Loviisa pyyhki päätöserässä Karhujen nenää urakalla

Karhujen pitkä tauko Divari-otteluissa päättyi lauantaina urheilutalolla, kun sarjan kärkipäässä majaileva Loviisan Tor saapui vierailulle.

Ottelun alku oli Karhuilta odotetun hankala. Pelitauko näkyi avauserän alkuminuuteilla ja Loviisa otti pelissä ohjat käsiin ensimmäisen kympin aikana. Vieraat siirtyivät erän alkuminuuttien aikana 2-0 johtoon Sami Aallon ja Matias Palmin maaleilla. Erän puolen välin lähestyessä Karhut pääsi peliin mukaan ja sai luotua maalipaikkoja Loviisan maalille. Kotijoukkueen avausmaalin iski reilun kympin jälkeen Eero Harjula. Loviisa kuittasi Harjulan maalin nopeasti illan tehomieheksi nousseen Peik Salmisen pelin ensimmäisellä maalilla. Erän päätösnumerot iski kotijoukkueen Ville Salonen, joka kavensi uransa 100. divarimaalillaan erätaukotilanteeksi 2-3.

Toinen erä oli kotijoukkueelta ottelun parasta. Kotijoukkue nousi erän puolen välin korvilla ensin tasoihin, kun Markus Hautaoja ujutti pallon etukulmasta ohi Loviisan maalilla pelanneen Niko Nordströmin. Vajaa kolme minuuttia myöhemmin kotijoukkue siirtyi pelissä ensimmäistä kertaa johtoon Benjamin Lepolan onnistuessa maalinteossa. Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta 4-4, kun Loviisan Jimmy Sved iski Peik Salmisen syötöstä pallon ohi Rasmus Östermanin.

Kolmannesta erästä muodostui Karhuille katastrofaalinen. Vierasjoukkue onnistui käyttämään surutta tarjotut maalipaikat. Vierailijat iskivät erän aikana pallon kaikkiaan viisi kertaa Karhujen maaliin. Erän aikana kotijoukkueelta ei onnistunut käytännössä mikään ja se näkyi karusti tulostaululla. Ottelun päätösnumeroiksi tulostaululle tuli murheellinen 4-9.

”Ottaa todella paljon päähän tällä hetkellä. Tänään tehtiin todella paljon hörhöilyitä kentällä ja se näkyi saman tien taululla”, kommentoi pelin jälkeen Karhujen päävalmentaja Jani Kannosto.

”Alussa oltiin hetken aikaa altavastaajia. Varsin nopeasti kuitenkin päästiin pelirytmiin taas mukaan ja saatiin onnistumisia.”

”Toisessa erässä oltiin todella hyvin pelissä päällä ja siinä oli meillä paikkoja pistää useampiakin maaleja.”

”Päätöserä puolestaan oli jotain aivan muuta, mitä pukukopista toiselta erätauolta lähdettäessä haettiin. Meidän piti pistää lisää potkua peliin, mutta jotain aivan muuta saatiin tänään todistaa. Todella kaamea erä.”

”Nyt pitää vaan kasata paketti kuntoon. Tätä on turha jäädä pidemmäksi aikaa murehtimaan, huomenna kuitenkin jatketaan jo vieraskentällä Jymyä vastaan”, päättää Kannosto.