• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Sarjanousija vierailee Urheilutalolla


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen ottelut jatkuvat sunnuntai-iltana, kun Porin Urheilutalolle saapuu O2-Jyväskylä. Tuleva vierasjoukkue on monelle katsojalle uusi tuttavuus. Joukkue nousi viime kauden päätteeksi Divariin. Edellisen kerran jyväskyläläisjoukkue on nähty Karhujen vieraana harjoituskaudella 2013.

Sarjanousija aloitti kautensa pirteästi voittamalla ensimmäisen viikonlopun aikana Limingan ja EräViikingit Akatemian. Avausviikonlopun jälkeen joukkue on ajautunut tappioputkeen, jossa se saapuu Poriin. Takana joukkueella on kaikkiaan kuusi tappiollista ottelua, joista tosin kaksi on ratkennut vasta jatkoajalla. Sarjassa joukkue on tällä hetkellä sijalla yksitoista neljä pistettä porilaisjoukkueen perässä.

Ensimmäisen kahden pelin aikana joukkue on onnistunut heiluttamaan maaliverkkoa viiden maalin keskiarvolla, maalin verran vähemmän, mitä Karhut on onnistunut. Ainoana pelaajana Joni Lempinen on onnistunut kaukalossa saavuttamaan piste per peli -tahdin. Muuten joukkueen tehotilasto on varsin tasainen. Kaikkiaan seitsemällä pelaajalla on kasassa vähintään kuusi tehopistettä. Maalin suulla torjuntavastuu on jakautunut Henri Tikkasen ja Tommi Kauppisen harteille. Pari ottelua kollegaansa enemmän pelannut Tikkanen on pysäyttänyt palloja 73,91% varmuudella.

Kotijoukkueella on puolestaan alla neljän ottelun vuoristorata. Tappiollista peliä on seurannut täysi pistepotti ja nyt Karhulaumalla on mahdollisuus lähteä kasvattamaan voittoputkea vierailijoiden kustannuksella. Edellisessä ottelussa viime sunnuntaina porilaisjoukkue nousi sarjakärki Jymyn vieraana sillasta ja kaivoi mukaansa henkisesti tärkeän voiton rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Karhujen vaarallisinta osaa on ollut viime otteluissa yhdessä pelannut kolmikko Benjamin Lepola – Ville Salonen – Juho Myllyharju. Kahdella ensin mainitulla on kasassa kahdeksan ottelun jälkeen 13 tehopistettä, Myllyharjun peesatessa 11 pisteellään.

”Meillä on yksi selkeä tavoite ja se on saada voittoputki jatkumaan. Pelillisesti pitää pystyä pelaamaan tasapainoisemmin läpi ottelun”, kommentoi pelin alla Karhujen päävalmentaja Jani Kannosto.

”Nyt ollaan ensimmäisen kolmanneksen kohdilla sarjassa. Viime kotiottelussa me mörhöiltiin oikein urakalla ja nyt pitää kiillottaa se kilpi uudelleen. Pyritään lähtemään sillä Jymy-ottelun kolmannen erän mentaliteetilla peliin.”

”Vastustaja pelaa todella virkeätä peliä, todella aktiivinen ryhmä. Nousija aloitti ennakkoluulottomasti sarjan. Alun jälkeen on alkanut arki tulla esille. Vaikka ryhmällä on tappioita alla, niin todella vaarallinen ryhmä on tulossa sunnuntaina vastaan. Milliäkään ei saa antaa ylimääräistä kentällä.”

”Päästään lähtemään lähes samalla kokoonpanolla sunnuntain peliin, millä Nurmossa saatiin peliä käynnistettyä. Nyt vaan kotiyleisö paikan päälle antamaan lisäpotkua Karhulaumalle”, päättää Kannosto.

Pelin tuoksinassa kannattaa muistaa myös Kahvila Porittaren loistava tarjonta. Mikäli et ole vielä maistanut kotijoukkueen suosikkia Karhukinnasta, kannattaa se tulla maistamaan viikon päätteeksi Urheilutalolle.

Karhujen ja O2-Jyväskylän välinen Divari-taisto pelataan Porin Urheilutalolla sunnuntaina kello 18:30. Tervetuloa kannustamaan Karhulauma voittoon.

Lue myös