• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Lauantaina autokaupunkiin


Kuva: Tero Hämäläinen (www.UrheiluPori.com)

Lauantaina autokaupunkiin

Mainiosti sujuneen Suomen cup-ottelun jälkeen FBT Pori matkustaa Uuteenkaupunkiin USB:n vieraaksi. Ottelu pelataan lauantaina Pohitullin palloiluhallissa, jossa ottelu alkaa klo 15.00

USB:n alkukausi sujui takkuisesti. Viidestä ensimmäisestä ottelusta vain yksi päättyi voittoon, sekin vieraissa Ilmajoella sarjanousijaa vastaan. Kolme viimeisintä peliään USB onkin sitten voittanut. Ensin kaatui Blue Fox kotona ja sen jälkeen myös vieraissa. Viimeisimmän ottelunsa USB pelasi viime lauantaina Turussa voittaen AFC:n lukemin 8 - 4 eli joukkue on tällä hetkellä pienessä voittoputkessa ja sen sijoitus sarjassa on 6.

Joukkueen tehokkain pelaaja on ollut Jussi Lännistö, joka on kahdeksassa ottelussa tehnyt 15 maalia ja antanut 10 maalisyöttöä. 25 tehopisteellään hän on divarin pistepörssissä toisena. Melkoinen tehopakkaus, tosiaan. Vertailun vuoksi FBT Porin tehokkain pelaaja Miikka Läntinen on tehnyt 8 maalia ja antanut 5 maaliin johtanutta syöttöä, yhteensä 13 ja sijoitus 22. Muita joukkueen pistemiehiä ovat olleet Eemeli Salin (12p.), Juuso Sinervä (11p.), Matti Alivuotila (11p.) sekä Janne Tissari (11p.).

USB:n veräjän vartijan vastuun on jakanut kaksikko Tero SantanenHarri Soini. Santasen torjuntaprosentti on 80.26, voittoprosentin ollessa 33.33. Tolppien välissä hän on ollut 126 minuuttia. Päätorjuntavastuun on kuitenkin kantanut Harri Soini, sillä hän viettänyt aikaansa maalilla 313 minuuttia. Torjuntaprosentti on 78.08 eli hieman heikompi kuin Santasella, mutta voittoprosentti on kuitenkin 60. FBT Porin maalivahtiosasto on tällä kaudella esiintynyt maalin tukkeena todella vakuuttavasti. Kolme maalivahtia, joista kahdella voittoprosentti 100 ja kolmannellakin 66.67. Peluutuskin on ollut suhteellisen tasaista. Jarkko Saastamoinen on pelannut 187, Tomi Bergendahl 132 ja Mika  Elo 103 minuuttia. Torjuntaprosentitkin ovat mukavaa luettavaa: Elo 90.91, Bergendahl 86.47 ja Saastamoinen 82.67. Ainakaan maalivahteihin FBT Porin pelin ei pitäisi lauantainakaan kaatua.

Mielenkiintoinen ottelu tullaan varmasti Uudessakaupungissa varmasti näkemään, sillä viime kaudella lähes voitosta voittoon divarissa kulkenut kotijoukkue on alkanut saada juonesta kiinni…...

Lue myös