Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     

Uutiset

  • Etusivu
  • /
  • Uutiset
  • /
  • Sunnuntaina taistellaan sarjapisteiden ohella Cupin jatkopaikasta

Sunnuntaina taistellaan sarjapisteiden ohella Cupin jatkopaikasta

Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Sunnuntaina taistellaan sarjapisteiden ohella Cupin jatkopaikasta


Karhujen ottelut jatkuvat parin viikon tauon jälkeen sunnuntaina, kun Porin Urheilutalolle saapuu vieraaksi sarjan kärkipäähän povattu SB Vaasa. Sunnuntain otteluun lisämaustetta tuo panos Cupin jatkopaikasta. Tällä kaudella yksi Divarin kierros on osa Suomen Cupia ja tuon ottelun vuoro on seuraavaksi.


Ottelu on samalla Karhujen historian 300. ottelu Divarissa ja sitä edeltäneessä 1.divisioonassa. Torstaina Karhujen ensimmäisestä 1.divisioonan ottelusta tuli kuluneeksi tasan 20 vuotta. Ensimmäisessä ottelussa pelanneita pelaajia ja taustajoukkoja onkin kutsuttu sunnuntain taistoon.


Karhujen ja Vaasan välinen ottelu on ennakkoon ajateltuna yksi kauden helmistä. Joukkueet tuntevat hyvin toisensa. Kasitien derbyssä sunnuntain vierasjoukkue on ollut viime aikoina niskan päällä. Viime kauden kohtaamisista oranssipaidat keräsivät kolme sarjapistettä Karhujen jäädessä yhteen.


SB Vaasa onnistui hankkimaan kesän aikana muutaman erittäin kovan vahvistuksen joukkueeseensa. Kari-Matti Viinamäki, Joona Kukko ja Porissakin aikanaan piipahtanut Tero Saaristo tarttuivat SB Vaasan haaviin. Kolmikko onkin ollut tehokas heti kauden alusta alkaen. Neljään ensimmäiseen otteluun tehopisteitä kolmikolle on kertynyt kaikkiaan 31 (Viinamäki 13, Saaristo 12, Kukko 6).


Vaasalaisryhmällä on allaan neljä ottelua. Joukkue on pelannut kaksi tuplaviikonloppua. Ensimmäisen viikonlopun aikana joukkue haki täydet neljä pistettä åIF:n ja Tiikereiden kustannuksella. Kuun vaihteessa Botniahalliin teki vierailun Loviisan Tor ja Josba. Kotiavaus päättyi Vaasan 8-7 kotitappioon, mutta kurssi kääntyi jälleen nopeasti, sillä sunnuntaina vastaan asettunut Josba lähti kotimatkalle 6-2 tappio niskassaan.


Sunnuntaina Jani Lipsasen valmentamassa joukkueessa nähdään nuori vasta 2001 syntynyt Riku Hakanen. Hakanen ottaa kokeneen Kevin Nylundin paikan hänen ollessa sivussa ottelusta. Vierasjoukkueen ennakossa kerrotaan myös Samir Mountassirin ja Kaius Klemettin poissaoloista sunnuntain kokoonpanosta.


Karhut lähtee kauden neljänteen otteluun puolestaan jatkoaikavoitto vyöllään. Vaikeaksi muodostunut kauden ensimmäinen kotiottelu FBC Turkua vastaan syyskuun lopulla venyi aina jatkoille asti. Lopulta Eero Vanhatalon maalilla täydet pisteet jäivät Urheilutalolle maalein 5-4.


"Sunnuntaina edessä mielenkiintoinen ja todella haastava iltapuhde Karhuveljille. Vastaan asettuu ehdottomasti sarjan suurin suosikkijoukkue. Vaasalaisryhmä vahvistui todella laadukkailla pelaajilla kesän aikana. Tulijoina olivat kolmikko Kukko, Viinamäki ja Saaristo. He tuovat ryhmään todella voittavia elementtejä", kommentoi sunnuntain ottelu Karhujen päävalmentaja Jani Kannosto.


"Joukkue on vaarallinen koostumus yksilöitä sekä hyvää viisikkopeliä pelaava ryhmä, joka sitoutuu taistelevaan peliin. Vaasa oli viime kaudella toinen joukkue Josban ohella jota Karhulauma ei pystynyt voittamaan. Sillä saralla pitäisi olla nälkää kotijoukkueella. Lisämausteena peliin on se, että ottelu on myös Cupin peli samalla, kun sarjaottelukin, niin luvassa on varmasti rytkettä ja ryminää."


"Karhulauma on aloittanut sarjan aivan mukiin menevästi ja nyt on vastassa kova mittari missä mennään. Viisikkopeliä täytyy pystyä parantamaan sunnuntaina niin hyökkäys kuin puolustuspelinkin saralla. Yksilöinä pitää saada irti itsestään kaikki energiset ja henkiset voimavarat sekä sitoutua viisikkona koitokseen erittäin motivoituneena, halukkaana sekä kurinalaisena pelaamaan nöyrästi vahvuuksilla."


"Nyt pitää pystyä hyvään viisikkopuolustamiseen, peitto- sekä kaksinkamppailupelaamista omalla kenttäpuoliskolla ja nostettava hyökkäyspelaamisessa ennen kaikkea maalinteontehokkuutta, sillä vastassa on hyvin puolustava joukkue. Erikoistilanteet niin yli- kuin alivoimatkin ovat isossa roolissa jälleen."


"Harjoituksissa on pyritty parantamaan omaa peliä sekä haettu viisikoille omia juttuja. Kausi on pitkä ja peliä parannetaan palanen kerrallaan. Todella viihdyttävä ilta tulossa sunnuntaina tuplamatsin muodossa joten lehterit täyteen ja kannustamaan Karhulaumaa", päättää Kannosto.


