Karhut ryöstöretkellä Nurmossa

Divarin puolivälierät pyörähtivät käyntiin lauantaina. Karhujen ja Nurmon Jymyn välinen sarja alkoi tasaisissa merkeissä. Porilaisjoukkueen tehokas puolen minuutin rykäys kolmannen erän loppupuolella ratkaisi ottelun lopulta Karhujen eduksi maalein 8-7.

Karhut sai otteluun erinomaisen lähdön.  Vieraiden illan parhaaksi valittu Tuomas Puisto aloitti ottelusarjan maalinteon reilun neljän minuutin jälkeen. Juho Myllyharjun syötöstä Puisto iski illan ensimmäisen osumansa. Kotijoukkue pääsi hetkeä myöhemmin ylivoimalle, kun Myllyharjulle tuomittiin kahden minuutin rangaistus estämisestä. Jymyn Eetu Sariola tasoitti pelin ylivoimamaalillaan. Puolitoista minuuttia myöhemmin Sariola vei kotijoukkueen ottelussa 2-1 -johtoon.  Nurmon johto kesti kolme minuuttia, kunnes vastahyökkäyksen päätteeksi Benjamin Lepola tasoitti ottelun. Jymy sai heti tasoituksen jälkeen muutaman erinomaisen maalipaikan, mutta Karhujen maalilla pelannut Rasmus Österman torjui tilanteet mallikkaasti. Viimeisen vitosen pyörähdettyä käyntiin Olli-Jussi Sariola päättyi Jymyn vastahyökkäyksen 3-2 -johtomaaliin. Avauserässä joukkueet iskivät maaleja lähes vuorotahtiin tasaiseen tahtiin. Kaksi minuuttia Jymyn osumasta Janne Kuusiluoto toi Karhuveljet tasoihin kaukolaukauksellaan. Jotta avauserän kaava pysyi samana loppuun asti, päätti Jymy erän 4-3 -johtonumeroista jälleen parisen minuuttia edellisestä osumasta. Viimeisen minuutin pyörähdettyä käyntiin Jymy sai hyökkäyskulmasta vapaalyönnin, jonka seurauksena Arttu Hautabacka lopulta iski vapaasti pallon Karhujen maaliin.

Toisen erän alkuun Karhuille tarjottiin mahdollisuus hakea tasoitusta ylivoimalla, kun avauserän päätteeksi maalinteossa onnistunut Hautabacka sai kahden minuutin rangaistuksen estämisestä. Karhujen ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja pelissä jatkettiin kotijoukkueen yhden maalin johtoasemista. Hieman ennen erän puoliväliä Jymy sai vapaalyönnin Karhujen maalin edustalta. Vapaalyönti toi lopulta maalin, kun Jose Kivipelto onnistui ohittamaan Östermanin pienestä kulmasta. Erän toinen puolisko oli kuitenkin Karhujen. Vierasjoukkue iski erässä pallon kaikkiaan kolmesti Jymyn verkkoon. Ensin Juha Tikka iski kauden ensimmäisen maalinsa etukulmasta vastaiskun päätteeksi. Hetkeä myöhemmin Tomi Jerkku päätti onnistuneesti vastahyökkäyksen laukauksellaan ja peli oli tasan. Erän viimeisellä minuutilla Tuomas Puisto siirsi Karhut jälleen pelissä johtoon illan toisella maalillaan. Päätöserään siirryttiin kutkuttavassa 5-6 -vierasjohdossa.

Kolmanteen erään Jymy vaihtoi maalivahtia. Ensimmäiset kaksi erää torjunut Rasmus Hasu sai tehdä tilaa ja maalille asteli Joonas Viitala. Kotijoukkue tulikin päätöserään piristyneenä ja lopulta tasoitti pelin reilut puolitoista minuuttia erän alusta. Maalinedustilanteen päätteeksi Olli-Jussi Sariola iski 6-6 -numerot taululle. Kolmannessa erässä edettiin tasatahtiin aina pelin 56 peliminuutille asti. Ajassa 55:25 Karhujen Ville Salonen laukoi pallon vastustamattomasti Jymyn maalin yläkulmaan. Ottelun voittomaali nähtiin 19 sekuntia myöhemmin, kun Karhujen Tomi Jerkku viimeisteli vastahyökkäyksen päätteeksi taululle numerot 6-8. Jymy haki viimeiset kolme minuuttia kavennusta ilman maalivahtia. Kaksi minuuttia ennen päätössummeria Eetu Sariola onnistui kaukolaukauksellaan kaventamaan pelin tilanteeseen 7-8. Lopussa Jymy yritti kiivaasti tasoitusta, mutta Karhut kesti lopun yritykset.

Voiton myötä Karhut otti ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan. Ottelusarja jatkuu heti sunnuntaina, kun joukkueet pelaavat Porin Urheilutalolla kello 18:00.

- Todella tiukka peli oli tänään. Onnistuttiin pelaamaan erittäin hyvä peli pallollisena. Päästiin heti alusta hyvin peliin ja saatiin näytettyä pelille suuntaa, kommentoi pelin jälkeen Karhujen valmentaja Tino Nieminen.

- Tuomas Puisto sai kyllä oikeutetusti parhaan pelaajan palkinnon tänään. Hän pelasi kyllä erinomaisen pelin. Hyvin pelasi myös Salosen Ville. Hänen ratkaisut pallollisena on kyllä loistavia. Maalilla Rasmus hoiti tehtävänsä myös hyvin ja voitti samalla vastustajan veskarit omassa taistelussaan.

- Vaikkei peli nyt ihan timanttinen ollut niin silti se oli tarpeeksi hyvä. Saatiin otettua hyvältä vastustajalta ensimmäinen täppä tähän sarjaan. Tästä jatketaan sitten kohti sunnuntain taistoa, päättää Nieminen.