Karhut murskasi sarjakärjen kotikentällään

Porilaisjoukkueen neljän ottelun pituinen tappioputki napsahti lauantaina poikki tyylillä. Karhulauma otti kauden suurinumeroisimman voiton sarjakärjen kustannuksella. Viimeiseen sekuntiin asti taistellut joukkue kaatoi M-Teamin lopulta numeroin 10-4.

Ottelun avausmaali ei paljoa luvannut porilaisjoukkueelle. Henri Eskelinen onnistui ohittamaan Karhujen maalilla pelanneen Tomi Bergendahlin pienestä kulmasta siirtäen joukkueensa 0-1 -vierasjohtoon. M-Teamin johtomaali oli joukkueen ainoa koko pelissä. Johtoasema kesti reilut kolme minuuttia, kunnes Eero Harjula tasoitti ottelun Benjamin Lepolan syötöstä. Karhut siirtyivät avauserässä 2-1 -johtoon, kun puolustaja Tuomas Puisto laukoi pallon ohi Marcel Straubhaarin. Seuraava vaihto kuitenkin kostautui kotijoukkueelle. Sampo Laukkala tasoitti ottelun entisen Karhu-pelaaja Ville Heinon saalistaessa osumaan syöttöpisteen. Avauserässä ei enää nähty maaleja ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 2-2 -tasatilanteesta.

Karhut sai toiseen erään hyvän lähdön, kun reilun minuutin jälkeen porilaisjoukkue oli siirtynyt pelissä jälleen johtoon. Tomi Jerkku viimeisteli joukkueensa kolmannen osuman Markus Hautaojan hyvästä syötöstä. M-Team onnistui tulemaan vielä kertaalleen tasoihin. Mikko Pasanen tasoitti tilanteeksi 3-3, kun pelikello oli ehtinyt kulkea aikaan 23:44. Tämän jälkeen tahtipuikko siirtyi lopullisesti Karhuille.  Toisessa erässä Karhut ratkaisi ottelun lopulta nimiinsä iskemällä viimeisen 11 minuutin aikana pallon vielä neljästi M-Teamin maaliin. Ensin Markus Hautaoja onnistui maalin teossa kahdesti vieden Karhut 5-3 -johtoon. Erän päätösminuuteilla Karhut pääsi pelaamaan ylivoimaa neljä minuuttia. Ylivoima toimi hyvin ja molemmat kakkoset päättyivät etuajassa Benjamin Lepolan onnistuessa maalinteossa. Kolmanteen erään siirryttiin Karhujen 7-3 -johtolukemista.

Päätöserän alkuun M-Team sai mahdollisuuden tulla peliin mukaan, kun Markus Hautaojalle tuomittiin kahden minuutin rangaistus työntämisestä. Karhut onnistuivat kuitenkin erikoistilanteessa ensimmäisenä, kun Benjamin Lepola karkasi alivoimalla Ville Salosen syötöstä viimeistelemään pelin kolmannen osumansa. M-Team onnistui lopulta hyödyntämään ylivoiman, kun Janne Makkonen viimeisteli joukkueensa pelin viimeiseksi jääneen 8-4 -kavennusmaalin. Pelin loppupuolella tulosta Karhujen eduksi kaunistelivat uransa 200. Divari-ottelun pelannut Ville Salonen sekä viimeisellä sekunnilla alivoimalla hattutemppunsa viimeistellyt Markus Hautaoja. Tärkeät sarjapisteet jäivät lopulta Poriin selvin 10-4 -numeroin.

- Ensimmäinen erä oli vähän hakemista meiltä. Kauheasti ei ollut paikkoja, mutta onneksi saatiin pari maalia tehtyä. Onneksi kaverille annettu helppo maali alkuun ei vaikuttanut pelaamiseen, kommentoi avauserää Karhujen päävalmentaja Pekka Nylund.

- Toinen ja kolmas erä oli sitten meiltä parempaa. Vähän sellaista mitä ollaan haettu. Peli pysyi ihan mukavasti kontrollissa. Pystyttiin pelaamaan pallollisesti paremmin ja onnistuttiin lähtemään paineen alta myös hyvin pois.

- Ylivoima toimi toisessa erässä kanssa hyvin, siihen se vähän ratkesi, kun päästiin erän loppu hetkillä karkuun.

- Hienoa on myös, että onnistumisia tuli monelle. Esimerkiksi Santin Petteri pelasi tänään todella hyvin. Bertsa oli maalilla myös hyvin. Otti ne tarvittavat kopit voittoon, päättää Nylund.