• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit

Karhulauman kausi käynnistyy Itä-Suomen kiertueella


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Divari-joukkueiden taistelu kauden 2017-18 osalta alkaa viikonloppuna, kun sarja pyörähtää käyntiin. Kaikki sarjan 14 joukkuetta ovat tulessa heti avauspäivänä lauantaina. Porilaisjoukkueen uusi sesonki alkaa Itä-Suomen kiertueella.

Lauantaina joukkue kohtaa Etelä-Karjalan ylpeyden NST:n. Perinteikkäälle lappeenrantalaisseuralle oli käydä viime kaudella huonosti. Liigasta Divariin pudonnut ryhmä oli vaikeuksissa kauden loppuun asti. Joukkue jäikin lopulta runkosarjassa toiseksi viimeiseksi ja joutui sitä myöten karsimaan sarjapaikastaan. Ensimmäisessä karsintaottelussa kärsityn tappion jälkeen joukkue onnistui kasaamaan itsensä ja säilytti lopulta sarjapaikkansa otteluvoitoin 2-1.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti ja molemmat ottelut päättyivät porilaisten voitonjuhliin. Lokakuun loppupuolella Porissa pelattu ottelu päättyi vaiherikkaiden tilanteiden jälkeen Karhuille maalein 6-5. Tammikuinen vierailu Lappeenrannan Urheilutalolle toi Karhuille maukkaan 7-3 vierasvoiton.

Perttu Kytöhongan valmentama NST on saanut kesän aikana pari kovatasoista vahvistusta riveihinsä, Oilersissa viime kauden vieraillut Risto Töllikkö ja Ruotsista Lappeenrantaan palannut Aleksi Ikonen. Vahvistusten lisäksi joukkueelta löytyy kokoonpanosta myös mielenkiintoisia nuorisopelaajia Joonatan Kovasen ja Juuso Kekin myötä.

Karhut lähtee puolestaan kauden avausviikonloppuun hakemaan hyvää starttia uudelle kaudelle. Joukkue ei muuttunut kesän aikana kovinkaan paljon. Uusina kasvoina alkavalla kaudella nähdään aiemmin Karhuja edustaneet Matti Rössi ja Juho Myllyharju. Edustuksen riveihin on myös nostettu lisää omia junioreita ja vieraskiertueella ensi kosketukset Divariin saavat puolustajat Paavo Kankaanpää ja Jankke Virtala sekä hyökkääjä Elias Kauppi.

- Sarja-avaus lähenee kovaa vauhtia ja Karhulaumaa odottaa uudet ja kovat haasteet. Nyt taistellaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella sarjapisteistä. Kausi alkaa mielenkiintoisella itärajan reissulla, jossa kohdataan NST ja Josba, kommentoi avauspelien alla Karhujen päävalmentaja Jani Kannosto.

- NST oli viime kaudella alisuorittaja. Joukkue säilytti divaripaikkansa vasta karsintojen kautta. Kesällä joukkue vahvistui parilla paluumuuttajalla. Joukkueella on myös meidän tavoin hyvä nuoriso-osasto. Ja nyt hekin ovat vuoden kokeneempia ja taatusti vaarallisempia. Hyvää pallollista peliä varmaan lauantaina on luvassa.

- Karhulauma on kulkenut omaa polkuaan toukokuusta lähtien. Jätkät ovat treenanneet läpi kesän ja alku syksyn hyvällä ilmeellä. Siihen lisäksi vielä kuusi harjoitusottelua, joissa useampi pelaaja sai tärkeitä peliminuutteja alle.

- Tuleva kausi tulee olemaan meille todella haastava. Onhan hyvin menneen viime kauden jälkeen meidän suuntaan lyöty ennakkosuosikin viittaa. Hyvällä itseluottamuksella, nöyrällä viisikkopelillä ja valtavalla voittamisen halulla lähdetään ensin tavoittelemaan tietenkin playoff-paikkaa. Se on kuitenkin ensimmäinen etappi alkavalla matkalla.

- Kauden aikana on luvassa haasteita pelien ulkopuolellakin. Meillä on jälleen väkeä armeijassa ja sinne myös tammikuussa menee lisää väkeä. Opiskelijoiden YO-kirjoitukset värittävät taatusti myös tätäkin kautta. Lisäksi mahdolliset loukkaantumiset voivat verottaa joukkuetta. Järvenpään Nikolle tuli valitettava vamma harjoituskaudella ja hänen pelinsä voivat pahimmassa tapauksessa tältä kaudelta olla pelattu. Jokaiseen peliin lähdetään kuitenkin parhaalla kokoonpanolla ja taatusti tulemme taistelemaan sarjapisteistä loppuun asti, päättää Kannosto.

Karhujen kauden ensimmäinen ottelu NST:tä vastaan pelataan lauantaina Lappeenrannan Urheilutalolla kello 14:00.

Lue myös