• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhujen pudotuspelitaistot avataan naistenpäivänä


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Divarin runkosarjan toiseksi sijoittunut Karhut pelaa illalla ensimmäisen puolivälieräottelunsa Porissa. Vastustajakseen puolivälieräsarjaan porilaisjoukkue otti runkosarjassa viidenneksi sijoittuneen Loviisan Torin. Puolivälieräsarja pelataan paras kolmesta periaatteella, eli perjantaina ottelusarja on jo katkolla illan voittajalle.

Loviisa voitti runkosarjan 26 ottelustaan 14, kerran peli päättyi tasan ja 11 kertaa loviisalaisjoukkue joutui poistumaan kaukalosta tappio niskassaan. Joukkue teki sarjan aikana kolmanneksi eniten maaleja (179). Tehokkaan hyökkäyksen vastapainoksi omassa päässä soi myös todella paljon. Loviisalaisten verkkoon iskettiin kaikkiaan 174 maalia, toiseksi eniten koko sarjassa.

Joukkueesta löytyy todella paljon tehokkaita hyökkääjiä. Kirkkaimpana maaliruiskuna häärii Divarin maalipörssin voiton jakanut Jonas Hällfors. Hällfors iski runkosarjassa kaikkiaan 36 maalia. Hänen lisäkseen kannattaa kiinnittää huomio myös kolmikkoon Jesse Tolvanen (43 tehopistettä) – Peik Salminen (34 pistettä) – Tommi Taimisto (32 pistettä).

Loviisalaisten runkosarjan kaksi viimeistä ottelua olivat joukkueelle synkkiä. Ensin Tor hävisi kotikentällään SB Vaasalle maalein 5-12 ja päätöskierroksella visiitti Nurmoon toi 10-4 tappion. Kahdessa viimeistä otteluaan joukkue on siis hävinnyt maalisuhteella 9-22.

Karhut ja Loviisa kohtasivat back-to-back hengessä loka-marraskuun vaihteessa. Ensimmäinen ottelu päättyi vaiherikkaiden hetkien jälkeen Porissa vierasjoukkueen 5-6 juhlaan. Seuraavassa ottelussa porilaisjoukkue kävi puolestaan hakemassa maalin voiton 7-8 lukemin.

Karhut lähtee ottelusarjaan runkosarjan toiselta sijalta. Erinomaisen loppukauden pelannut porilaisryhmä keräsi viimeisestä kahdeksasta ottelustaan kahta pistettä vaille täydet pisteet. Joukkue voitti otteluista kuusi ja kahdesti pisteet jaettiin tasapelin turvin.

Runkosarja on nyt takana ja edessä ensimmäinen pudotuspeliottelu. Millaisilla fiiliksillä joukkue lähtee kevään tärkeimpiin peleihin valmentaja Jani Kannosto?

”Sarjan alkutahdit on lyöty ja nyt alkaa sitten kunnolla 8 joukkueella aarteen metsästys. Joukkue lähtee todella kovalla itseluottamuksella hakemaan keskiviikon kotiottelusta voittoa.”

”Joukkueen pelillinen käyrä on kevään aikana ollut nousujohteinen sekä toimivia kokonaisuuksia on löytynyt ratkaisutehokkuuteen. Nyt alkaa pelaajien juhla-aika, jolloin mitataan niin henkinen kuin fyysinenkin oma minä tuolla askissa.”

Vastustajaksi valittiin Loviisan Tor. Millaista sarjaa odotetaan loviisalaisia vastaan?

”Vastustaja Loviisan Tor omaa kokemusta ja myös sopivasti nuoruuttakin. Joukkueen kovin pyssy on selkeästi maalipörssin voiton Lepolan kanssa jakanut Jonas Hällfors.”

”Vastustajan selkeät vahvuudet löytyvät kokeneesta kaartista sekä vaarallisista erikoistilannepelaamisista. Karhulauman on vastattava ottelussa kaikkiin mahdollisiin ´hämmennyksiin´ sekä luotettava omaan tekemiseen kuin vuoreen.”

”Torin heikkoudet on hyvin tiedossa ja niitä käytetään varmasti hyväksi, joten Karhulauma on valmis, kun pilli viheltää. Nyt on paras aika laittaa kaikki likoon ja edetä kilvan kauniin kevätauringon mukaan, joten turhat puristamista ja jännitykset pois mielistä ja on vain seuraava vaihto mielessä.”

”Kovalla ´tappelumeiningillä´ lähdetään. Annetaan se hämmentäjien rooli sille kuudennelle kenttäpelaajalle eli yleisölle, jota varmasti tulee sankoin joukoin paikalle. Ja onhan ne viritykset jo henkisellä tasolla luotu kutkuttaviksi joukkueiden kohtaamisissa runkosarjassa, joten kaikki kannustamaan Karhulaumaa raatelufiiliksiin urheilutalolle.”

Illan otteluun kannattaa saapua ajoissa, jotta et missaa yhtään tilannetta. Lipunmyynti aukeaa normaalisti tuntia ennen ottelun alkua.

Pelin tiimellyksessä kannattaa muista myös Kahvila Porittaren tarjonta.

Karhujen ja Loviisan ensimmäinen puolivälieräottelu alkaa tänään Porin Urheilutalolla kello 18:30. Tervetuloa kannustamaan Karhut kotivoittoon!

Lue myös