Neljän pisteen viikonloppu

Karhujen viikonloppu sai loistavan päätöksen, kun sunnuntain kotiottelun päätöserän 2-0 -voittonumerot takasivat joukkueelle kotivoiton sarjakolmosesta Jymystä. Neljän pisteen viikonloppuun oikeuttanut kotivoitto tuli lopulta maalein 5-3.

Pelin alku oli jälleen kerran kotijoukkueelta haastava. Aaro Ollikaisen saama rangaistus reilun neljän minuutin jälkeen ei ehtinyt vanheta kuin 13 sekuntia, kun pallo oli löytänyt ensimmäistä kertaa Karhujen maaliin. Erän toinen puolisko alkoi Karhujen ylivoimalla. Jymyn Joona Hautalan rangaistus kostautui, kun Kalle Santanen aloitti kotijoukkueen maalienteon. Santasen ylivoimamaaliin syöttöpiste merkittiin Benjamin Lepolalle. Avauserässä nähtiin kahden ylivoimaosuman lisäksi vielä kaksi tasakentällisin tehtyä maalia. Ensin Jymyn Eetu Sariola vei vieraat 2-1 -johtoon kaukolaukauksellaan. Muutama minuutti myöhemmin Eero Harjula viimeisteli Aapo Tammisen syötöstä avauserän päättäneet 2-2 -numerot.

Toisessa erässä maalimäärä puolittui avauserästä. Tarkkaan puolustaneet joukkueet eivät päässeet erän aikana kunnolla tekopaikoille ja se näkyi tulostaululla ja maalivahtien torjuntatilastoissa. Erän ensimmäisen maalin iski vierasjoukkue Jymy Jose Kivipellon toimesta. Jymy oli 21 sekunnin päässä päästä erätauolle johdossa. Johtoasema kuitenkin mureni, kun Ville Salosen syöttö löysi tiensä Benjamin Lepolan lapaan. Lepolan osumalla päätöserään siirryttiin tasatilanteessa 3-3.

Karhuille tarjoiltiin päätöserässä kahdesti ratkaisua ylivoimalla. Jymy kuitenkin kesti rangaistukset ilman takaiskuja. Päätöserä oli käytännössä kokonaan Karhujen hallintaa. Vieraiden maalilla pelannut Rasmus Hasu torjui erässä kaikkiaan 13 kertaa. Kotijoukkueen ratkaisijoiksi nousivat lopulta hyökkäyskolmikko Eero Vanhatalo – Markus Hautaoja – Janne Kuusiluoto. Kenttä viimeisteli erän molemmat osumat. Ensin Eero Vanhatalo onnistui viemään isännät ensimmäistä kertaa johtoon reilun 52 peliminuutin jälkeen. Muutama minuutti myöhemmin oli Hautaojan vuoro yllättää Hasu etukulmasta ja taululla komeili 5-3 -johtonumerot. Jymyn kiri ei tänään riittänyt ja pisteet jäivät lopulta Poriin.

- Oli todella tärkeä voitto meille. Onnistuttiin kääntämään kaksi tiukkaa peliä perä jälkeen eduksi. Kummassakin pelissä oltiin pelillisesti parempia mitä lukemat oli, kommentoi pelin jälkeen Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Kaksi erää oltiin tasatilanteessa. Kolmanteen saatiin sitten kaksi palkintomaalia omasta tekemisestä. Eivät olleet mitään kauniimpia, mutta kaikki lasketaan.

- Vielä joudutaan kyllä tekemään aivan liikaa töitä yhden maalin tekemiseen. Pitää saada lisää rentoutta monelle pelaajalle tuohon viimeistelyyn.

- Tästä jatketaan työntekoa ja käännetään katseet kohti seuraavia otteluita, päättää Nylund.