Karhujen vuosi päättyi voitonjuhliin

Porilaisjoukkueen syyskausi Divarissa päättyi joulutauon kynnyksellä käytyyn kotiotteluun EräViikingit Akatemiaa vastaan. Kotiyleisön riemuun päättynyt Divari-taisto vaati edellisen pelin tavoin jatkoajan. Matti Rössin voittomaalilla Karhut siirtyi viettämään joulua kahden voiton putkessa.

Vuoden 2017 viimeinen ottelu alkoi isäntien kannalta vaikeasti. Ottelu oli ehtinyt edetä vain vajaat kaksi minuuttia, kun Karhujen puolustaja Joni Halminen sai kahden minuutin rangaistuksen mailaan lyömisestä. Vieraat käyttivät surutta saamansa ylivoiman hyödyksi ja pallo oli mennyt ensimmäisen kerran pelissä ohi Karhujen maalilla pelanneen Rasmus Östermanin. Avausmaalista vastasi Joonatan Lindholm. Maalin jälkeen Karhut pääsi peliin mukaan ja joukkue saikin luotua lukuisia hyviä maalipaikkoja Santeri Kainulaisen maalille. Kotiyleisö joutui odottamaan isäntien kuparisen rikkomista aina 18 peliminuutille asti. Karhujen avausmaalista vastasi Ville Salosen syötöstä Benjamin Lepola. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tasatilanteesta 1-1.

Toisen erän alusta muodostui taas edellisen ottelun tavoin Karhuille vaikea. Pelikello ei ollut ehtinyt edetä kahta minuuttia, kun pallo oli ensimmäistä kertaa Karhujen maalilla. Konsta Kupelan osumalla vieraat olivat siirtyneet 2-1 -johtoon. Karhujen tuskaa lisäsi reilut kolme minuuttia myöhemmin Valtteri Saari, joka iski tulostaululle 3-1 -numerot. Erän puolen välin jälkeen Karhut pääsi yrittämään kavennusta ylivoimalla, kun Sauli Taipale kärsi kahden minuutin rangaistustaan. Samaan aikaan, kun jäähy päättyi, Joni Halminen kavensi tilanteeksi 2-3. Vieraiden Joona Tauriainen onnistui viedä reilut neljä minuuttia ennen erän päätöstä EräViikingit Akatemian jälleen kahden maalin johtoon. Erän päätösosumasta vastasi kuitenkin Karhut. FBT PiTusta farmisopimuksen turvin ensimmäistä Divari-otteluaan pelannut Markus Kallio onnistui maalinedestä iskemään uransa ensimmäisen Divari-maalin. Kallion osumalla erätauolle siirryttiin 3-4 -tilanteesta.

Päätöserässä Karhut haki kiivaasti tasoitusta. Kotijoukkueen kirin huipensi Petteri Santi, joka siirsi Aaro Ollikaisen syötön maalin perukoille. Kotijoukkue haki päätöserässä voittomaalia, mutta loput paikat Santeri Kainulainen selvitti erinomaisesti. Edellisen ottelun tavoin myös vuoden viimeinen taisto venyi jatkoajalle.

Jatkoajalla molemmat joukkueet saivat luotua pari maalintekopaikkaa. Isoimmasta kopista vastasi heti jatkoajan alkuun vieraiden maalilla Kainulainen. Jatkoaikaa tarvitsi pelata tällä kertaa kolme minuuttia, kunnes ottelun ratkaisu nähtiin. Urheilutalon lehterit riemuun päästi Matti Rössi, jonka laukaus yllätti Kainulaisen. Voiton myötä Karhut siirtyy viettämään joulua kahden voiton putkessa.

”Tämä vuosi on nyt taputeltu. Kolmetoista peliä on nyt pelattu ja neljätoista pistettä kasassa. Aika lailla samankaltainen alku mitä viime kaudella”, kommentoi pelin jälkeen Karhujen päävalmentaja Jani Kannosto.

”Ollaan tyytyväisiä peli-ilmeeseen. Saatiin vuoden päätteeksi kaksi kotivoittoa. Molemmat tuli jatkoajalla, mutta mitä sitten, niistä saatiin kaksi pistettä molemmista. Tänään oli paikkoja tarpeeksi.”

”Positiivista oli tänään tuo meidän viisikkopelaaminen. Siihen kirsikaksi vielä esimerkiksi tuo Kallion eka peli. Maali vielä matsiin ja sillä aloitettiin tuo meidän kiri.”

”Pakkien syöttöpeli on nyt parantunut huomattavasti viimeisten pelien aikana. Nyt, kun saatiin näitä voittoja, niin se ruokkii entisestään tuota pelaamista. Tähän on hyvä lopettaa tämä vuosi.”

”Edustusjoukkue lähtee nyt lepäämään ja sitten aloitetaan taas treenaaminen kohti ensi vuoden ensimmäistä viikonloppua. Joukkueen puolesta pitää kiittää kotiyleisöä, jota on ollut nyt syksyn aikana paljon. Hienoja trillereitä ovat saaneet nähdä nyt syksyn aikana. Ensi vuonna koitetaan tarjota vielä parempaa heille”, päättää Kannosto.