Karhut jatkavat välieriin

Karhujen ja Loviisan välisen puolivälieräsarjan toinen ottelu pelattiin tänään Loviisassa. Selkä seinää vasten ollut kotijoukkue ei kyennyt jatkamaan kauttaan. Porilaisjoukkue lähetti runkosarjan viidennen kesälomille voitoin 2-0.

Ottelun avauserästä muodostui tänään vähämaalinen. Molemmissa päissä maalivahdit onnistuivat hyvin ja erän aikana nähtiin vain yksi osuma. Pelin avausosuman sai iskeä kotijoukkueen Markus Hällsten. Karhuilla oli avauserässä jo paikat tehdä useampi maali, mutta Niko Nordström torjui kaikki yrityksen onnistuneesti.

Porilaisjoukkue sai toisessa erässä maalihanat auki reilun kuuden peliminuutin jälkeen Eero Vanhatalon toimesta. Toisesta erästä muodostui lopulta Karhujen kannalta erinomainen. Joukkue sai luotua hyvin maalipaikkoja ja niissä joukkue vielä onnistui erinomaisesti. Karhut iskivät toisessa erässä pallon Loviisan maaliin kaikkiaan neljä kertaa. Vanhatalon lisäksi maaliteossa onnistuivat Benjamin Lepola, Joni Halminen ja Ville Salonen. Päätöserään lähdettiin Karhujen 4-1 johtolukemista.

Päätöserässä joukkueet iskivät maaleja tasatahtiin aina erän puoliväliin asti. Loviisalta maalinteossa onnistuivat Jonas Hällfors sekä illan toisen maalinsa tehnyt Hällsten. Karhujen maaleista vastasivat kaksi kaappia tehnyt Lepola ja toisen maalinsa pelissä tehnyt Halminen. Karhut kaunisteli Tuomas Puiston ja Lepolan maaleilla vielä erän loppuminuuteilla päätösnumerot 9-3.

”Taululla komeilee 3-9 lukemat. Kaksi voittoa otettiin ja jatketaan nyt välieriin”, kommentoi pelin päätyttyä Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Tänään oltiin todella iso joukkue. Vaikka hävisimme ekan erän, niin siinä oli jo suuntaa pelin lopputuloksesta. Vastustajan veskari otti muutaman todella tärkeän kopin.”

”Toisessa erässä vimma kasvoi ja alettiin saada maaleja. Samalla vastustajalla alkoi selkä mennä seinää vasten. Pitää antaa kyllä krediitit Karhulaumalle.”

”Halmisen Joni oli tänään todella hyvä. Samoin kokoonpanoon palannut Benjamin Lepola iski neljä maalia. Maalilla Rasmus otti taas muutaman tärkeän torjunnan oikeaan aikaan.”

”Todella moni ihmetteli miksi otettiin Loviisa vastaan, kun oli runkosarjan vitonen. Tehtiin kahteen peliin kaikkiaan 19 maalia heidän reppuun. Ei varmaan tarvitse enää perustella valintaa.”

”Hyvillä mielillä lähdetään nyt takaisin päin. Isot pojat jatkavat lepäämään ja A-junnut menevät Stadiin nuorten karsintoihin.”

”Peliä pitää parantaa välieriin. Kevätaurinko jatkaa nousuaan. Valmistautuminen seuraavaan koitokseen alkoi saman tien. Ollaan hyvässä kuosissa ja luotto poikiin on kova”, päättää Kannosto.

Voiton myötä Karhut jatkaa Divarin välieriin. Välieräsarja alkaa keskiviikkona Porin Urheilutalolla. Vastustaja selviää vasta maanantaina pelattavan SB Welhot-SB Vaasa ottelun jälkeen.