Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     

Uutiset

  • Etusivu
  • /
  • Uutiset
  • /
  • Idän kiertäjät kohtaavat lauantaina Urheilutalolla

Idän kiertäjät kohtaavat lauantaina Urheilutalolla

Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Idän kiertäjät kohtaavat lauantaina Urheilutalolla


Karhujen miesten edustusjoukkueen ottelut jatkuvat lauantaina Porissa, kun vastaan asettuu kauden kahdella tappiolla aloittanut FBC Turku. Porilaisten tavoin myös turkulaiset aloittivat kautensa kahdella ottelulla Itä-Suomessa.


Joukkueet kohtasivat toisensa viime kaudella kaksi kertaa. Kauden avausottelu Turussa päättyi kotijoukkueen 5-4 voittonumeroihin jatkoajan jälkeen. Marraskuun lopulla joukkueet kohtasivat Porissa. Avauskohtaamisen tavoin kotijoukkue vei voiton. Karhut kaatoivat FBC:n lopulta maalein 7-4. Viime kaudeksi Divariin palannut FBC ylsi runkosarjassa sijalle yhdeksän. Turkulaisseura jäi pudotuspelipaikasta lopulta neljä pistettä.


Kesän aikana turkulaisryhmässä vaihtuvuus oli vähäistä. Joukkueen riveistä poistuivat Hannes Kari, Jakub Marek, Samuel Salonen ja Mika Susi. Joukkue sai hankittua riveihinsä SBS Maskusta Juhana Jäppilän sekä TPS:n A-nuorten mestarijoukkueesta Oskari Laaksosen, Jarno Pensikkalan ja Kalle Tuomisen.


FBC aloitti kautensa Josban vieraana viime viikon lauantaina. Joukkue taisteli päätöshetkille asti ottelun voitosta, mutta lopulta turkulaisille jäi luu käteen 4-3 tappion myötä. Sunnuntaina FBC pelasi Lappeenrannassa. NST:n nuorisoketju ei antanut vieraille armoa. FBC:n idän kiertue päättyi karuun 11-3 tappioon.


Karhut avasi kautensa viime viikonloppuna turkulaisten tavoin Josban ja NST:n kohtaamisilla. Niistä porilaisryhmä sai kasaan kaksi sarjapistettä NST:n voitolla. Porilaisjoukkueen vaarallisinta osaa olivat neljä maalia viimeistellyt puolustaja Aapo Tamminen ja kolme osumaa merkkauttanut Benjamin Lepola.


Karhut lähtee seuraavaan neljään otteluun ilman päävalmentaja Jani Kannostoa. Kannosto kärsii Josba-Karhut -ottelun jälkeisistä tapahtumista saamaansa kilpailukieltoa aina lokakuun lopulle asti. Penkin takana viikonlopun ottelussa ohjaksia käsissään pitävät siis Jari Kuusisto ja Tino Nieminen.


”Kotiavaus kolkuttelee jo pukukopin oven takana. Lauantaina on luvassa varmasti kova vääntö. Molemmat joukkueet aloittivat kautensa idän suunnalla ja kokivat sunnuntaina vielä tappiot. Taatusti molemmilla penkeillä laitetaan kaikki peliin”, kommentoi pelin alla Karhujen valmentaja Jani Kannosto.


”Vaikka koimme tappion sunnuntaina, niin pelillisesti pystyimme parantamaan otteitamme lauantain pelistä. Ratkaisuksi Josbaa vastaan nousi kotijoukkueen tehokas ylivoimapeli.”


”Ensimmäiset askeleet sarjassa on jo otettu ja nyt pelaajat pääsevät näyttämään syysvirettään kotiyleisölle. Mikäs sen hienompaa on. Karhulaumaa pääsee otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Pois on vain kauden kynnyksellä loukkaantunut Niko Järvenpää.”


”Lauantaina meidän pitää pystyä pelaamaan jämäkästi kaksinkamppailut. Pallollisessa pelissä pitää olla huolellisia. Luvassa on taatusti viihdyttävä matsi, joten nyt kannattaa lähteä taas kannustamaan Karhulauma voittoon”, päättää kilpailukiellossa oleva Jani Kannosto.


Lauantaina porilaisille urheilun ystäville on tarjolla myös jalkapalloa Musan Salaman toimesta. Urheilutalon ja Musan kentän välillä kulkee MuSa Express -kuljetus ja sen aikatauluun voit tutustua tarkemmin täältä.


Pelin tuoksinassa kannattaa muistaa myös Kahvila Porittaren loistava tarjonta. Kesän aikana kahvion tarjontaan saatiin myös kotijoukkueen suosikki Karhunkinnas.


