Karhut päättivät runkosarjan neljän ottelun voittoputkeen

Divarin runkosarjan päätöskierros miteltiin lauantaina. Viimeisellä kierroksella useassa pelissä oli vielä kovat panokset, niin myös Karhujen ja ÅIF:n välisessä ottelussa.  Sipoolaisten kausi päättyi runkosarjaan Karhujen viime hetken maaleilla.

Kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön, kun joukkue siirtyi pelissä 1-0 -johtoon reilun viiden minuutin jälkeen. Vähämaaliseksi jääneen ottelun avausmaalista vastasi ÅIF:n Jyri Laine. Karhut pääsivät ottelussa tasoihin kolme minuuttia myöhemmin, kun Juha Tikan esityöstä Janne Kuusiluoto viimeisteli illan ensimmäisen osumansa. Pudotuspelipaikasta taistellut ÅIF siirtyi Jyri Laineen illan toisella maalilla 2-1 -johtoon, kun avauserä oli ehtinyt vanheta vajaat 12 minuuttia. Ensimmäiselle erätauolle mentiin kuitenkin tasalukemista, sillä Janne Kuusiluoto onnistui myös toistamiseen ohittamaan Tuomas Leinon reilut kolme minuuttia ennen erätaukosummeria.

Toisessa erässä ei maaleja sipoolaiskatsojille tarjottu. Molemmat joukkueet saivat erässä yhden kahden minuutin rangaistuksen. Karhut kestivät erän alussa saamansa rangaistuksen takaiskuitta. ÅIF:n rangaistus puolestaan tuomittiin erän viimeisellä minuutilla. Erän lopun joukkue kestikin alivoimalla ja kolmanteen erään siirryttiin 2-2 -numeroista.

Kolmannen erän alkuun Karhujen ylivoiman aikana isännät siirtyivät ottelussa kolmannen kerran johtoon. Tuomas Savukoski onnistui ohittamaan alivoimalla Karhujen maalille avauserän päätteeksi vaihdetun Rasmus Östermanin. Kotijoukkueelle tarjottiin mahdollisuutta siirtyä ottelussa kahden maalin johtoon. Atte Huovinen kuitenkin epäonnistui rangaistuslaukauksessaan. Pelissä jatkettiin numeroista 3-2. Päätöserässä Karhut istui kaikkiaan kolme rangaistusta, mutta joukkue kesti kaikki alivoimat. Viimeisen ajassa 55:45 tuomitun rangaistuksen aikana Karhut iski ottelun tasoihin Matti Rössin alivoimaosumalla. Sipoolaisten kauden päätti lopullisesti uransa ensimmäisen Divari-hattutemppunsa tehnyt Janne Kuusiluoto. Ottelun voittomaalin 16 sekuntia ennen summeria iskenyt Kuusiluoto nousi Karhuveljien pelin hahmoksi.

- Pelin alku oli meiltä huono. Viimeksi vieraissa aloitettiin matsi hyvin ja sitä koitettiin hakea myös tänään. Nyt pelaaminen oli kuitenkin näennäistä, kommentoi pelin jälkeen Karhujen valmentaja Tino Nieminen.

- Erätauolla pidettiin keskustelu siitä, mitä tuolla laatikossa tehdään. Joukkue otti hyvin asiat vastaan ja se alkoi näkyä myös kentällä. Oli todella hienoa nähdä, että viesti meni jätkille perille.

- Kuusiluodon Janne pelasi tänään tehokkaasti. Oli isossa roolissa voitossa. Pelasimme muutenkin laajalla rosterilla. Niille jotka ovat kauden aikana taistelleet isoja minuutteja saivat tänään levätä enemmän ja vastuuta annettiin muille.

- Nyt päästää lähtemään pudotuspeleihin terveellä rosterilla. Nyt alkaa uusi kausi, päättää Nieminen.