Sarjakärki kaatui pitkän kaavan kautta

Karhujen taistelu tämän kauden Divarissa jatkui isänpäivänä vieraskaukalossa, kun joukkue matkasi sarjakärki Nurmon Jymyn vieraaksi. Porilaisjoukkueen viikonloppu koostui kahdesta sarjan kärkipään vastuksesta. Vaikean lauantain jälkeen sunnuntain avauserä ei paljoa Karhulaumalle lupaillut.

Ottelun ensimmäisestä erästä muodostui kotijoukkueen näytöstä. Pelin avausmaalia saatiin odottaa aina kymmenennelle peliminuutille asti. Nurmon Joona Hautala iski pallon siirretyn rangaistuksen aikana ohi Karhujen maalilla pelanneen Rasmus Östermanin. Nurmolaiset saivat osumasta tehokkaan kolmeminuuttisen jakson. Tuona aikana isäntien Jussi Lassila ja Tommi Kärkkäinen onnistuivat viemään isännät kolmen maalin johtoon. Karhujen Tuomas Puisto sai pian kolmannen maalin jälkeen rangaistuksen ja sen aikana isäntäjoukkue karkasi pelissä jo neljän maalin karkumatkalle. Erän päätösminuutilla Karhujen Juho Myllyharju onnistui kaventamaan taukotilanteeksi 4-1.

Toisessa erässä pelin kuva muuttui ja porilaisryhmä pääsi peliin paremmin mukaan luoden tilanteita Nurmon maalilla pelanneen Rasmus Hasun vartioimalle häkille.  Benjamin Lepola toi Karhut kahden maalin päähän reilun kuuden minuutin jälkeen. Seuraava vaihto kuitenkin kostautui ja isäntien Eetu Sariola lisäsi Jymyn johdon taas kolmeen maaliin. Viidennen maalin jälkeen kotijoukkueen Martti Lamminmäki joutui istumaan kakkosta estämisestä. Karhujen ylivoima tuotti tulosta ja Tuomas Puisto kavensi tilanteeksi 5-3. Erän viime minuuttien aikana Visa Noponen iski toiselle erätauolle vieneet 6-3 lukemat taululle.

Päätöserässä Karhut haki kiivaasti maaleja ja tilanteita saatiin aikaiseksi kotijoukkueen päähän toisen erän tavoin. Erän alku oli ehtinyt vanhentua vain 11 sekuntia, kun pallo oli löytänyt tiensä Hasun selän taakse. Karhujen Juho Myllyharju aloitti takaa-ajon 6-4 -maalillaan. Erän puolessa välissä Karhut pääsi toistamiseen pelissä ylivoimalle. Lauri Lehtimäen jäähy kostautui, kun Eero Vanhatalo toi Karhut jo maalin päähän. Takaa-ajo tuotti tänään tulosta, sillä ajassa 56:35 Tomi Jerkku tasoitti ottelun.

Jatkoajalle venynyt ottelu ei tänään ratkennut lisävitosen aikana. Kotijoukkueelle tarjottiin voiton avaimia, kun Karhujen Benjamin Lepola sai jatkoajan toisella minuutilla viiden minuutin rangaistuksen huitomisesta. Alivoima kuitenkin kesti ja edessä oli Karhujen tämän kauden toinen rangaistuslaukauskilpailu. Maalille vaihdettu Tomi Bergendahl selvitti kaikki kotijoukkueen kolme yritystä ja kun Karhuveljien Ville Salonen onnistui ohittamaan Hasun, lähti lisäpiste pelin päätyttyä Poriin. Karhuille 7-6 -voitto rankkareiden jälkeen.

”Todella erilainen tunnelma nyt pelin jälkeen kuin eilen oli. Tänään alku oli taas vaikea. Nurmo painoi lujaa päälle alusta alkaen ja oltiin siinä sitten aivan purjeissa. Erän vanhetessa päästiin sitten paremmin peliin mukaan ja saatiin vielä päätösminuuttiin pukukoppimaali”, kommentoi avauserää Karhujen päävalmentaja Jani Kannosto.

”Erätauolla käytiin sitten läpi asioita, miksi olemme täällä isänpäivänä. Muokattiin samalla kenttiä ja lähdettiin pelaamaan kolmella hyökkäyskolmikolla ja kahdella pakkiparilla. ”

”Toisessa ruvettiin sitten saamaan kunnon draivia päälle. Pistettiin kroppaa likoon ja sieltä alkoi tulla maaleja.”

”Päätöserän alkuun nopea maali ja sen jälkeen Nurmolla alkoi pelissä näkyä merkkejä pienestä paniikista. Lopulta saatiin peli tasoihin, kun Jerkku ampui jäätävän laukauksen Hasun selän taakse. Erän lopussa Aarolla oli vielä hyvä paikka, mutta valitettavasti laukaus kilahti tolppaan.”

”Jatkoajalla sitten 2-1 -hyökkäys muuttui vitosen alivoimaksi. Hyvin nuo kuusi kaveria taisteli sen läpi ja nähtiin toistamiseen rankkarit. Laitettiin Bertsa maalille. Kolme koppia ja kun Salosen Ville onnistui, niin lisäpiste mukaan kotimatkalle.”

”Niin se yksi yö voi muuttaa kaiken. Todella tärkeä ja iso voitto meille”, päättää Kannosto.