• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Tupsukorvat tähtäimessä


Kuva: Kari Saha / UrheiluPori.com

Tiistai - illalla tarkkuusammuntaa

Viime sunnuntain riemukkaan cup-voiton jälkeen on aika palata taas arkeen, sillä FBT Porin pistejahti jatkuu kotiluolassa. Urheilutalon parketille maalitauluksi astelee tällä kertaa tamperelainen tupsukorvajoukkue nimeltään Ilves, jonka tämänhetkinen sarjasijoitus on kolmas. Runsaslukuista, ja otteluissa mukana elävää porilaisyleisöä hemmotellaan siis jo toisen kerran peräkkäin kärkiottelulla.

Ilveksellä taustat kunnossa

Ilves on tekee yhteistyötä liigajoukkue Classicin kanssa ja on sen farmiseura. Joukkueilla on yhteinen junioriakatemia, jonka hedelmistä molemmat saavat nauttia. Viime kaudella esimerkiksi Tommi Merto pelasi 2- divaria Ilveksen paidassa sekä A-juniorien SM-sarjaa IC-Akatemiassa. Tällä kaudella Merto on ponnistanut liigaympyröihin Nokian KrP:n paidassa ja pelannut siella ihan mukavasti.

Ilves on aloittanut divarikautensa kohtalaisen hyvin, voittoja on tilillä 5. Kaksi ottelua on päättynyt tasapeliin ja vain kaksi tappioon, molemmat vieraissa. Joukkue on kovassa kunnossa ja jaksaa liikkua kentällä monipuolisesti sekä liikuttaa palloa pelaajalta toiselle nopeaan tahtiin. Hyökkäyspeli on toiminut, sillä Ilveksen tehtyjen maalien lukumäärä on kolmanneksi korkein. Kun lisäksi päästettyjen maalien saldo on toiseksi pienin, voidaan todeta myös alakerran selviytyneen tehtävistään tasaisesti pelistä toiseen. Joukkueen maalivahdit ovat torjuntatilastoissa sijoilla 5. ja 10., molempien prosentin ylittäessä yli 80:n.

Joukkueen tehokkain pelaaja vastustajan maalin edessä on ollut puolustajien pistepörssiä kuuden pisteen erolla kakkoseen johtava Tomi Sarajärvi. Muita pisteiden teossa kunnostautuneita pelaajia ovat olleet hyökkääjät Miika Nieminen, Antti Naskali sekä Jesse Niittymäki. Heitä kannattaa siis pitää silmällä...

Porilaisilla vahva taisteluilme

Kotijoukkueen peli alkaa hiljalleen asettua uomaansa. Toissa viikonlopun taistelu Uudessakaupungissa lisäsi joukkueen uskoa omaan tekemiseen jatkoaikavoittoon päättyneen ottelun jälkeen, sillä viime perjantaina joukkue aloitti ottelun Woodcuttersia vastaan todella vahvasti. Ensimmäisen erän jälkeen jälkeen taululla olivat lukemat 5 - 2 ja pelin luultiin olevan selvän. Vastustaja Woodcuttersin fyysinen pelitapa vaikeutti kotijoukkueen omaa peliä jonkin aikaa, mutta loppujen lopuksi FBT Pori vastasi haasteeseen ja sai 7 - 5 kotivoitosta lisää virtaa sunnuntain cup-otteluun.

Sunnuntaina FBT Pori väänsi tiukassa ja tasaisessa cupin ottelussa Iittalan matolla selkävoiton liigajoukkue Trackersista. Vasta jatkoajan jälkeen ammutut rankkarit ratkaisivat voiton vierasjoukkueeen eduksi. Voitto vei FBT porin neljän parhaan joukkueen joukkoon ja ennen joulua Tampereella pelattavaan finaaliturnaukseen. Välierässä vastaan astelee Tapanilan Erä.

Kotijoukkue purjehtii tällä hetkellä melkoisessa myötätuulessa ja on tutulla parketilla melko vaikea joukkue voitettavaksi. Joukkueen ykköstykkien laukaukset alkavat osua sinne, minne pitääkin ja yhteinen sävel joukkueen syöttökoneiden kanssa alkaa löytyä. Puolustuskaluston pitävyyttä on testattu jo moneen otteeseen. Vähiten päästettyjä maaleja kertoo omaa kieltään siitä asiasta. Mainiosti sujuneesta maalivahtipelistä puhumattakaan...

Taistelu arvokkaista sarjapisteistä käy kuumana

Tiistai - illalla nähdään siis jälleen kerran tiukka taistelu kahdesta sarjapisteestä. Vierasjoukkue Ilves nousisi voitolla kahden pisteen päähän kotijoukkueesta ja tiivistäisi sarjatilannetta entisestään. Kotijoukkue puolestaan pääsisi voitolla viiden pisteen karkumatkalle toisena olevasta Blue Foxista. Miten tässä käy?

Sen näet parhaiten paikan päällä, kun tulet tiistaina 8.12. klo 18.30 alkaen Urheilutalolle kannustamaan kotijoukkueen voittoon!

Seuraa heitä:

Ilves

24 Jesse Niitymäki - isokokoinen tehotykki

29 Miika Nieminen - nopeasti  liikkuva syöttökone

88 Tomi Sarajärvi - divarin tehokkain puolustaja

FBT Pori

17 Hannu Katila - ei se koko ratkaise

2 Mikko Raivio - kokemusta ja näkemystä

68 Miikka Läntinen - tarkka ja tehokas laukaus

Lue myös