• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit

Sunnuntaina pelataan Hulin muistolle


Kuva: Kirsi Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen miesten edustusjoukkueen ottelut jatkuvat sunnuntaina kotikaukalossa. Porin Urheilutalolle tuolloin saapuu Salibandyliigassa pelaava KOOVEE. Ottelu on lähes vuosi sitten menehtyneen Petteri Hulkon muisto-ottelu.

Karhut on pelannut tähän mennessä kaksi harjoitusottelua. Viime viikolla joukkue kohtasi kaksi kertaa Nurmon Jymyn. Perjantaina Porissa pelattu ottelu päättyi Karhujen 5-2 voittolukemiin. Joukkueiden lauantainen kohtaaminen Nurmossa tarjosi maaleja enemmän. Jymy oli kotikentällään vahvempi maalein 9-6.

Viime kauden päätteeksi suoraan sarjapaikkansa Salibandyliigassa säilyttänyt KOOVEE on ehtinyt pelaamaan yhden ottelun Karhuja enemmän harjoituskaudellaan. Joukkue on hävinnyt LASB:lle 4-3 ja Steelersille 6-2. Voiton makuun tamperelaisryhmä pääsi keskiviikkona, kun Raumalta oli tuliaisina 7-6 vierasvoitto.

Valtteri Sainion valmentama ryhmä pysyi viime kauden päätteeksi varsin hyvin kasassa. Joukkueen vahvuuteen uusina pelaajina täksi kaudeksi liittyivät Classicista siirtyneet Jesse Ruokostenpohja ja Riku Reunamäki. Espoosta Tampereelle siirtyi Teemu Suomalainen. Paluun KOOVEEn paitaan tekee myös Sveitsistä palannut Tuomas Aho.

KOOVEEn riveistä löytyy myös Karhu-taustaisia pelaajia. Maalinsuulla joukkueen ykkösvahtina on torjunut Arvid Vonk. Puolustuksesta löytyy viime kaudella 21 ottelua pelannut Roni Tuomela. Hyökkäyksessä häärii viime sesongilla 23 tehopistettä kerännyt Jasse Kuusisto.

Viime viikonloppuna oli kaksi peliä Jymyä vastaan. Mitä noista peleistä jäi käteen, valmentaja Jani Kannosto?

"Nurmo-ottelut olivat tyypillisiä aloitusharkkapelejä, joissa pelaajat enimmikseen saivat lyötyä ulos niitä treenimetrejä, joita ollaan vedetty pitkin kesää ja alkusyksyä. Peleissä oli hyviä jaksoja. Haimme tiettyjä asioita ja niitä välillä näkyi. Kolikon toisella puolella oli tietenkin virheiden sävyttämää peliä. Välillä oli vauhtia kuin Monzan ajoissa, toteaa Kannosto ja jatkaa:  "Tärkeää oli, että uudet pelaajat ja nuorukaiset saivat maistella varmasti Divarin kärkipäähän kuuluvan Nurmon otteita ja saivat näin tuntumaa, mitä todellisuus Divarissa sitten on. Sarjapeleihin pitää näistä harjoituspeleistä pystyä parantamaan niin yksilön kuin viisikoidenkin peliä."

Sunnuntaina vuorossa KOOVEE, millaista peliä odotat?

"Mikäs sen hienompaa kuin se, että sunnuntaina Petteri Hulkon muisto-ottelussa vastaan asettuu liigajoukkue Tampereen Koovee - seura, jota Petteri edusti omalla peliurallaan. Hienoa, että liigajoukkueen ohjelmaan tämä ottelu sopi. Pelillisiä asioita Karhulauma lähtee ottelusta hakemaan. Varmasti pelinopeus on yksi suurimmista haasteista, sillä tempo ja kaksinkamppailujen taso nousevat varmasti edellisestä viikonvaihteesta”, Kannosto sanoo. "Pyrimme kokonaisuuden hallintaan sekä viisikoiden yhteistyön parantamiseen. Harkkapelejä on vielä monta ja pala kerrallaan rakennetaan Karhu-lauman peliä."

"Odotettavissa hienoon tapahtumaan varmasti yleisöön menevää nopeatempoista peliä joten hienoa ja viihtyisää sunnuntaipäivää odotellaan salibandyn merkeissä", päättää Kannosto.

Ottelun pääsylippujen hinnat ovat 5 euroa riippumatta iästä ja seuran jäsenyydestä. Pääsylipputulot lahjoitetaan lyhentämättömänä Satakunnan Syöpäyhdistyksen Syöpykät – lapsisyöpäpotilasperheiden kerhon hyväksi.

Karhujen ja KOOVEEn välinen ottelu alkaa sunnuntaina Porin Urheilutalolla kello 16:00.

Lue myös