Karhut päättivät harjoituspelit kotivoittoon

Karhujen miesten edustusjoukkueen valmistautuminen Divarikauteen päättyi harjoitusotteluiden osalta tänään torstaina. Porin Urheilutalolle oli saapunut vieraaksi Karhujen syksyn kuudenteen harjoitusotteluun 2.divisioonassa pelaava Forssan Suupparit. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta viimeisen 20 minuuttisen aikana.

Ottelun alku oli Karhuilta vaikea. Vierasjoukkue tuli peliin hyvin ja ennakkoluulottomasti. Joukkue saikin luotua tilanteita Karhujen maalille. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa erän toiselle puoliskolle asti. Vierailijoiden Valtteri Heikkonen iski ottelun avausosuman ohi Karhujen maalilla pelanneen Rasmus Östermanin. Avauserässä ei nähty enää enempää osumia ja erätauolle siirryttiin FoSun 1-0 johtoasemista.

Pelin toisessa erässä Karhut sai peliään käyntiin ja tilanteita alkoi tulla forssalaisten maalille. Erän puolessa välissä nähtiin reilu neljän minuutin jakso, jonka aikana molemmissa päässä maaliverkot heiluivat tiuhaan tahtiin. Joukkueet iskivät maaleja lähes vuorotahtiin ja kun taululle oli saatu merkittyä kaikki kuusi maalia, jotka neliminuuttinen piti sisällään, Karhut johti ottelua maalein 4-3. Kotijoukkueen maaleista vastasivat kahdesti maalinteossa onnistunut Ville Salonen, Aapo Tamminen ja Juho Myllyharju. Päätöserään siirryttiin siis kotijoukkueen 4-3 -johtotilanteesta.

Päätöserän alkuun Karhut sai loistolähdön, kun vain 31 sekunnin jälkeen johto kasvoi 5-3 Tomi Jerkun viimeistellessä erän avausosuman. Aapo Tamminen lisäsi Karhujen johdon 6-3 nelisen minuuttia edellisestä osumasta. Hieman ennen erän puoliväliä Tammiselle tuomittiin viiden minuutin rangaistus väkivaltaisesta pelaamisesta. Forssalaiset onnistuivat tekemään ylivoimalla yhden maalin, tosin siitä vastasi takatolpalta omiin pallon iskenyt Kalle Santanen. Kotijoukkue ratkaisi ottelun lopullisesti viimeisen reilun seitsemän minuutin aikana. Karhulauma iski pallon kuudesti ohi forssalaisvahdin. Maaleista vastasivat Aaro Ollikainen (2), Benjamin Lepola (2), Petteri Santi ja Matti Rössi. Ottelu päättyi siis lopulta Karhujen 12-4 kotivoittoon.

”Kuudes harjoituspeli taputeltu. Kuten ennakossakin oli, että aina ei mene niin kuin on suunnitellut. Sellainen tästä pelistäkin tuli. Meni vähän nuo erätulokset väärinpäin. Olisi pitänyt saada alkuun nuo maalit”, kommentoi peliä Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Tarkoitus oli lähteä hallitsemaan peliä koko kentällä. Oli vähän laiskaa askelmista siinä alussa. Eikä sitä enää tässä iässä jaksa oikein rähjätäkään tuolla penkillä. Pikkuhiljaa kuitenkin sieltä tultiin.”

”Kolmen maalin keskiarvolla ollaan päästetty maaleja täällä kotikentällä. Tänään tuli neljä eikä se johtunut kyllä maalivahti pelistä. Tai oikeastaan FoSu teki kolme ja Santanen yhden.”

”Ollaan tyytyväisiä. Tehokkuutta löytyy viisikoista. Kun vielä pojat ymmärtävät, että se tulee sieltä yhteispelin kautta. Uskalletaan pelata ja ollaan tarpeeksi rohkeita. Hyökätään ja puolustetaan oikeaan aikaan.”

”Nyt huilataan pari päivää ja sitten aloitetaan valmistautuminen sarjaan” , päättää Kannosto.