Karhut kotivoittoon Matti Rössin johdolla

Karhujen kauden toinen kotiottelu tarjosi paikalle saapuneille 466 katsojalle viihdettä kahdentoista maalin edestä. Sarjapisteiden ohella Cupin jatkopaikasta taistelleet joukkueet päätyivät lopulta kotijoukkueen kannalta suotuisaan 7-5 lopputulokseen.

Ottelun avauserä alkoi isäntien kannalta surullisesti. Reilun kahden minuutin jälkeen peliväline oli löytänyt tiensä ensimmäistä kertaa ohi Karhujen maalilla pelanneen Rasmus Östermanin. Illan avausmaalista vastasi vaasalaisten Kim Sand. Karhut pääsivät yrittämään tasoitusta ylivoimalla hieman ennen erän puoliväliä, kun SB Vaasan Tero Saaristo joutui rikkomaan maalintekotilanteessa ollutta Karhujen Kalle Santasta. Porilaisjoukkueen ylivoima tuotti lopulta tulosta, kun Benjamin Lepola iski tasoitusosuman Mikael Aromaan selän taakse. Erän päätösnumerot 2-1 laukoi kaksi minuuttia ennen taukoa isäntien Joni Halminen.

Toisen erän alku oli täysin ensimmäisen vastakohta.  Vain 18 sekunnin jälkeen Karhuille tuomittiin rangaistuslaukaus. Rankkaria ampumaan astellut Ville Salonen onnistui ja isännät olivat siirtyneet ottelussa 3-1 johtoon. Vain reilut puolitoista minuuttia myöhemmin kotiyleisön räjäytti muutaman vuoden tauon jälkeen tositoimiin palannut Matti Rössi. Rössi ampui upean laukauksen pienestä kulmasta suoraan ylänurkkaan ohi Aromaan. SB Vaasan Joona Kukko onnistui kaventamaan erän puolen välin jälkeen tilanteeksi 4-2. Karhut kuitenkin onnistui kuittaamaan maalin vielä toisen erän aikana, kun Aaro Ollikainen onnistui iskemään kauden avausosumansa etunurkasta sisään. Päätöserään siirryttiin Karhujen 5-2 johtonumeroista.

Päätöserää ehdittiin tahkota aina puolen välien yli, kunnes maalilaulua kuultiin seuraavan kerran. Kotijoukkue onnistui iskemään kaksi salama maalia 19 sekunnin välein. Ensin Matti Rössi siirsi Karhut illan toisellaan 6-2 johtoon. Heti seuraavasta vaihdossa Juho Myllyharju onnistui tarkalla laukauksellaan ja tulostaululla oli turvallisen tuntuinen 7-2 kotijohto. Sitä se ei kuitenkaan ollut. Vaasalaisryhmä otti välittömästi aikalisän ja joukkue lähti metsästämään kavennusosumia ilman maalivahtia. Karhujen viiden maalin johto suli kotiyleisön edessä maali kerrallaan, kun vieraiden Tero Saaristo, Jesse Palmberg ja Kari-Matti Viinamäki onnistuivat maalinteossa. Viinamäen iskemä 7-5 kavennusosuma jäi kuitenkin illan viimeiseksi ja isännät pääsivät juhlimaan kotivoittoa päätössummerin soitua.

- Lähdettiin parantamaan peliä edellisestä ottelusta.  Haluttiin nähdä, että meillä on kovia jätkiä kentällä. Molemmissa tänään onnistuttiin, peli oli paljon parempaa mitä Turkua vastaan. Ja olihan noita kovia jätkiä siellä kentällä kotiyleisön edessä, kommentoi pelin jälkeen Karhujen valmentaja Tino Nieminen.

- Vastustaja on kyllä sarjan eliittiä. Hyvin kaveri nousi viiden maalin takaa taistelemaan pisteistä.

- Kyllä tuo meidän parantunut peli lämmittää mieltä. Tehtiin ihan hyviä asioita ja samalla puolustettiin mallikkaasti kotiluolaamme. Salosen ja Santasen fiksut ratkaisut pallollisena pisti välillä ihailemaan pelimannien suorituksia. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonloppua, päättää Nieminen.