• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Sunnuntain peli aloittaa kotiputken


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen miesten edustusjoukkueen ottelut jatkuvat sunnuntaina, kun joukkue kohtaa kotikentällään ÅIF:n. Ottelusta alkaa Karhulauman neljän peräkkäisen kotiottelun sarja. Otteluista kaksi pelataan vuoden 2017 aikana ja kaksi viimeistä tammikuun alussa.

Viime kaudella Karhut ja ÅIF kohtasivat toisensa kaksi kertaa. Kauden ensimmäinen ottelu kauden alussa Porissa päättyi Karhujen 12-4 -kotivoittoon Benjamin Lepolan iskiessä ottelussa tehot 5+1. Jälkimmäinen kohtaaminen Sipoossa joulukuun alussa oli tasaisempi. Tiukan taiston jälkeen Karhut haki pisteet matkaansa 8-6 -vierasvoitolla. Sipoossa pahiten ÅIF:a koulutti Lepola tehoin 1+3. Nähtäväksi jää pääseekö Lepola viime vuoden tahtiin ÅIF:n kustannuksella.

Sarjassa seitsemäntenä majaileva ÅIF on ollut viime aikoina voiton ja tappion karusellissa. Taisteltujen voittojen jälkeen joukkuetta on seurannut välittömästi tappio. Kolmentoista ottelun jälkeen joukkue on kerännyt tasan pisteen per ottelu maalieron ollessa kymmenen maalia pakkasella.

Sipoolaisten pirteintä osaa on ollut pari valjakko Tuomas Savukoski – Jyri Laine. Savukoski on merkkauttanut 13 pelaamassaan ottelussa tehot 12+12. Laineella pisteitä on kasassa 19 (13+6). Tolppien välissä Arttu Puska on pelannut hieman virkaveljeään enemmän. Puskan torjuntaprosentti yhdeksässä pelatussa pelissä on 78,81%.

Karhut lähtee sunnuntain otteluun puolestaan kolmen karvaan tappion rasittamana. Hyvin peleissä taistellut Karhulauma ei ole saanut viime otteluissa palkintoa ja nyt vuoden viimeisistä kotiotteluista niitä lähdetään hakemaan. Yhdentoista pelin jälkeen Karhuilla on kasassa kymmenen pistettä.

”Sunnuntaina jatketaan kotikaukalossa, kun saadaan vieraita Sipoosta. ÅIF on aloittanut kauden erittäin hyvin, kun peilaa ennakkokaavailuihin. Joukkue on saanut kerättyä pisteitä tahdilla piste per peli”, kommentoi Karhujen päävalmentaja Jani Kannosto.

”Joukkue ei pahemmin muuttunut kesän aikana. Savukosken tuleminen on nostanut ilmettä parempaan suuntaan. Ryhmässä on myös hyvä pakkikalusto sekä maalilla Perttu Puska. Hyvä kokonaisuus heillä kasassa.”

”Karhulaumalla pelit ovat viime aikoina hieman yskähdellyt. Viimeistelyssä on ollut parantamisen varaa ja se on näkynyt tulostaululla. Turhaa noita on itkeä ja murehtia, eteenpäin mennään ja ladataan aina seuraavaan peliin.”

”Alkukauden aikana ollaan pelattu huomattavasti enemmän vieraskaukalossa kuin kotona (4-7). Yleensä nuo vieraspelit ovat olleet vielä vaikeita ja niin myös tällä kaudella.”

”Nyt lähdetään nostamaan työnmäärä ja sitä kautta haetaan onnistumisia. Pelivire ja tasaisuus kyllä sitten tulevat sieltä onnistumisten kautta. Harjoituksissa on ollut hyvä henki päällä ja uskon, että nyt kotikaukalossa vihdoin saadaan se palkinto työlle.”

”Sunnuntaina laitetaan askissa kaikki likoon. Voittajat eivät koskaan luovuta, mutta luovuttajat eivät koskaan voita”, päättää Kannosto.

Pelin tuoksinassa kannattaa muistaa myös Kahvila Porittaren loistava tarjonta.

Karhujen ja ÅIF:n välinen Divari-taisto pelataan Porin Urheilutalolla sunnuntaina kello 18:30. Tervetuloa kannustamaan Karhulauma kotivoittoon.

Lue myös