Karhujen harjoitusottelut jatkuivat sunnuntaina Vaasassa

Nuorella ryhmällä matkaan lähtenyt Karhulauma taisteli SB Vaasan kanssa tiukasti. Ottelu oli ratketa toisessa erässä kotijoukkueelle, mutta porilaisryhmä nousi päätöserässä taistelemaan ottelun voitosta. Neljän maalin takaa päätöserään lähtenyt Karhut pääsi lopulta maalin päähän häviten ottelun maalein 7-6.

Avauserä alkoi kotijoukkueen merkeissä. Vaasa sai peliin Karhuja paremman lähdön ja joukkue saikin aikaiseksi paikkoja porilaispäähän. Erän ensimmäinen tilastomerkintä tuli kuitenkin Karhuille, kun joukkue sai rangaistuksen kuudella kenttäpelaajalla pelaamisesta. Alivoima kesti kuitenkin rangaistuksen. Jäähyn jälkeen Karhulauma pääsi peliin paremmin mukaan ja joukkue sai muutaman tilanteen vaasalaisten kenttäpäätyyn. Ensin Markus Hautaoja ampui pallon ohi tyhjästä vaasalaismaalista ja hetkeä myöhemmin Daniel Sharsanin laukaus suuntautui tolppaan. Erän jälkimmäisellä puoliskolla nähtiin kaikkiaan kolme osumaa. Ensin kotijoukkue siirtyi pelissä 1-0 -johtoon. Karhuilla oli pari paikkaa tasoittaa peli ennen kuin Eero Vanhatalo onnistui tasoituksessa. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kuitenkin kotijoukkueen johtoasemista, kun viimeisellä minuutilla pallo löysi tiensä toistamiseen Karhujen maalilla pelanneen Tomi Bergendahlin selän taakse.

Toinen erä alkoi Karhujen kannalta erinomaisesti, sillä kotijoukkue sortui Karhujen tavoin joukkuerangaistukseen. Karhujen ykköskenttä jauhoi jäähyn loppuhetkillä pelin tasoihin, kun Markus Hautaoja onnistui maalinteossa. Tasatilanne kesti muutaman minuutin, kunnes merkkausvirheen jälkeen isännät onnistuivat iskemään pelin kolmannen osuman. Erän puolivälin kynnyksellä vaasalaiset lisäsivät johtoaan 4-2-tilanteeksi, kun Karhujen maalin takatolpalle oli unohtunut yksinäinen vaasalaispelaaja. Viimeisen vitosen aikana Vaasa viimeisteli vielä kaksi osumaa. Päätöserään siirryttiin kotijoukkueen johtaessa peliä maalein 6-2. Karhut pääsi erän viimeisellä minuutilla vielä ylivoimalle, mutta pahimman paikan sai aikaiseksi kotijoukkue.

Karhut aloittivat päätöserän ylivoimalla. Karhujen päivän toinen ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Pari vaihtoa myöhemmin Karhut onnistui kaventamaan vastahyökkäyksen päätteeksi tilanteeksi 6-3. Maalista vastasi pelin toisensa iskenyt Markus Hautaoja Aaro Ollikaisen syötöstä. Karhujen Elias Kauppi sai kaksiminuuttisen estämisestä hetki Karhujen kavennusosuman jälkeen. Kauaa ei Vaasan ylivoima tarvinnut aikaa, kun joukkue oli jauhanut pelin seitsemännen osuman ylivoimalla. Päätöserän puolen välin jälkeen Karhujen Juho Myllyharju kavensi tilanteeksi 7-4 maalin edustalta. Syöttöpisteen maaliin sai Oskari Raittila. Hetkeä myöhemmin Aaro Ollikainen nosti Karhut jo kahden maalin päähän 7-5 osumallaan. Nelisen minuuttia ennen erän päätöstä Karhujen Miika Hietanen toi porilaiset maalin päähän. Karhut yritti pelin lopussa vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tänään taistelu ei tuonut palkintoa. Ottelu päättyi siis lopulta kotijoukkueen 7-6 voittoon.

- Ihan hyvä taistelu meiltä tänään. Nuori ryhmä sai tänään koko rahalla oppia, kommentoi peliä Karhujen valmentaja Jani Kannosto

- Nuori joukkue laittoi tänään itsensä likoon. Peli lainehti välillä holtittomasti päästä päähän. Tehtiin siinä lukuisia virheitä, mutta saatiin myös vastapainoksi paljon onnistumisia. Joukkue taisteli hyvin loppuun asti. Meillä oli mukana viisi aikuispelaajaa ja kymmenen juniori-ikäistä kaveria. Kyllä siinä moni pelaaja sai hyviä minuutteja taitavan vastustajan kanssa pelaamisesta. Kokonaisuutena ihan hyvä esiintyminen nuorilta pelaajilta.

Karhujen vaarallisinta osaa oli tänään ykköskentän hyökkääjät Aaro Ollikainen - Petteri Santi - Markus Hautaoja. Karhujen puolustuksessa ensimmäiset pelinsä pelanneet Oskari Raittila ja pikakomennuksella Vaasaan lähtenyt B-juniori Joel Lammi suoriutuivat hyvin debyytissään. Samoin Satabandystä lainassa ollut Otto Simula onnistui puolustajan tontillaan.