O2-Jyväskylä haki ansaitut pisteet Porista

Karhujen miesten edustusjoukkueen vuoristorata sai jatkoa sunnuntai-iltana, kun joukkue kohtasi kotikentällään O2-Jyväskylän. Upealla asenteella läpi pelin pelannut vierasjoukkue lähti kotimatkalle täyden pistepotin kanssa.

Ottelun avauserässä nähtiin vain kaksi osumaa. Ensimmäiset yksitoista minuuttia tahkottiin tuloksettomasti, kunnes Kasperi Kantonen avasi ottelun maalihanat vieden vierasjoukkueen johtoon. Ennen avausosumaa kotijoukkue pääsi pelaamaan useamman minuutin ylivoimaa, parhaimmillaan kahdella miehellä. Ylivoimat eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Kantosen avausmaalin kuittasi kotijoukkueen illan tehokkain pelaaja Juho Myllyharju reilut kaksi minuuttia osuman jälkeen. Illan hahmoksi nousi heti ensi minuuteista asti jyväskyläläisten maalilla pelannut Henri Tikkanen. Tikkanen tylsytti avauserässä Karhujen parhaat maalipaikat.

Toisen erän alusta muodostui porilaisyleisölle ja kotijoukkueelle musta. Erä oli ehtinyt vanheta vain reilut kolme minuuttia, kun pallo oli löytänyt tiensä kolmesti Karhujen maaliin. Iiro Kinnunen, Iiro Pieviläinen ja Vesa Sivula veivät vierailijat pelissä 4-1 -johtoon. Läpi ottelun Karhujen peliä vaivasivat kaameat henkilökohtaiset virheet ja tänäänkin vastustaja onnistui rokottamaan niistä kovalla kädellä. Toisessa erässä nähtiin lopulta seitsemän osumaa. Kolmen ensimmäisen maalin jälkeen molemmat joukkueet onnistuivat vielä kahdesti maalin teossa. Karhuilta maaleista vastasivat illan toisella osumallan Myllyharju ja Petteri Santi. Päätöserään siirryttiin vierailijoiden 6-3 -johtoasemasta.

Kotijoukkue sai kolmannen erän alkuun hyvän vaihteen päälle ja tilanteita syntyi tiiviiseen tahtiin Tikkasen maalille. Lopulta Karhujen Matti Rössi onnistui ohittamaan Tikkasen 4-6 -maalillaan. Rössin osuman jälkeen pallo löytyi heti seuraavassa vaihdossa jälleen jyväskyläläismaalista, kun Myllyharju viimeisteli hattutemppunsa. Porilaisjoukkueen illan viimeiseksi osumaksi jäi ensimmäisen Divari-maalinsa viimeistelleen Elias Kaupin 6-6 -tasoitusmaali ajassa 46:18. Tämän jälkeen pallo ei löytänyt enää tietään Tikkasen selän taakse. Lopulta kotijoukkueen pelaajien henkilökohtaiset virheet katkaisivat lopullisesti taistelun voitosta. Pahan harhasyötön jälkeen Miika Huusko viimeisteli 7-6 -voitto-osuman ajassa 47:52. Huusko kaunisteli päätösnumerot 8-6 viisi minuuttia ennen päätössummeria. Uhrautuvasti alusta loppuun pelannut vierasjoukkue haki lopulta täysin ansaitut pisteet Porista.

”Tänään me ei ansaittu pelistä mitään. Kymmenen minuutin hyvällä pelillä ei voi saada pisteitä tässä sarjassa”, kommentoi pelin jälkeen Karhujen päävalmentaja Jani Kannosto.

”Todella isoja virheitä tehtiin taas kaukalossa. Ja vielä todella paljon. Kaveri rankaisi niistä armotta.”