Karhut jatkoaikavoittoon Aaro Ollikaisen osumalla

Karhujen kuukauden mittainen korpivaellus Divarissa katkesi sunnuntain kotiottelussa ÅIF:ä vastaan. Jatkoajelle venynyt ottelu päättyi kotiyleisön riemuksi isäntien 8-7 -jatkoaikavoittoon. Edellinen voitto tuli marraskuun 12. päivä Nurmossa rankkareiden jälkeen.

Ottelun avauserän ensimmäinen puolisko ei tarjoillut reilulle 300 katsojalle maaleja. Muutamista paikoista huolimatta peli eteni aina 11 peliminuutille, kunnes pallo löysi ensimmäisen kerran tiensä maaliin. Ottelun avausosumasta vastasi isäntien tehokkaimmaksi pelaajaksi noussut Benjamin Lepola. Vieraiden Atte Huovinen toi pelin tasoihin vajaat pari minuuttia avausosumasta. Karhut sai avauserässä pitkästä aikaa onnistumisia aikaan edellisiä pelejä enemmän. Isäntien Ville Salonen, Juho Myllyharju ja Benjamin Lepola iskivät reilussa kolmessa minuutissa taululle lukemat 4-1. Reilut kaksi minuuttia ennen erätaukosummeria Kenneth Myllyniemi kavensi erän päättäneet 4-2 -numerot.

Toisesta erästä muodostui Karhuille vaikea. Erän aikana ei onnistuttu avauserän tavoin ja vierailija äIF pääsi peliin paremmin ja paremmin mukaan. Toisen erän aikana Karhulle tuomittiin kaikkiaan kolme kakkosta. Niistä kahden aikana Tony Boman ja Jyri Laine tasoittivat ottelun. Vieraiden Mikko Piippo iski ajassa 34:22 ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Piipon iskemistä 4-5 -lukemista siirryttiin kolmanteen erään.

Päätöserän alussa Karhujen illasta näytti tulevan synkkä. Erä oli ehtinyt vanheta vain reilut kolme minuuttia, kun pallo oli päätynyt kahdesti Karhujen maaliin Atte Huovisen ja Tuomas Savukosken toimesta. Karhut oli jäänyt ottelussa kolmen maalin päähän. Isäntien kiri tuotti tänään kuitenkin tulosta, kun Juho Myllyharju ja Tuomas Puisto nostivat Karhut maalin päähän. Kolme minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä Petteri Santi tasoitti ottelun Kalle Santasen syötöstä. Lukemista 7-7 siirryttiin jatkoajalle.

Jatkoajalla Karhuilla oli hyvä vauhti päällä ja joukkue sai luotua tilanteita vieraiden maalille. Lopulta ajassa 61:34 kotijoukkueen tappioputken katkaisi Aaro Ollikainen.

”Voittaminen on keskimääräisesti hienompaa kuin häviäminen. Pelin kuva oli aika pitkälti sitä mitä koko kausi on ollut. Hyvä valmistautuminen ja lataus. Pallollinen peli ihan hyvää”, kommentoi peliä Karhujen päävalmentaja Jani Kannosto.

”Toisessa erässä sitten kaveri pääsi mukaan. Jouduttiin kuormittamaan pelaajistoa alivoimalla.”

”Kolmannen erän alkuun vielä pari hävittyä palloa ja pallo verkoissa. Päästiin kuitenkin hyvin mukaan ja saatiin vastaiskujen kautta paikkoja. Päästiin peliin vielä mukaan.”

”Lopussa sitten saatiin yleisökin peliin mukaan, kun vauhtia tuli ja laidat alkoivat ryskymään.”

”Rasse otti maalilla muutaman gamesaverin tärkeissä paikoissa. Puisto urakoi puolustuksessa mallikkaasti. Nuoriso pääsi myös mukavasti peliin ja Ollikaisen Aarolle tärkeä maali loppuun.”

”Tästä on hyvä jatkaa. Aina on helpompi hymyillä voiton jälkeen. Ei meille ole oikotietä onneen, joka päivä pitää tehdä töitä entistä enemmän”, päättää Kannosto.