Sotamies-Halminen pelasti Karhut

Karhujen tuplaviikonloppu pääkaupunkiseudulla päättyi sarjanousija Tikkurilan Tiikereiden vieraana. Ottelusta muodostui juuri niin vaikea kuin ennakkoon oli odotettavissa. Tiukan väännön jälkeen täydet pisteet matkasivat Karhujen mukana Poriin.

Ottelu alkoi porilaisjoukkueen kannalta heikosti, sillä jo ottelun alkulämmössä joukkue koki ensimmäisen takaiskunsa, kun Aapo Tamminen joutui jättäytymään ottelusta sivuun. Avauserässä ei maaleilla mässäilty. Ensimmäiset 20 peliminuuttia Tikkurilan Urheilutalolla tarjosi paikalle saapuneille vajaalle 200 katsojalle vain kaksi osumaan. Pelin avausmaali merkittiin Karhujen Benjamin Lepolalle reilun kuuden minuutin jälkeen. Isännät onnistuivat tasoittamaan ottelun Tomi Palinin maalilla erän puolenvälin jälkeen. Toiseen erään siirryttiin siis tasatilanteesta 1-1.

Toinen erä oli Karhuilta murheellinen. Isännät siirtyivät ennen ottelun puoliväliä pelissä kolmella maalillaan 4-1 -johtoasemaan, kun maalinteossa onnistuivat Toni Kalteva, Ilari Hakala ja ylivoimalla viimeistellyt Ville Pousi. Karhujen selkäranka ei kuitenkaan katkennut vaikeaan erän alkuun, vaan joukkue nousi Tuomas Puiston ja Joni Halmisen osumilla maalin päähän Tiikereistä. Erän päätösnumerot 5-3 viimeisteli isäntien Kalteva illan toisella maalillaan.

Päätöserässä porilaisjoukkue sai lopulta nostettua pelin tempoa ja se alkoi näkyä myös tulostaululla. Ensin Halminen iski illan toisellaan Karhut maalin päähän vajaa kolme minuuttia erän aloituksesta. Muutama minuuttia myöhemmin peli oli jo tasoissa, kun ylivoimalla maalinteossa onnistui Juho Myllyharju. Karhut siirtyivät ottelussa jälleen johtoon, kun Matti Rössin laukaus upposi Tiikereiden maaliin ajassa 46:57. Viimeisen vitosen alkaessa Tiikereiden Ilari Hakala nosti isännät vielä tasoihin. Kauaa ei kotijoukkue saanut tasoitusta juhlia, kun illan hahmoksi noussut Joni Halminen viimeisteli illan kolmannen osumansa. Halmisen maali jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Lopussa vielä Tomi Jerkku kaunisteli ylivoimalla päätösnumeroiksi 8-6.

- Supervaikea ottelu lähtökohdiltaan. Vastustaja sai lauantaina avausvoittonsa ja me kärsittiin puolestaan tappio. Alkulämmössä sitten kokoonpanosta putosi Aapo vielä pois, kommentoi pelin jälkeen Karhujen valmentaja Tino Nieminen.

- Ensimmäiset pari erää mentiin Tiikereiden mukavuusalueella. Tempo oli todella alhainen. Viimeisen 20 minuuttisen aikana saatiin sitten vihdoin pallo ja miehet liikkeelle. Ja lopulta se sitten tuotti tuon päätöserän ja samalla koko ottelun voiton.

- Halmisen Jonilta todellinen näytös. Mies oli kentällä ylivoimainen.

- Vaikea matsi, mutta lopulta pisteet mukana, niin kyllähän se tuntuu erityisen hyvältä, päättää Nieminen.