Nurmo kävi keskiviikkona varkaissa

Karhujen ja Jymyn ensimmäinen välierä kohtaaminen venyi aina jatkoajalle asti. Kotiyleisön harmiksi illan sankariksi nousi ajassa 60:20 Jymyn Sami Kujala. Kujalan 6-5 jatkoaikamaalilla Jymy otti ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan.

Karhut sai otteluun erinomaisen alun, kun vain kahden peliminuutin jälkeen Benjamin Lepola vei isännät pelissä 1-0 johtoon. Avauserän toista osumaa saatiin odottaa aina erän viimeiselle peliminuutille asti. Ylivoimaa pelannut Karhut siirtyi pelissä 2-0 johtoon Tomi Jerkun iskiessä pallon ohi Jymyn maalilla pelanneen Rasmus Hasun.

Toinen erä alkoi myös kotijoukkueen merkeissä. Karhut sai 20 pelisekunnin jälkeen rangaistuslaukauksen. Laukausta ampumaan mennyt Benjamin Lepola ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Hasua. Tilanteesta tuomittu rangaistus kuitenkin kostautui Jymylle. Karhujen Ville Salonen vei joukkueensa 3-0 johtoon reilun minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen Karhujen peli meni sekaisin ja yksilövirheet nousivat ratkaisevaan asemaan. Vierasjoukkueen Jose Kivipelto aloitti Jymyn takaa-ajon iskemällä pallon ohi Rasmus Östermanin. Jymy kavensi tilateeksi 3-2 puolitoista minuuttia myöhemmin. Erän puolenvälin jälkeen Karhujen Saku Lahtinen vei isännät taas kahden maalin johtoon, mutta sitä iloa ei kauaa kestänyt. Jymyn Sami Kujala kavensi erän päätösnumeroiksi 4-3.

Päätöserän alku minuuteilla Kivipelto tasoitti pelin lukemien 4-4 illan toisella maalillaan. Karhut siirtyivät ottelussa vielä kertaalleen johtoon ylivoimalla Jerkun viimeistellessä illan toisen osumansa. Vierasjoukkue osoitti venymistään erän päätöshetkillä. Ville Rynnäksen pitkä läpisyöttö löysi Harri Käpyahon, joka tasoitti pelin ajassa 57:19.

Jatkoaika ei ehtinyt tänään vanheta kuin 20 sekuntia, kun ratkaisu nähtiin. Vierailijoiden Sami Kujala nousi illan toisella maalillaan Jymyn sankariksi ratkaisten ensimmäisen ottelun.

”Eka välierä ohi. Ei siinä mitään, taululla katkerat tappiolukemat”, tiivisti pelin jälkeen Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Ei auta kauheen kauaa miettiä tuota. Perjantaina lähdetään uuden kerran. Sävelet ovat selvät. Jos halutaan, että kausi jatkuu, niin voitto pitää kaivaa.”

”Oltiin tänään hyvä alkuun. Tuhlattiin siinä paikkoja. Toinen erä alkoi myös hyvin. Sen jälkeen alkoi sellainen virhesuma, että pitää ihmetellä.”

”Tuli paljon sellaisia virheitä mitä ei saisi tuossa johtoasemassa tulla. Peliä pitää pystyä tästä nyt parantaa.”

”Ei löydetty tänään parasta itsestämme. Kaveri sai nauttia meidän hölmöilyistä.”

”Huomenna tullaan parsimaan treeneihin tuota omaa peliä. Iso osa noista vanhoista pelaajista ollut tämmöisissä tilanteissa. Kyllä se on paras apu tässä tilanteessa.”

”Perjantaina pitää olla päättäväinen ja määrätietoinen omissa paikoissa. Tästä jatketaan perjantaihin ja voitto kaivetaan vaikka väkisin”, päättää Kannosto.