• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhujen vuosi 2017 päätökseen kotikaukalossa


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Divarin runkosarja lähtee porilaisjoukkueen osalta joulutauolle lauantain ottelun myötä. Tuleva taisto on Karhujen vuoden viimeinen peli. Vuoteen 2017 on mahtunut hienoja hetkiä aina Divarin finaaleista Salibandyliigan karsintoihin.

Viime kaudella lauantain riitapukarit kohtasivat toisensa kaksi kertaa. Molemmat ottelut olivat kotijoukkueiden heiniä selvin numeroin. Ensimmäinen peli Mosahallissa päättyi Erä Akatemian voittoon numeroin 8-4. Vuoden 2017 ensimmäinen ottelu oli joukkueiden välinen kohtaaminen Porissa. Karhut ottivat tuolloin revanssin 10-5 -lukemin. Kahdessa ottelussa Karhujen ykköspyssy oli tehot 2+6 iskenyt Benjamin Lepola.

EräViikingit Akatemia aloitti kautensa pirteästi. Ensimmäisestä seitsemästä ottelusta joukkue voitti neljä. Tuon jälkeen Mosahallin ritarit ovat vajonneet kuuden ottelun tappioputkeen. Joukkue pelasi viimeksi viime viikonloppuna kaksi vierasottelua. Lauantaina Limingan ja sunnuntain Vaasan vierailut eivät tuoneet helpotusta pistepottiin. Sarjan kärjessä majaileva SB Vaasa kuritti Akatemiaa peräti maalein 14-2.

Joukkueen ehdottomasti kirkkainta antia on tarjonnut 21 tehopistettä iskenyt Joonatan Lindholm. Vuonna 
-97 syntyneen Lindholmin jälkeen kolmikko Otto Blomqvist – Juho Niinikoski – Petri Kuitunen ovat merkkauttaneet ainoana yli 10 tehopistettä. Maalilla suurimman vastuun on kantanut 11 pelissä torjunut Santeri Kainulainen torjuntaprosentilla 79,7 %.

Karhut pääsee pitkästä aikaa otteluun voitto vyöllään. Tappioputkessa eteenpäin mennyt Karhulauma katkaisi edellisessä ottelussa kaikkiaan neljän peräkkäisen tappion putkensa, kun Porissa vieraillut ÅIF poistui Urheilutalolta kotimatkalleen jatkoaikatappio niskassaan.

Edellisessä ottelussa kokoonpanoon palannut Benjamin Lepola nousi joukkueen sisäisen pörssin kärkeen iskettyään ÅIF:n verkkoon tehot 2+2. Lepolan 18 pisteen jälkeen ketjukaverit Juho Myllyharju (17 pistettä) ja Ville Salonen (16 pistettä) miehittävät joukkueen kärkipaikkoja tehotilastoissa.

”Vuorossa on vuoden viimeinen ottelu. Meidän osalta tulee täyteen myös runkosarjan ensimmäinen puolikas. Sellaisella asenteella lähdetään peliin, että pisteet jäävät Poriin”, kommentoi peliä Karhujen päävalmentaja Jani Kannosto.

”Nyt pitää pystyä pelaamaan samalla intensiteetillä koko peli, kuin viimeksi pelattiin ensimmäiset 20 minuuttia. Molempiin suuntiin pitää tehdä taas töitä niin pallollisena kuin myös pallottomana. Kyllä se tulostaulu näyttä sitten suotuisaa tulostaa.”

”Meillä on tällä hetkellä pieni pula pelaajista. Sen myötä nyt saadaan kokoonpanoon uusi pelaaja, kun farmisopimuksen turvin pelissä debytoi Markus Kallio. Meidän nuorempia pelureita on nähty PiTun riveissä, mutta nyt nähdään PiTun peluri Karhu-paidassa.”

”Lauantain vastus on nuori ja nälkäinen ryhmä. Joukkueessa on riittävästi pallollista taitoa tähän sarjaan. Mielenkiintoinen ryhmä muutenkin, kun pelit toimivat näyttöpaikkana Liigan puolelle.”

”Luvassa on taatusti kova vauhtinen matsi, joka uppoaa varmasti yleisöön. Nyt vaan taas sankoin joukoin täyttämään Urheilutalon lehterit viimeistä kertaa tämän vuoden aikana”, päättää Kannosto.

Pelin tuoksinassa kannattaa muistaa myös Kahvila Porittaren loistava tarjonta.

Karhujen ja EräViikingit Akatemian välinen Divari-taisto pelataan Porin Urheilutalolla lauantaina kello 17:00. Tervetuloa kannustamaan Karhut kotivoittoon.

Lue myös