Karhut tasoittivat finaalisarjan

Perjantai-illan finaalitrilleri tarjosi taas yleisölle viihdykettä alusta loppuun. Porin Urheilutalolle saapuneet hieman alle 700 katsojaa saivat poistua kotimatkalle kotijoukkueen 7-5 voiton turvin. Karhujen voiton myötä ottelusarja on nyt tasatilanteessa 1-1.

Ottelun avauserä mentiin kuopiolaisten tahdilla. Vierailijoiden Riku Tuononen iski ottelun avausmaalin reilun viiden peliminuutin jälkeen. Avauserän toinenkin osuma oli vierailijoiden värkkäämä. Ensimmäisen maalin syöttänyt Olli Taskinen saalisti erän toisen syöttöpisteensä, kun Eero Vepsäläinen iski taululle 2-0 vierasnumerot. Welhot oli siirtyä erätauolle kahden maalin johdossa. Vain sekuntia ennen erän päätöstä Karhujen Kalle Kujansuu iski pallon ensimmäisen kerran ohi Kosti Jolkkosen.

Toisesta erästä muodostui tähänastisen finaalisarjan suurimaalisin. Erän aikana verkot heiluivat kaikkiaan kahdeksan kertaa. Karhut sai erään unelmastartin, kun 36 sekunnin jälkeen Eero Vanhatalo tasoitti ottelun. Welhot kuittasi Karhujen tasoitusmaalin kolmea minuuttia myöhemmin Manu Rytkösen toimesta. Tämän jälkeen porilaisjoukkue pääsi peliin entistä paremmin mukaan ja joukkue saikin luotua useita maalipaikkoja. Porilaisryhmä ensin tasoitti ja heti perään meni ottelussa ensi kertaa johtoon Benjamin Lepolan ja Aapo Tammisen osumilla. Welhot onnistui vielä kerran tasoittamaan pelin erän puolen välin jälkeen Vepsäläisen iskiessä ottelun toisen osumansa. Viimeisen puolentoista minuutin aikana nähtiin kaikkiaan kolme osumaa. Ensin kotijoukkueen Lepola siirsi Karhut 5-4 johtoon. Porilaisjoukkue onnistui iskemään viisi sekuntia ennen erän päätöstä 6-4 numerot Kalle Kujansuun maalilla. Tämän jälkeen porilaisjoukkue pelasi erän lopun huolimattomasti ja vierailijat tasoittivat sekuntia ennen erätaukoa lukemiksi 6-5.

Päätöserässä nähtiin tänään vain yksi maali. Erässä kuopiolaisvieraille tarjoiltiin kahteen otteeseen ylivoimaa tasoitusmaalin tekoa varten, mutta pallo ei löytänyt tänään enää tietään ohi Karhujen maalilla hyvin torjuneen Rasmus Östermanin. Karhut sen sijaan sinetöi 7-5 voittonsa Petteri Santin osumalla.

”7-5 numerot taululla. Ensimmäinen tikki meille. Peli on nyt 1-1”, aloitti pelin jälkeen valmentaja Jani Kannosto.

”Joukkue ansaitsi tänään voittonsa. Ensimmäinen erä oli ainoa, kun hävittiin. Tarkkaa peliä oli avauserässä. Teimme siinä muutama virhe mistä kaveri rankaisi.”

”Toiseen erään peli kääntyi. Ruvettiin hallitsemaan peliä ja pallo oli meillä enemmän. Ennen kaikkea, voitimme erän 5-3. Tehtiin viisi kaappia yhteen erään. Sitten lahjoitettiin vastustajalle pari. Tasapainoiltiin taas sen pienen sanan ympärillä – virhe. Panos, kun on kova, niin noita virheitä tulee. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin hyviä käyttämään nuo paikat hyväkseen.”

”Viimeinen erä oli meiltä melkeinpä ottelun paras. Voitimme sen 1-0. Kestettiin hienosti jäähy, joukkue oli valmis kestämään. Tästä on hyvä lähteä seuraavaan peliin. Meillä on muutamia juttuja mitä voidaan vielä parantaa. Tästä alkaa nyt valmistautuminen ryöstöretkeen”, päättää Kannosto.