• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Intoa täynnä oleva ilmapallo luotsaa Karhuja kohti harjoitusotteluita


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Divarin harjoituskausi on ollut käynnissä jo useamman kuukauden ajan. Karhujen ryhmää kohti kauden 2017-18 taisteluita ohjastaa viime kauden päätteeksi valmentajan pallilta päävalmentajaksi nostettu Jani Kannosto. 

Sinulla on nyt takana kolme kuukautta Karhujen päävalmentajana. Miltä tuntuu tulevan kauden Karhulauma?

- Kyllä tämä Karhulauma tuntuu ihan hyvältä. Vielä ei kyllä voi kauheasti sanoa mitään, kun sarjapelit ja harkkapelit eivät ole edes alkaneet.
Sanotaan, että numeraalisesti meillä on saatu paljon porukkaa mukaan, vanhempia pelaajia ja omia junioreita lisää viime kaudella esiintyneiden lisäksi. Se on antanut meille hyvät lähtökohdat harjoitteluun ja viimeinen palanen loksahti kohdalleen, kun Lepola teki sopimuksen meidän kanssa.
Kyllä tässä hyvin ja luottavaisin mielin on. Pelaajat ovat ahertaneet ja pakertaneet hyvin koko kesän. Nyt ollaan treenattu kesätauon jälkeen pari viikkoa. Muutama viikko treenataan lisää ja sitten aletaan jo pelata harjoitusotteluita. Sitten alkaa pikkuhiljaa näkyä tehty työ. 

Viime kausi oli Karhuilta hyvä ja onnistunut. Tuleeko siitä ylimääräistä painetta niskaan?

- Jos oikealla tavalla mennyttä kautta käsitellään, niin kausi oli hyvä.  Kun taas valmennuksellisesti kautta mitataan lopputulosten mukaan, niin eihän me mitään kuitenkaan saavutettu.
Pelaajille kausi kuitenkin antoi tosi paljon. Moni näki mitä asioita menestyminen vaatii. Loppukausi oli todella kiivasrytminen. Pelattiin toistakymmentä ottelua todella lyhyessä aikavälissä.

Millä eväin lähdetään parantamaan tuloksia ensi kaudella?

- Kyllä meidän pitää saada pelivalmius paremmaksi jo syksyyn mennessä verrattuna siihen, mitä se oli viime syksynä. Henkiset asiat on käsiteltävä oikein ja ymmärrettävä se, että töitä pitää tehdä todella paljon, jotta pärjätään sarjassa. Noita asioita, kun käsitellään oikein niin, uskon että meille ei pääse iskemään luulotauti pelaamisen suhteen.
Meillä on kuitenkin sopiva ikäsuhde pelaajistossa. On vanhempi kaarti ja sitten tämä trendikäs ryhmä, joka sai todella paljon onnistumisia. Nyt he ovat vielä kauden vanhempia. Kunhan tehdään oikeita asioita ja keskitytään pelaamiseen eikä luoda turhia paineita itselle niin hyvää tulee. Sitten meillä on joukko uusia pelaajia, jotka koittavat mukaan ryhmään. Pelipaikoista on meillä ollut koko ajan hyvä kilpailutilanne. Huilailuun ei vaan ole mahdollisuutta kenelläkään.
Ekat askeleet otetaan harjoituspelien kohdalla ja sitten katsotaan, mitä pohjia sieltä saadaan mukaan eteenpäin. Viimeiset viilaukset ovat tietenkin se, että lyödään noita pelaavia viisikoita kasaan ja aletaan harjoitella kohti ensimmäistä sarjapeliä. 
Pienillä sykleillä mennään eteenpäin. Valmennuksella on kova odotus siihen, että pelaajat vastaavat siihen huutoon. 
Viime vuonna joukkueella oli hyvä yhteishenki ja sen varaan lasketaan paljon. Pelaajat saavat vapaasti kertoa mielipiteensä. Meillä on täällä sanavapaus. Meidän pitää katsoa laajasti tätä pakettia, jos halutaan kehittyä entisestään. Yhteistyötä siihen tarvitaan.

Valmennuksen ohella pääsit myös koulun penkille. Miten opiskelu on sujunut?

- Liitolla on tietynlaiset koulutusvaatimukset pääsarjojen valmennuksen suhteen. Nyt tuntuu, että olen passelissa iässä tämän opiskelun suhteen. Kurssilla on muitakin pääsarjajoukkueiden valmentajia mukana. Siellä saa vaihdettua ajatuksia pelistä muiden kollegoiden kanssa. Se mahdollisuus on kuin kirsikka kakun päälle. Koulu on kuitenkin aika kova. Koko vuosi siinä vierähtää ja lopuksi toivottavasti kädessä huippuvalmentajan tutkinnon paperi.

Virtaa on siis tullut entisestään lisää?

- Kyllä virtaa on tullut paljon lisää. Opiskelu on tuonut sitä tuonut. Liitolla on kova ja hyvä järjestelmä, jolle pitää nostaa hattua.
Opiskelun ohella saan seurata noita Karhujen junioreita, jotka ovat mukana tuossa FBA-toiminnassa. Se menee opiskelun kanssa hyvin käsikädessä. Minua todella kiinnostaa, mitä nuo juniorit tekevät. He ovat kuitenkin se tulevaisuuden tuotos. Ja kuten todettu, kauden suhteen motivaatio on nyt todella korkealla. Olen intoa täynnä kuin ilmapallo. Onnensa kukkuloilla siis ollaan. Viime kausi synnytti alun tälle innolle. 

Karhujen otteita uuden päävalmentajan alaisuudessa pääsee ensimmäistä kertaa tarkastelemaan perjantaina 18.8., kun Porin urheilutalolle saapuu viime kevään puolierävastus Nurmon Jymy. Joukkueiden harjoitusottelu alkaa kello 18:30.

Sunnuntaina 27.8. urheilutalolla puolestaan pelataan Petteri Hulkon muisto-ottelu, jossa vastaan asettuu Salibandyliigassa pelaava Tampereen Koovee.

Syyskuun alussa Karhut pelaa urheilutalolla kaksi harjoitusottelua lisää. Toinen päivä vieraaksi saapuu SB Vaasa ja seitsemäs päivä FoSu.

Lue myös