Pelin tuoksinassa kannattaa muistaa myös Kahvila Porittaren loistava tarjonta. Kesän aikana kahvion tarjontaan saatiin myös kotijoukkueen suosikki Karhunkinnas.


Karhujen ja Vaasan välinen mittelö pelataan Porin Urheilutalolla sunnuntaina kello 18:30. Tervetuloa kannustamaan Karhulauma voittoon.


Julkaistu: 13.10.2017 11:00 (ylläpito)

Joukkueen kokoonpano otteluun

Ei julkaistua kokoonpanoa

Ei liveseurantaa ottelusta


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhut kotivoittoon Matti Rössin johdolla


Karhujen kauden toinen kotiottelu tarjosi paikalle saapuneille 466 katsojalle viihdettä kahdentoista maalin edestä. Sarjapisteiden ohella Cupin jatkopaikasta taistelleet joukkueet päätyivät lopulta kotijoukkueen kannalta suotuisaan 7-5 lopputulokseen.


Ottelun avauserä alkoi isäntien kannalta surullisesti. Reilun kahden minuutin jälkeen peliväline oli löytänyt tiensä ensimmäistä kertaa ohi Karhujen maalilla pelanneen Rasmus Östermanin. Illan avausmaalista vastasi vaasalaisten Kim Sand. Karhut pääsivät yrittämään tasoitusta ylivoimalla hieman ennen erän puoliväliä, kun SB Vaasan Tero Saaristo joutui rikkomaan maalintekotilanteessa ollutta Karhujen Kalle Santasta. Porilaisjoukkueen ylivoima tuotti lopulta tulosta, kun Benjamin Lepola iski tasoitusosuman Mikael Aromaan selän taakse. Erän päätösnumerot 2-1 laukoi kaksi minuuttia ennen taukoa isäntien Joni Halminen.


Toisen erän alku oli täysin ensimmäisen vastakohta.  Vain 18 sekunnin jälkeen Karhuille tuomittiin rangaistuslaukaus. Rankkaria ampumaan astellut Ville Salonen onnistui ja isännät olivat siirtyneet ottelussa 3-1 johtoon. Vain reilut puolitoista minuuttia myöhemmin kotiyleisön räjäytti muutaman vuoden tauon jälkeen tositoimiin palannut Matti Rössi. Rössi ampui upean laukauksen pienestä kulmasta suoraan ylänurkkaan ohi Aromaan. SB Vaasan Joona Kukko onnistui kaventamaan erän puolen välin jälkeen tilanteeksi 4-2. Karhut kuitenkin onnistui kuittaamaan maalin vielä toisen erän aikana, kun Aaro Ollikainen onnistui iskemään kauden avausosumansa etunurkasta sisään. Päätöserään siirryttiin Karhujen 5-2 johtonumeroista.


Päätöserää ehdittiin tahkota aina puolen välien yli, kunnes maalilaulua kuultiin seuraavan kerran. Kotijoukkue onnistui iskemään kaksi salama maalia 19 sekunnin välein. Ensin Matti Rössi siirsi Karhut illan toisellaan 6-2 johtoon. Heti seuraavasta vaihdossa Juho Myllyharju onnistui tarkalla laukauksellaan ja tulostaululla oli turvallisen tuntuinen 7-2 kotijohto. Sitä se ei kuitenkaan ollut. Vaasalaisryhmä otti välittömästi aikalisän ja joukkue lähti metsästämään kavennusosumia ilman maalivahtia. Karhujen viiden maalin johto suli kotiyleisön edessä maali kerrallaan, kun vieraiden Tero Saaristo, Jesse Palmberg ja Kari-Matti Viinamäki onnistuivat maalinteossa. Viinamäen iskemä 7-5 kavennusosuma jäi kuitenkin illan viimeiseksi ja isännät pääsivät juhlimaan kotivoittoa päätössummerin soitua.


- Lähdettiin parantamaan peliä edellisestä ottelusta.  Haluttiin nähdä, että meillä on kovia jätkiä kentällä. Molemmissa tänään onnistuttiin, peli oli paljon parempaa mitä Turkua vastaan. Ja olihan noita kovia jätkiä siellä kentällä kotiyleisön edessä, kommentoi pelin jälkeen Karhujen valmentaja Tino Nieminen.


- Vastustaja on kyllä sarjan eliittiä. Hyvin kaveri nousi viiden maalin takaa taistelemaan pisteistä.


- Kyllä tuo meidän parantunut peli lämmittää mieltä. Tehtiin ihan hyviä asioita ja samalla puolustettiin mallikkaasti kotiluolaamme. Salosen ja Santasen fiksut ratkaisut pallollisena pisti välillä ihailemaan pelimannien suorituksia. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonloppua, päättää Nieminen.


Karhujen tehopisteet:
Matti Rössi 2+1
Ville Salonen 1+1
Joni Halminen 1+0
Benjamin Lepola 1+0
Juho Myllyharju 1+0
Aaro Ollikainen 1+0
Eero Vanhatalo 0+1
Tuomas Puisto 0+1
Eero Harjula 0+1
Rasmus Österman 22 torjuntaa

Katso myös UrheiluSuomi.comin kuvagalleria ottelustaKarhujen ottelut jatkuvat seuraavaksi ensi viikonloppuna, kun joukkue kohtaa vieraskentällä lauantaina M-Teamin ja sunnuntaina Tiikerit.


Julkaistu: 15.10.2017 23:00 (ylläpito)

VideoGalleria

Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Linkkejä koosteisiin:
Kuvagalleria (UrheiluSuomi.com)