Karhut hakivat kotiedun takaisin Jymyltä

Karhujen ja Jymyn välisen välieräsarjan toinen osa pelattiin tänään Seinäjoen Urheilutalolla. Paikalle saapuneet 750 katsojaa joutuivat pettymään, kun kotijoukkue ei kyennyt katkaisemaan ottelusarjaa. Karhulauma hiljensi yleisön lopulta selvin 9-2 numeroin.

Karhut sai otteluun erinomaisen lähdön. Markus Hautaoja ja Ville Salonen veivät maaleillaan Karhut pelissä nopeasti 2-0 johtoon. Tulostaululla oli kello ehtinyt pyörähtää eteenpäin vain 3 minuuttia 19 sekuntia, kun pallo oli löytänyt tiensä kahdesti ohi Rasmus Hasun. Tiivistä puolustuspeliä pelannut Karhulauma siirtyi pelissä kolmen maalin johtoon Hautaojan illan toisella maalilla ajassa 12:43. Ensimmäisen 20 minuuttisen aikana ei enää lisäosumia nähty ja tauolle siirryttiin Karhujen 3-0 johtonumeroista.

Toisen erän alkuun Karhut sai loistostartin. Jymyn Miko Saarelalle tuomittiin kahden minuutin rangaistus vain 26 sekunnin jälkeen. Jäähyä hän ehti kärsiä vain 12 sekuntia, kunnes Tomi Jerkku iski pallon neljännen kerran ohi Hasun. Jymy onnistui kaventamaan pelin lukemiin 1-4 pian ylivoimaosuman jälkeen. Karhut ei kuitenkaan antanut tänään kotijoukkueelle mahdollisuutta. Toisessa erässä porilaisjoukkue iski pallon kaikkiaan viidesti Jymyn maaliin. Maaleista kaksi oli Jerkun käsialaa, kerran mieheen onnistuivat Joni Halminen, Aapo Tamminen ja Markus Hautaoja. Hautaojan osuma syntyi vain neljä sekuntia ennen erätaukoa alivoimalla. Päätöserään siirryttiin Karhujen johtaessa peliä maalein 1-8.

Päätöserän alussa Jymy onnistui käyttämään Joni Halmisen saaman rangaistuksen hyödykseen. Olli-Jussi Sariola viimeisteli Jymyn toisen osuman. Illan tehokkainta peliä pelannut Markus Hautaoja kuittasi kavennusosuman vajaat kaksi minuuttia myöhemmin. Pelissä kaikkiaan neljä maalia tehneen Hautaojan 2-9 maali jäi pelin viimeiseksi.

Karhujen voiton myötä ottelusarjan ratkaisu siirtyi kolmanteen otteluun. Se pelataan Porin Urheilutalolla sunnuntaina kello 18:00.

”Tänään oli kyllä iso haaste joukkueella. Valmistauduttiin hyvin ja onnistuttiin siinä vielä erinomaisesti. Joukkueella oli hyvä olotila koko ajan”, kommentoi pelin jälkeen valmentaja Jani Kannosto.

”Lähdettiin nöyrästi puolustamaan ja sitten panostettiin vastaiskuihin. Se onnistui ja pysyimme hyvin suunnitelmassamme.”

”Oltiin niissä paikoissa päättäväisiä, kun piti ja se näkyi sitten tulostaululla. Päätöserään mennessä peli oli jo käytännössä taputeltu. Viimeinen 20 minuuttinen lähinnä lapsuteltiin läpi.”

”Rasse pelasi tänään maalilla hyvin. Samoin tuo Teho-Markki oli todella huikea. Iski kaikkiaan neljä maalia Jymyn verkkoon.”

”Täällä oli sellainen 750 päinen yleisö rumpuryhmän kera. Sunnuntaina tarvitaan oma kämppä täyteen väkeä ja kannustamaan Karhuja kohti finaaleita”, päättää Kannosto.