Karhujen kauden avauksesta muodostui värikäs taisto

Karhujen miesten edustusjoukkue aloitti kautensa lauantaina Lappeenrannassa. Divarin avauskierroksella vastaan asettui kesän aikana vahvistunut NST. Varhain lauantain päivällä pelattu ottelu oli vaiherikas ja ottelun voittajaa jouduttiin hakemaan aina rangaistuslaukauskilpailusta asti.

Ottelun avauksesta muodostui vierasjoukkueelle vaikea. Hyvästä valmistautumisesta huolimatta Karhut ei päässyt peliin kunnolla mukaan. Pelin avausosuman iski reilun neljän peliminuutin jälkeen isäntien Arto Vainikainen. Karhut pääsivät pelaamaan avausosuman jälkeen kahdesti ylivoimaa, mutta niistä ei porilaisten kauden avausosumaa nähty. Hetki avauserän puolen välin jälkeen Karhulauman Benjamin Lepola onnistui tasoittamaan tilanteeksi 1-1. NST kuitenkin käytti avauserässä tehokkaasti muutaman merkkausvirheen ja Konsta Koskimiehen ja Joonatan Kovasen osumilla isännät siirtyivät nopeasti 3-1 johtoon. Erän loppunumerot viimeisteli porilaisten avausosuman iskenyt Lepola. Toiseen erään siirryttiin isäntien 3-2 johtonumeroista.

Karhulauma pääsi peliin paremmin mukaan toisessa erässä. Joukkue saikin hyvän lähdön erään, kun Aapo Tamminen tasoitti pelin reilun minuutin pelin jälkeen. Erän puolessa välissä Karhuille osui tehokas 60 sekuntia kaukalossa. Ensin Ville Salonen vei Karhut ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Hetkeä myöhemmin Tamminen sivalsi pelin toisen osumansa NST:n verkkoon. Päätöserään lähdettiin Karhujen maalin johdossa, kun vajaat viisi minuuttia ennen erätaukoa Saku Kuittinen kavensi tilanteeksi 4-5.

Päätöserästä muodostui Karhuille vaikea. Joukkue passivoitui liikaa ja kotijoukkue pääsi hallitsemaan pallollista peliä. Oskari Möykkynen nosti kotijoukkueen tasoihin, kun pelikellossa oli sekuntia vaille 46 minuuttia kasassa. Karhujen kapteeni Kalle Santanen onnistui kuittaamaan tasoitusosuman heti seuraavassa vaihdossa Tomi Jerkun esityöstä. Porilaisjohto ei kestänyt kuin viisi minuuttia, kun kotijoukkueen Vainikainen tasoitti pelin Karhujen maalin edustalta. Pelin sankariksi oli nousemassa NST:n nuorihyökkääjä Juuso Kekki, kun hän iski isäntien pelin seitsemännen osuman reilut kolme minuuttia ennen päätössummeri. Karhut lähtivät lopussa yrittämään tasoitusta ilman maalivahtia. Yrittäminen lopulta tuotti hedelmää ja porilaisten pelin hahmoksi nousi hattutemppunsa viimeistellyt Lepola.

Kauden avausottelussa nähtiin heti jatkoaika ja uusien sääntöjen mukaan molemmat joukkueet olivat saalistaneet näin ollen kauden avauspisteen. Jatkoaika pelataan tällä kaudella neljällä neljää vastaan. Jatkoaika ei tänään maaleja tuonut ja Lappeenrannassa nähtiin Divarien ensimmäinen rangaistuslaukauskilpailu. Porilaisjoukkueelta maalinteossa onnistuivat Tuomas Puisto ja Ville Salonen. Samalla, kun maalilla pelannut Rasmus Österman torjui NST:n kaksi ensimmäistä yritystä, oli ottelun voittaja selvillä. Kaksi pistettä matkustaa Karhujen mukana kotiin.

- Värikäs peli tästä sarja-avauksesta muodostui. Valmistauduttiin niin hyvin kuin osattiin ja pystyttiin, mutta vaikeaksi tuo avauserä silti muodostui. Siinä tuli muutama merkkausvirhe ja niistä rokotettiin armotta, tiivisti pelin alkua Karhujen päävalmentaja Jani Kannosto.

- Toiseen erään päästiin paremmin mukaan ja se oli meiltä tasapainoisempi. Päätöserässä sitten passivoiduttiin liikaa ja NST sai pallon hallinnan. Lopussa sitten otettiin veskari pois ja päästiin hieromaan tasoitusta. Kyllähän se sieltä sitten lopulta tuli.

- Jatkoajalla koitettiin hakea maalia hetkellisesti myös ilman maalivahtia tuolla meidän ylivoimalla. Ei se kuitenkaan tuottanut tulosta. Henkilökohtaisesti minä en noista rankkareista pidä, niin pakkohan sitä oli koittaa hakea maalia peliajan puitteissa.

- Pari rankkaria sisään ja samalla Rasmus hoiti kaksi NST:n laukojaa, niin kahden pisteen turvin tästä pelistä päästään eteenpäin. Nyt sitten keskittyminen kohti sunnuntain ottelua, päättää Kannosto.