Salonen iski pallon ylivoimalla kotijoukkueen maaliin. Salosen maalilla Karhut oli siirtynyt ottelussa jälleen maalin johtoon.

Päätöserän alussa kotijoukkueen Anton Kallvik toi kotiyleisön riemuksi Blue Foxin tasoihin. Tasoitusosuman jälkeen Blue Fox sai mahdollisuuden hakea johtomaalia ylivoimalla. Karhujen pelin toinen alivoima kuitenkin onnistui tappamaan Jarno Tikan rangaistuksen. Erän puolen välin jälkeen Saku Lahtinen pääsi yrittämään rangaistuslaukauksesta maalintekoa, mutta yritys epäonnistui. Saku kuitenkin paikkasi hienosti heti perään ylivoimalla. Aapo Tammisen syötöstä Lahtinen iski illan toisen maalinsa ja samalla ottelun päätösnumerot 4-5. Blue Foxille tarjottiin vielä ylivoimaa, mutta siinä joukkue ei onnistunut ja pisteet matkasivat Poriin.

”Numerot kertovat kaiken. Todella tiukka peli oli tänään. Saatiin peliin hyvä alku ja päästiin pelissä 2-0 johtoon nopeasti. Sen jälkeen jähmetyttiin ja kaveri pääsi peliin mukaan”, kommentoi pelin ensimmäistä erää Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Toiseen erään laitettiin sitten uusia myrkkyjä kehiin. Kaveri pääsi kuitenkin ottelussa johtoon, mutta Karhulauma näytti kyllä isoa luonnettaan tuossa tilanteessa.”

”Meillä oli tänään matkassa vain 14 pelaajaa, kun abit olivat poissa ja vielä aamutuimaan matkasta putosi Benjamin Lepola pois. Jouduttiin rukkaamaan kokoonpanoa melkoisesti ja ylivoimakin meni uusiksi. Ironista, että tehtiin pelin voittomaali vielä ylivoimalla.”

”Debyyttiään pelannut Eero Harjula onnistui hyvin tulikasteessaan. Muutaman vaikean vaihdon jälkeen hän pääsi hyvin peliin mukaan. Maalilla Rasse oli jälleen vakuuttavan hyvä. Otti muutaman tärkeän kopin. Myös koko joukkueena puolustettiin hyvin ja peitettiin laukauksia urakalla.”

”Tasainen ja kova peli oli. Täällä on aina vaikea paikka pelata. Tuomaritkin suoriutuivat matsista hyvin.”

”Alkaa tuo pudotuspelipaikka pikkuhiljaa varmistumaan. Nyt vaan kaikki ensi viikonloppuna urheilutalolle kannustamaan porilaisjoukkuetta. Ja kun paikalle tulee,  niin ottakaa nyt ihmeessä yksi kaverikin mukaan niin saadaan lehterit täyteen”, päättää Kannosto.