Porilaisjoukkueen kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan Porin Urheilutalolla lauantaina kello 17:00.


Julkaistu: 29.9.2017 13:55 (ylläpito)

Joukkueen kokoonpano otteluun

Ei julkaistua kokoonpanoa

Ei liveseurantaa ottelusta


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen kotiavaus venyi jatkoajalle


Karhujen kauden ensimmäinen kotiottelu venyi aina jatkoajalle asti. Kaikkiaan yhdeksän maalinottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 5-4 jatkoaikavoittoon.


Karhuveljien ensimmäinen erä tällä kaudella Porissa alkoi tuloksellisesti hyvin. Kotijoukkueen Tomi Jerkku iski ottelun avausosuman reilun kolmen peliminuutin jälkeen. Kotijoukkueen johto kesti lähes erän puoleen väliin asti., kunnes vieraiden Oskari Laaksonen tasoitti ottelun ylivoimaosumallaan. Vieraat siirtyivät ottelussa 2-1 johtoon kolmisen minuuttia tasoitusosumasta. Erän loppu puolella Tomi Jerkku iski erän päätösnumeroiksi 2-2.


Toisen erän alku oli Karhuilta avauserän tavoin tehokas. Reilun minuutin pelin jälkeen Petteri Santi onnistui viemään isännät ottelussa jälleen johtoon. Erässä ei lopulta useammasta erinomaisesta paikasta huolimatta nähty lisäosumia. Päätöserään siirryttiin Karhujen 3-2 johtonumeroista.


Kolmannen erän alku oli Karhujen osalta puolestaan katastrofaalinen. Markus Järvisen ja Antti Keskitalon osumilla maalin johto oli sulanut maalin tappioasemaksi alle kahdessa minuutissa. Karhut tiivistivät erän vanhetessa kokoonpanoaan ja se tuotti tulosta. Turkulaisryhmällä oli erässä lukuisia paikkoja ratkaista ottelu edukseen, mutta viimeistely ei tänään ratkaisuhetkillä onnistunut. Kotiyleisön iloksi nelisen minuuttia ennen päätössummeria porilaisten Juho Myllyharju tasoitti ottelun Aapo Tammisen loistavan esityön jälkeen. Karhut pääsivät koittamaan johto-osumaa ylivoimalla erän loppuminuuteilla, mutta FBC:n maalilla pelannut Christian Del Castillo torjui tilanteet erinomaisesti. Turkulaistorjuja oli tänään kentän hahmo, vaikka palkintoraati ei häntä muistanut. Torjuntoja hänelle ottelussa kertyi peräti 43 kappaletta.


Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli paikkansa läpiajojen ja ylivoimahyökkäyksien merkeissä. Avoimet ovat päättyivät lopulta ajassa 63:50, kun Karhujen Eero Vanhatalo iski ottelun voittomaalin Ville Salosen syötöstä.


- Peli oli yhdellä sanalla kuvaten meiltä huono. Olimme tänään todella arkoja kaksi ensimmäistä erää. Peli ei näyttänyt lainkaan siltä, että oltaisiin kotikentällä, tiivisti ottelun alkua Karhujen valmentaja Tino Nieminen.


- Olen ylpeä ja iloinen siitä, että kolmannessa pelissä peräjälkeen huomaa tuon henkisen vahvuuden. Tämä ryhmä ei hevillä taivu. Joukkueessa on kyllä hyvä henkinen tila. Pelillisesti tämä oli kyllä jotain muuta kuin hyvä.


- Oli erikoinen päivä itselle. Ensimmäistä kertaa kotikaukalossa valmentajana. Kyllä pelaajana jatkoaika voitto tuntui todella hyvältä, mutta kyllä tuntuu myös näköjään valmentajan paikaltakin.


- Ei tämä peli olisi silti voinut paremmin enää päättyä, hankala peli ja saatiin kuitenkin kaksi pistettä, päättää Nieminen.


Karhujen tehopisteet:
Tomi Jerkku 2+0
Ville Salonen 0+2
Petteri Santi 1+0
Juho Myllyharju 1+0
Eero Vanhatalo 1+0
Kalle Santanen 0+1
Aapo Tamminen 0+1
Rasmus Österman 23 torjuntaa


Katso myös UrheiluSuomi.comin kuvagalleria ottelusta


Karhujen seuraava ottelu pelataan lokakuun 15. päivä, kun Porin Urheilutalolle saapuu SB Vaasa.


Julkaistu: 30.9.2017 21:35 (ylläpito)

VideoGalleria

Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Linkkejä koosteisiin:
Kuvagalleria (UrheiluSuomi.com)