• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut kohtaa välierässä Jymyn


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen kausi jatkuu tänään keskiviikkona Divarin välierissä. Joukkue kohtaa paras kolmesta pelattavassa sarjassa runkosarjassa kolmanneksi yltäneen Jymyn.

Tasaisessa runkosarjassa Jymy sijoittui Karhujen jälkeen kolmanneksi vain pisteen päähän porilaisjoukkueesta. Sarjanousijana Divariin tullut Jymy voitti runkosarjassa Karhujen tavoin 15 ottelua. Tappioita nurmolaisjoukkueelle kertyi yhdeksän ja tasapelejä kaksi. Joukkueen maaliero oli sarjan kolmanneksi paras (+31), edellä vain sarjaykkönen Welhot sekä Karhut.

Välieräpari kohtasi toisensa kaksi kertaa runkosarjassa. Ensimmäinen osa joulukuun alussa Nurmossa päättyi kotijoukkueen 7-5 voittoon. Karhut maksoivat kalavelat kotiottelussaan tammikuun lopulla takaisin. Jymy joutui poistumaan urheilutalolta 13-8 tappio niskassaan. Lisäväriä ottelupariin tuo myös parin vuoden takainen Divari-karsinta. Tuolloin Karhut voitti ottelusarjan 2-0 ja nousi Divariin. Jymyn kohdalle nousu toiseksi korkeimmalle sarjatasolle tuli vuotta myöhemmin.

Runkosarjassa joukkueen vaarallisinta osaa oli kaksikko Jose Kivipelto – Hannu Palomäki. Kaksikko viimeisteli yhteensä 46 maalia. Pudotuspeleissä kaksikko on jatkanut siitä, mihin runkosarjassa jäivät. Kaksikko johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä kolmen pelatun pelin jälkeen.

Jymy kohtasi puolivälierissä Limingan Niittomiehet. Niittomiehet yllättivät avausottelussa nurmolaiset ratkaisten ottelun lopulta rangaistuslaukauksilla. Jymy haki toisessa ottelussa kotiedun takaisin 5-3 vierasvoitolla. Otteluparin ratkaissut kolmasosa pelattiin sunnuntaina. Tuolloin ottelu venyi jatkoajalle asti ja Jymyn sankariksi nousi juuri kaksikko Kivipelto – Palomäki.

Karhut pelasi puolivälierissä kaksi ottelua Loviisaa vastaan. Hienon kotivoiton jälkeen joukkue ratkaisi ottelusarjan nimiinsä perjantain vierasottelussa maalein 9-3. Perjantaina kokoonpanoon palasi myös ensimmäisestä ottelusta sivussa ollut Benjamin Lepola.

Keskiviikkona jatketaan välierien merkeissä. Millä fiiliksillä Karhulauma lähtee keskiviikon otteluun valmentaja Jani Kannosto?

”Vauhti kiihtyy keskiviikkona kilpaa kevätauringon kanssa ja välierät pärähtävät käyntiin Nurmoa vastaan. Puolivälierät on nyt taputeltu ja välierissä jatkavat runkosarjan neljä parasta.”

”Joukkue sai puolivälieräsarjan jälkeen hiukan huilia, kun oma sarja meni suoraan kahdessa ottelussa poikki.”

”Nyt ollaan jo alkuviikko oltu sorvin ääressä ja tutkittu dataa vastustajasta eli keskittyminen ja valmistautuminen ovat alkaneet kohti keskiviikon kotimatsia.”

”Karhulauman täytyy pystyä nostamaan pelillistä sekä henkistä tasoaan jälleen seuraavalle kerrokselle, sillä niin henkistä kuin fyysistä tilaa mitataan nyt astetta kovempana kuin kertaakaan tällä kaudella, myös pelin perspektiivistä pitää ammentaa uusia voimavaroja ja ladattava oma arsenaali huippuvireeseen.”

Vastustajaksi tuli Nurmon Jymy. Runkosarjassa molemmat voitti kotiottelunsa. Millainen vastus on Jymy?

”Vastaan asettuu tosiaan Nurmo, joka on pelannut todella hyvän ja vahvan kauden sarjanousijana.”

”Joukkueella on sitoutunut pelaajisto, joka on näyttänyt suurta venymiskykyä mm. nyt puolivälieräsarjassaan. Vaarallisia osa-alueita löytyy kentän joka saralta, joten Karhulauma saa pistää kaiken osaamisen likoon, mikäli onnistumisia aiotaan ottaa.”

”Nyt alkaa sarja, jossa voittajaa odottaa loppuottelupaikka eli karsinta, jossa haetaan liigaan nouseva joukkue.”

”Vastustajan heikkoudet sekä iskupaikat ovat tarkasti tiedossa, joten Karhulauman yhtenäisyys sekä Oikea itseluottamus on kohdillaan.”

”Mielenkiintoista kevättä jatketaan keskiviikkona urheilutalolla. ’Olemme valmiita’ olkoon se iskulause, jonka tarjoilemme varmasti urheilutalon lehtereille saapuvalle yleisölle. Nyt jos koskaan sitä kuudetta kenttäpelaajaa tarvitsee Karhulauma, joten sankoin joukoin kannustamaan Karhulaumaa.”

Peli tiimellyksessä kannattaa muistaa myös Kahvila Porittaren tarjonta.

Karhujen ja Jymyn ensimmäinen välieräottelu alkaa tänään Porin Urheilutalolla kello 18:30. Tervetuloa kannustamaan Karhut kotivoittoon!

Lue myös