• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Finaalisarja pyörähtää käyntiin tiistaina


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen ja SB Welhojen välinen tämän kauden Divarin finaalisarja aloitetaan huomenna tiistaina Kuopiossa. Runkosarjan kakkonen matkaa Kuopio-halliin runkosarjan ykkösen vieraaksi.

Finaalipari kohtasi toisensa viime kaudella pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Tuolloin nuori Karhulauma opetteli kevään pelejä ja Welhot marssikin ottelusarjasta jatkoon selvin 2-0 otteluvoitoin.

Tämän kauden runkosarjassa joukkueet kohtasivat kaksi kertaa. Ensimmäinen kohtaaminen marraskuun loppupuolella Welhojen kotikaukalossa päättyi viimeisen viiden minuutin tehohetken turvin kotijoukkueen 12-7 voittoon.  Joukkueet ottivat toistamiseen mittaa runkosarjan päätöskierroksilla Porissa. Tuolloin porilaisjoukkue ei jättänyt Welhoille mitään mahdollisuutta ja Karhut iskikin ottelussa taululle 12-5 lukemat.

Welhojen matka finaaliin on kestänyt porilaisjoukkueen tavoin viiden ottelun verran. Ensimmäisellä kierroksella Vaasa haki ensimmäisestä ottelusta voiton. Selkä seinää vasten joutunut Welhot kuitenkin klaarasi kaksi seuraavaa ottelua ja eteni välieriin 2-1 otteluvoitoin. Välierässä Erä Akatemia taipui kuopiolaisille puhtaasti 2-0 voitoin.

Karhut puolestaan aloitti pudotuspelit kaatamalla Loviisan 2-0. Välierissä Nurmon Jymy laittoi Karhut tiukoille ja ottelusarjan voittaja ratkesikin vasta kolmannessa ottelussa jatkoajalla. Kalle Kujansuun jatkoaikamaalilla Karhut vei ottelusarjan 2-1 ja eteni tämän kauden finaaliin.

”Finaalit valmiina alkamaan ja vastassa sarjan ylivoimainen ykkössuosikki Kuopion Welhot, jolle jo ennen kuin koko Divari pärähti käyntiin, lähetettiin joka suunnalta ns. liigalippu. Karhulauma lähtee sarjaan siis todellisena haastajana”, kommentoi Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”On tullut aika lyödä jälleen kaikki likoon. Lähdetään todella mittaamaan sitä nälkää, jolla aina vaan uudestaan ja uudestaan löydetään keinot, joilla Karhulauma saa nostaa kauden viimeisen pelin jälkeen kädet ylös.”

”Taas on pystyttävä nostamaan tasoaan seuraavalle askelmalle. On oltava parempi kuin kertaakaan tällä kaudella. Totuus on kuitenkin se, että näissä peleissä pelataan voitoista, ei pisteistä.”

”Ennen kaikkea Karhulauma on paikkansa finaaliin ansainnut omilla tekemisillään.”

”Vastustaja on ääri taitava, huippuyksilöjä täynnä oleva tankkeri, joka on saanut pelinsä kuosiin. Siellä on kokemusta eikä heikkoja lenkkejä oikeastaan ollenkaan.”

”Nyt, kun haluaa olla voittaja, niin voittajat eivät koskaan luovuta, mutta luovuttaja ei koskaan ole voittaja. Laitamme kaikki peliin ensimmäisessä pelissä Kuopiossa eikä mietitä päivääkään pidemmälle tätä sarjaa. Karhulauma on valmis. Suuri haaste alkakoon”, päättää Kannosto.

Tiistaina pelataan ottelusarjan ensimmäinen osa Kuopiossa. Ottelu alkaa Kuopio-hallissa kello 18:30. Toinen ottelu pelataan perjantaina Porissa ja kolmas peli puolestaan sunnuntaina Kuopiossa. Tarvittaessa pelataan vielä ensi viikon tiistaina Porissa ja viimeinen mahdollinen ottelu on ensi viikon perjantaina Kuopiossa.

Lue myös