Tuomas Puisto nousi Karhujen ratkaisijaksi Loviisassa

Karhut haki lauantaina tärkeät kaksi pistettä Loviisan liikuntahallilta. Vähämaaliseksi jäänyt Divari-ottelu päättyi lopulta jatkoajalla porilaisjoukkueen 5-4 -vierasvoittoon. Karhujen voittoon päättyneen ottelun ratkaisumaalin iski neljä tehopistettä ottelussa kerännyt Tuomas Puisto.

Ottelu alkoi Karhujen kannalta ikävällä tavalla, kun kotijoukkue onnistui siirtymään heti erän alkuminuuteilla 1-0 -johtoon Jesse Tolvasen maalilla. Avausosuman jälkeen Karhut pääsi peliin paremmin mukaan ja pelin hallinta siirtyi hienokseltaan vieraille. Nuorten maajoukkueen matkassa viime viikonloppuna ollut Aaro Ollikainen tasoitti pelin reilun kahdeksan minuutin jälkeen Tuomas Puiston saalistaessa illan ensimmäisen tehopisteensä. Erän loppuhetkillä Loviisan Tor onnistui vielä kertaalleen maalinteossa ja joukkue siirtyi ensimmäiselle erä tauolle 2-1 -johtonumeroista.

Toisesta erästä muodostui Karhujen erä. Ensin reilun neljän minuutin jälkeen Tuomas Puisto tasoitti ottelun. Muutama minuutti tästä Karhujen Joni Halminen sai viiden minuutin rangaistuksen huitomisesta. Karhut kestivät jäähyn erinomaisesti ja lopulta onnistui myös tekemään alivoimaosuman. Petteri Santi vei Eero Vanhatalon esityöstä Karhut ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, kun pelin 30 peliminuutti oli käynnissä. Näistä 2-3 -vierasnumeroista siirryttiin päätöserään.

Kolmannen erän alkuun Karhut lisäsi johtoaan, kun Juho Myllyharju onnistui ohittamaan Loviisan maalilla pelanneen Niko Nordströmin. Hetki erän puolivälin jälkeen Karhujen keskialueen pallon menetys kostautui ja kotijoukkueen Jonas Hällfors kavensi tilanteeksi 3-4. Pari minuuttia myöhemmin Karhut joutui ottelussa toistamiseen alivoimalle, kun Eero Vanhatalolle tuomittiin kahden minuutin rangaistus. Loviisan erinomainen ylivoima ei jäänyt pelissä toista kertaa pelissä ilman maalia. Asko Santeron ylivoimaosumalla peli tasoittui lukemiin 4-4. Tiukan taiston ratkaisu siirtyi jatkoajalle asti.

Ottelun ratkaisijaksi nousi porilaisjoukkueen Tuomas Puisto, joka viimeisteli reilun minuutin pelin jälkeen voitto-osuman Janne Kuusiluodon syötöstä.

- Tänään pelasimme hyvin. Varsin ehjä ottelu alusta loppuun. Peli alkoi tasaisissa merkeissä. Pääsimme ekan vitosen jälkeen hallitsemaan peliä hienokseltaan. Avauserässä oli kyllä paikkoja iskeä useampikin maali, mutta tehokkuudessa on edelleen parantamisen varaa, kommentoi pelin alkua Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Toisessa erässä saatiin vitonen, kun Jonin maila osui vastustajaa kasvoihin. Kestimme hienosti jäähyn ja saimme aikaan alivoimaosumankin.

- Kolmas erä oli myös ihan hyvä meiltä, vaikka Loviisa onnistui lopulta tasoittamaan ottelun. Jatkoajalla sitten saatiin pallo rysään heti ensimmäisestä kunnon paikasta, päättää Nylund.