• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit

Sunnuntaina taistellaan sarjapisteiden ohella Cupin jatkopaikasta


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen ottelut jatkuvat parin viikon tauon jälkeen sunnuntaina, kun Porin Urheilutalolle saapuu vieraaksi sarjan kärkipäähän povattu SB Vaasa. Sunnuntain otteluun lisämaustetta tuo panos Cupin jatkopaikasta. Tällä kaudella yksi Divarin kierros on osa Suomen Cupia ja tuon ottelun vuoro on seuraavaksi.

Ottelu on samalla Karhujen historian 300. ottelu Divarissa ja sitä edeltäneessä 1.divisioonassa. Torstaina Karhujen ensimmäisestä 1.divisioonan ottelusta tuli kuluneeksi tasan 20 vuotta. Ensimmäisessä ottelussa pelanneita pelaajia ja taustajoukkoja onkin kutsuttu sunnuntain taistoon.

Karhujen ja Vaasan välinen ottelu on ennakkoon ajateltuna yksi kauden helmistä. Joukkueet tuntevat hyvin toisensa. Kasitien derbyssä sunnuntain vierasjoukkue on ollut viime aikoina niskan päällä. Viime kauden kohtaamisista oranssipaidat keräsivät kolme sarjapistettä Karhujen jäädessä yhteen.

SB Vaasa onnistui hankkimaan kesän aikana muutaman erittäin kovan vahvistuksen joukkueeseensa. Kari-Matti Viinamäki, Joona Kukko ja Porissakin aikanaan piipahtanut Tero Saaristo tarttuivat SB Vaasan haaviin. Kolmikko onkin ollut tehokas heti kauden alusta alkaen. Neljään ensimmäiseen otteluun tehopisteitä kolmikolle on kertynyt kaikkiaan 31 (Viinamäki 13, Saaristo 12, Kukko 6).

Vaasalaisryhmällä on allaan neljä ottelua. Joukkue on pelannut kaksi tuplaviikonloppua. Ensimmäisen viikonlopun aikana joukkue haki täydet neljä pistettä åIF:n ja Tiikereiden kustannuksella. Kuun vaihteessa Botniahalliin teki vierailun Loviisan Tor ja Josba. Kotiavaus päättyi Vaasan 8-7 kotitappioon, mutta kurssi kääntyi jälleen nopeasti, sillä sunnuntaina vastaan asettunut Josba lähti kotimatkalle 6-2 tappio niskassaan.

Sunnuntaina Jani Lipsasen valmentamassa joukkueessa nähdään nuori vasta 2001 syntynyt Riku Hakanen. Hakanen ottaa kokeneen Kevin Nylundin paikan hänen ollessa sivussa ottelusta. Vierasjoukkueen ennakossa kerrotaan myös Samir Mountassirin ja Kaius Klemettin poissaoloista sunnuntain kokoonpanosta.

Karhut lähtee kauden neljänteen otteluun puolestaan jatkoaikavoitto vyöllään. Vaikeaksi muodostunut kauden ensimmäinen kotiottelu FBC Turkua vastaan syyskuun lopulla venyi aina jatkoille asti. Lopulta Eero Vanhatalon maalilla täydet pisteet jäivät Urheilutalolle maalein 5-4.

"Sunnuntaina edessä mielenkiintoinen ja todella haastava iltapuhde Karhuveljille. Vastaan asettuu ehdottomasti sarjan suurin suosikkijoukkue. Vaasalaisryhmä vahvistui todella laadukkailla pelaajilla kesän aikana. Tulijoina olivat kolmikko Kukko, Viinamäki ja Saaristo. He tuovat ryhmään todella voittavia elementtejä", kommentoi sunnuntain ottelu Karhujen päävalmentaja Jani Kannosto.

"Joukkue on vaarallinen koostumus yksilöitä sekä hyvää viisikkopeliä pelaava ryhmä, joka sitoutuu taistelevaan peliin. Vaasa oli viime kaudella toinen joukkue Josban ohella jota Karhulauma ei pystynyt voittamaan. Sillä saralla pitäisi olla nälkää kotijoukkueella. Lisämausteena peliin on se, että ottelu on myös Cupin peli samalla, kun sarjaottelukin, niin luvassa on varmasti rytkettä ja ryminää."

"Karhulauma on aloittanut sarjan aivan mukiin menevästi ja nyt on vastassa kova mittari missä mennään. Viisikkopeliä täytyy pystyä parantamaan sunnuntaina niin hyökkäys kuin puolustuspelinkin saralla. Yksilöinä pitää saada irti itsestään kaikki energiset ja henkiset voimavarat sekä sitoutua viisikkona koitokseen erittäin motivoituneena, halukkaana sekä kurinalaisena pelaamaan nöyrästi vahvuuksilla."

"Nyt pitää pystyä hyvään viisikkopuolustamiseen, peitto- sekä kaksinkamppailupelaamista omalla kenttäpuoliskolla ja nostettava hyökkäyspelaamisessa ennen kaikkea maalinteontehokkuutta, sillä vastassa on hyvin puolustava joukkue. Erikoistilanteet niin yli- kuin alivoimatkin ovat isossa roolissa jälleen."

"Harjoituksissa on pyritty parantamaan omaa peliä sekä haettu viisikoille omia juttuja. Kausi on pitkä ja peliä parannetaan palanen kerrallaan. Todella viihdyttävä ilta tulossa sunnuntaina tuplamatsin muodossa joten lehterit täyteen ja kannustamaan Karhulaumaa", päättää Kannosto.

Pelin tuoksinassa kannattaa muistaa myös Kahvila Porittaren loistava tarjonta. Kesän aikana kahvion tarjontaan saatiin myös kotijoukkueen suosikki Karhunkinnas.

Karhujen ja Vaasan välinen mittelö pelataan Porin Urheilutalolla sunnuntaina kello 18:30. Tervetuloa kannustamaan Karhulauma voittoon.

Lue myös