• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Lauantaina Urheilutalolla vuorossa todellinen klassikko


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Miesten Divarin ottelut jatkuvat Porin Urheilutalolla lauantai-iltana, kun kotijoukkue Karhut saa vastaansa sarjassa kolmantena majaileva Loviisan.

Joukkueet kohtasivat toisensa viime kaudella kaikkiaan neljä kertaa. Kaksi ensimmäistä kohtaamista runkosarjassa päättyi vierasjuhliin maalin erolla. Jälkimmäiset kaksi peliä pelattiin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Tuolloin porilaisjoukkue eteni Divarin välieriin voittaen otteluparin luvuin 2-0.

Loviisalaisjoukkue on aloittanut kauden odotetun pirteästi. Sarjassa kolmantena majaileva ryhmä sai kesän aikana vahvistuksia riveihinsä ja ennestään vahva Loviisa nousi yhdeksi Divarin tämän kauden ennakkosuosikeista.

Joukkue on ehtinyt pelata lauantaihin mennessä seitsemän ottelua. Niistä joukkue on onnistunut voittaman peräti kuusi. Yhden kerran joukkue poistui tappio niskassaan kaukalosta. Tuo tapahtui heti avausviikonlopun jälkimmäisessä pelissä Nurmossa. Poriin TOR saapuu viiden Divari-voiton putkessa.

Kaukalon puolella onnistumiset ovat menneet laajalle rintamalle, mikä näkyykin sarjataulukkoa tutkiessa. Joukkueen maaliero on sarjan paras (+23). Neljä pelaajaa on kerännyt vähintään kymmenen tehopistettä ja yhdeksän peluria on häärinyt kaukalossa vähintään yhden pisteen per peli tahdissa.

Maalin suulla torjuntavastuu on ollut odotetusti Niko Nordströmin harteilla. Isokokoinen maalivahti on pelannut joukkueen seitsemästä ottelusta kuusi torjuntaprosentilla 84.77%.

Karhut puolestaan majailee sarjataulukon sijalle yhdeksän. Porilaisjoukkue on pelannut toistaiseksi vähiten otteluita tällä kaudella. Kuudesta pelistä saaliina on neljä voittoa ja kaksi tappiota.

Edellisen kerran joukkue oli tositoimissa Divari-pelien merkeissä lokakuun 22. päivä, kun joukkue haki vieraskaukalosta Tiikereiden kustannuksella kaksi sarjapistettä. Pitkä tauko peleistä saattaakin näkyä ottelun ensi hetkillä.

”Edessä on todella herkullinen viikonloppu. Ensin lauantaina kohdataan Loviisa kotona ja heti perään isänpäivän kunniaksi vieraskentällä Nurmo”, kommentoi Karhujen viikonloppua päävalmentaja Jani Kannosto.

”Loviisa tuli viime kaudella tutuksi, kun kohdattiin niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä. Ryhmä on aloittanut vakuuttavasti tämän kauden ja ryhmä onkin kärjen vauhdissa. Suoritusta ei tarvitse hämmästellä yhtään, kun katsoo, miten joukkue pysyi kesän aikana kasassa ja siinä samalla sai muutaman täsmävahvistuksen.”

”Joukkueella on todella hyviä ja taitavia yksilöitä. He kykenevät pelaamaan hyvää pallollista peliä. Isokokoiset pelaajat hallitsevat vielä fyysisen pelin hyvin, niin todella kova vastus tulee Karhulauman vieraaksi.”

”Meillä on tosiaan pieni tauko peleistä. Nyt pitää päästä määrään pelin tahtia itse ja kuskin paikka pitää saada otettua heti alusta asti. Pitää olla todellakin hereillä. Nälkää myös luulisi löytyvän jokaiselta pelaajalta. Kovin monelle joukkueelle ei kotikentällä viime kaudella hävitty ja Loviisa oli yksi harvoista, kun haki täältä pisteet.”

”Lähdetään pelaamaan huolellista, mutta nopeaa peliä. Tehokkuutta pitää nyt löytyä. Aiemmissa peleissä ollaan saatu luotua tekopaikkoja, mutta osittain tehottomuuden takia ei olla niissä onnistuttu tarpeeksi hyvin.”

”Paljon parempaa viihdettä Urheilutalolla ei voida tarjoilla, kun isänpäivän aattona on tarjolla. Nyt siis taas lehterit täyteen, kuten aiemmissa peleissä on hienosti ollutkin”, päättää Kannosto.

Pelin tuoksinassa kannattaa muistaa myös Kahvila Porittaren loistava tarjonta. Mikäli et ole vielä maistanut kotijoukkueen suosikkia Karhunkinnasta, kannattaa se tulla maistamaan lauantai-illan päätteeksi.

Karhujen ja Loviisan välinen mittelö pelataan Porin Urheilutalolla lauantaina kello 18:30. Tervetuloa kannustamaan Karhulauma voittoon.

Lue myös