• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhuveljille täydet pisteet Tomi Jerkun johdolla


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Divarin toiseksi viimeinen kierros toi porilaisjoukkueelle helpottava voiton. Vieraskentällä numeroin 9-5 -voittanut Karhulauma vältti näin ollen karsinnat, kun runkosarjaa on jäljellä yksi kierros.

Ottelun alku oli Karhuilta vaikea. Kotijoukkue siirtyi ottelussa johtoon reilun kahdeksan minuutin jälkeen, kun Otto Blomqvist laukoi pallon ohi Karhujen maalilla pelanneen Rasmus Östermanin. Johtoasema kesti kuitenkin vain 20 sekuntia, kunnes Karhujen tehomieheksi noussut Tomi Jerkku aloitti porilaisjoukkueen maalinteon. Avauserän puolenvälin jälkeen Karhut pääsi ylivoimalle. Ylivoima tuotti tulosta, kun Jerkku viimeisteli illan toisen osumansa Ville Salosen esityöstä. EräViikingit Akatemia tuli pelissä tasoihin Joonatan Lindholmin osumalla. Ensimmäinen erä merkittiin kuitenkin Karhuille, kun reilu minuutti ennen erätaukosummeria puolustaja Tuomas Puisto vei Karhut 3-2 -johtoon.

Toisesta erästä muodostui Karhuille erinomainen. Joukkue onnistui erän aikana tekemään kolme maalia. Kahdesta ensimmäisestä osumasta vastasi Tomi Jerkku. Ensin tasakentällisin ja hetkeä myöhemmin ylivoimalla. Erän puolessa välissä Karhujen Eero Harjula sai viiden minuutin rangaistuksen huitomisesta. Karhuveljet taistelivat alivoiman erinomaisesti ja kesti sen takaiskuitta. Matti Rössi siirsi Karhut tovin alivoiman jälkeen 6-2 -johtoon Aaro Ollikaisen syötöstä. Kotijoukkue sai kuitenkin erän loppu hetkillä pukukoppimaalin, kun Juho Niinikoski kavensi erätaukotilanteeksi 3-6.

Päätöserän puolenvälin jälkeen kotijoukkue nousi kahden maalinpäähän Niinikosken illan toisella osumalla. Karhujen Eero Harjula kuitenkin onnistui kuittaamaan kavennusosuman paria minuuttia myöhemmin. Joonatan Lindholm toi kotijoukkueelle vielä toivoa ylivoimaosumallaan. Erän loppu hetkillä ErVi Akatemia haki kiivaasti kavennusosumia ilman maalivahtia. Se ei kuitenkaan tänään onnistunut, sillä Karhujen Eero Harjula ja Kalle Santanen toimittavat pallon tyhjään helsinkiläismaaliin. Karhuille siis helpottava 9-5 -vierasvoitto.

- Todella hyvä peli meiltä tänään. Tämä helpotti paljon. Nyt on sarjapaikka varmuudella plakkarissa. Vaikka ollaan viime aikoina voitettu pelejä, niin sijoitus sarjataulukossa ei ole muuttunut pahemmin ja ero ylös ja alaspäin ei ole merkittävästi muuttunut, kommentoi pelin jälkeen Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Alku oli meiltä hankala. Ei oltu ihan parhaimmillaan pelin alussa. Ottelu kuitenkin kääntyi sitten meille, kun ensimmäinen erä hieman vanheni.

- Toinen erä oli meiltä todella hyvä. Yksi merkkausvirhe erässä tapahtui, mutta muuten ei mitään valittamista. Kestettiin siinä Eeron saama vitonen ja voitettiin erä maalein 3-1.

- Kolmannessa erässä sitten huomasi, että meillä oli viikonlopun toinen peli. Pystyttiin kuitenkin pelaamaan järkevästi ottelu loppuun.

- Jerkun Tomi oli tänään liekeissä. Hänen laserit upposivat hyvällä prosentilla vastustajan maaliin. Kokonaisuudessaan Rössin Matin kenttä pelasi hyvin Jerkku ja Juho Myllyharju laidoillaan. Samaten Harjulan Eero oli pirteällä pelipäällä. Maalilla Rasse hoiti hommansa taas hyvin.

- Nyt lähdetään valmistautumaan viimeiseen otteluun, päättää Nylund.

Karhujen tehopisteet:
Tomi Jerkku 4+0
Ville Salonen 0+3
Eero Harjula 2+0
Matti Rössi 1+1
Kalle Santanen 1+0
Tuomas Puisto 1+0
Aaro Ollikainen 0+1
Aapo Tamminen 0+1
Rasmus Österman 19 torjuntaa

Karhut pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa ensi viikon lauantaina, kun joukkue matkaa Sipooseen ÅIF:n vieraaksi. Päätöskierroksen ottelu alkaa kello 17:00.

Lue myös