Welhot vei ensimmäisen finaalin

Karhujen ja Welhojen ensimmäinen finaali jäi lopulta vähämaaliseksi. Kotijoukkue Welhot voitti reilun 900 katsojan riemuksi avauspelin maalein 4-1.

Avauserä alkoi tarkalla pelaamisella. Kotijoukkue otti pallollisen hallinnan heti erän alusta. Ottelun avausmaalikin nähtiin varsin nopeasti erän alkuminuuteilla. Reilun kolmen minuutin jälkeen Welhojen Mikko Niiva iski pallon vastahyökkäyksen päätteeksi Karhujen maaliin. Niivan osuma jäi lopulta erän ainoaksi. Karhujen paras paikka siunaantui Eero Vanhatalolle. Eero onnistui harhauttamaan maalivahdin jo tilanteesta pois, mutta pallo pomppi ratkaisevalla hetkellä ja laukaus suuntautui ohi maalin.

Toisessa erässä Welhot jatkoi pallollista hallintaa. Joukkue sai luotua muutamia paikkoja, mutta Karhujen uhrautuvainen puolustus peitti isoimman osan laukauksista. Erän puolen välin jälkeen Karhut sai otetta peliin ja saikin luotua muutaman paikan kuopiolaisten päähän. Welhojen maalivahti Kosti Jolkkonen kuitenkin torjui maalillaan erinomaisesti tilanteet.

Kahden erän jälkeen pelissä oli tilastomerkintöjä vain Niivan avausosuman verran. Tilanne kuitenkin muuttui heti kolmannen erän alussa. Niiva iski erän ensimmäisellä minuutilla illan toisen osumansa maalinedustilanteesta. Karhujen Kalle Santanen kuittasi Niivan osuman heti seuraavassa vaihdossa. Benjamin Lepolan syötöstä Santaselle aukesi tilaa ja puolustaja ei epäonnistunut hyvältä paikalta. Karhujen harmiksi Welhojen Tero Korhonen sai kuitattua joukkueensa taas kahden maalin johtoon vain reilua minuuttia myöhemmin. Pauno Kajoksinen löysi syötöllään takakulmalle jääneen Korhosen ja Rasmus Österman oli voimaton. Kuopiolaiset onnistuivat ottelussa vielä kertaalleen, kun Jesper Kauhanen jäi Karhujen maalin eteen yksin pienen merkkausvirheen takia. Kauhasen osumalla päätösnumeroiksi kirjattiin 4-1. Pelin lopussa Karhut yritti vielä saada takaa-ajoa aikaiseksi, mutta kuopiolaisten maalilla pelannut Jolkkonen torjui tilanteet mallikkaasti.

”Sota on nyt avattu. Tämä ensimmäinen taistelu kääntyi lopulta kotijoukkueelle 4-1 numeroin. Kaveri sai tästä nyt ensimmäisen tikin”, kommentoi pelin jälkeen Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Harvemmin näitä pelejä yhdellä maalilla voitetaan. Pelattiin ihan kohtalaisesti 40 minuuttia. Puolustettiin joukkueena todella sinnikkäästi.”

”Nuorisokolmikko pelasi tänään hyvin. Pystyivät pelaamaan ehjän matsin kovassa paikassa. Rasse antoi maalilla taas mahdollisuuden voittaa, ei vaan onnistuttu käyttämään sitä.”

”Muutenkin koko joukkueella oli hyvä nälkä peliin. Jokainen pisti itsensä likoon. Tänään vain jäi piippuun.”

”Parannettavaa löytyy perjantain peliin. Etenkin maalintekoon pitää saada taas tehoja lisää. Nyt katseet ja valmistautuminen kohti seuraavaa taistoa”, päättää Kannosto.

Kalle Santanen 1+0
Benjamin Lepola 0+1
Rasmus Österman 15 torjuntaa

Avausottelun jälkeen joukkueet kohtaavat seuraavaksi perjantaina Porin Urheilutalolla. Ottelu alkaa tuolloin kello 18:30.