Karhut ottivat murskavoiton Blue Foxista

Karhujen ja Blue Foxin välinen Divari-mittelö tarjosi porilaisyleisölle yhdeksän maalin kotivoiton. Sarjajumbona peliin lähteneellä Blue Foxilla oli vielä teoreettinen mahdollisuus karsintoihin, mutta Porin visiitti varmisti joukkueen sarjasijoituksen kolme ottelua ennen sarjan päätöstä.

Ottelun avauserässä lyötiin otteluun alkutahdit, jotka eivät luvanneet vieraille ruusuista iltaa. Pelin ensimmäistä maalia saatiin tosin odottaa yhdeksännelle peliminuutille asti, kunnes Karhujen Kalle Santanen onnistui ohittamaan Blue Foxin maalilla aloittaneen Anton Kronqvistin. Karhuveljet tekivät avauserässä vielä kaksi maalia Tomi Jerkun ja Joni Halmisen toimesta. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 3-0 -johtoasemista.

Toinen erä alkoi Blue Foxilta surullisesti. Heti ensimmäisellä minuutilla Karhujen Juho Myllyharju viimeisteli joukkueensa neljännen osuman. Karhujen keskialueen pallon menetys reilun kuuden peliminuutin jälkeen kostautui ja vastaiskusta Anton Kallvik kavensi tilanteeksi 4-1. Sen jälkeen toisessa erässä maalinteosta vastasi vain Karhut. Pallo löysi tiensä Kronqvistin selän taakse vielä viidesti. Matti Rössi ja Benjamin Lepola viimeistelivät kaksi maalia mieheen ja Kalle Santanen teki avauserän tavoin maalin myös toiseen erään. Toiselle erätauolle lähdettiin lukemista 9-1.

Päätöserässä suurimmat hienoudet olivat jo poissa ja ottelu lähinnä pelattiin loppuun. Erässä nähtiin kuitenkin kolme osumaa. Vieraiden Pekka Kontturi ohitti Karhujen maalilla hyvin pelanneen Tomi Bergendahlin rangaistuslaukauksella. Karhujen maaleista puolestaan vastasivat Aaro Ollikainen ja ensimmäisen Divari-maalinsa tehnyt Jankke Virtala.

- Ihan hyvä peli meiltä eilisen jälkeen. Saatiin tänään maaleja aikaiseksi. Nyt pelaaminen oli rennompaa mitä aikaisemmin, kommentoi Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Kyllä tänään silti kaukalossa näkyi kaverin asema. En muista, että olisin koskaan nähnyt Blue Foxin tuossa tilassa. Näytti siinä olevan fokus jo hieman muualla.

- Mukavaa oli myös nähdä, että noita meidän junnuja sai onnistumisia. Ei peli kuitenkaan ihan noin karu ollut mitä tulostaulu näyttää.

- Tästä jatketaan nyt kohti seuraavaa viikonloppua, päättää Nylund.