Karhut lähettivät Jymyn kesälomalle

Divarin puolivälierien toiset ottelut pelattiin sunnuntaina. Karhujen ja Jymyn välinen ottelusarja meni poikki kahdessa ottelussa, kun Karhut kaatoi toistamiseen nurmolaisryhmän.

Paikalle saapuneet yli 550 katsojaa saivat heti pelin ensi minuuteilla ilon aiheita. Karhujen Ville Salonen aloitti ottelussa maalinteon ajassa 4:36. Avauserässä molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan ylivoimaa, Karhut kahdesti ja Jymy kerran. Ylivoimista ja muista hyvistä paikoista huolimatta erässä ei enää lisäosumia nähty, vaan maaleilla pelanneet Tomi Bergendahl ja Rasmus Hasu pitivät lukemat numeroissa 1-0.

Jymy pääsi ottelussa rikkomaan kuparisen toisen erän seitsemännellä peliminuutilla. Vastahyökkäyksen päätteeksi Jose Kivipelto tasoitti ottelun tilanteeksi 1-1. Erän puolen välin kynnyksellä Karhuille tarjottiin ylivoimaa. Kahden minuutin pyöritys ei tuottanut tulosta, mutta välittömästi rangaistuksen päätyttyä Aaro Ollikainen siirsi Karhut jälleen ottelussa johtoon. Toisen erän viimeisellä sekunnilla Karhuille tuomittiin vielä rangaistus, kun Juha Tikka esti Jymyn pelaaja. Karhut siis toiselle erätauolle 2-1 -johtoasemista.

Kolmannen erän alun Jymy pääsi aloittamaan ylivoimalla. Muutamasta paikasta huolimatta pallo ei löytänyt tietään Karhujen maaliin. Pelissä edettiin aina aikaan 48:16, kun saatiin pöytäkirjaan seuraava tilastomerkintä. Kotijoukkueen harmiksi merkintä piti sisällään Markus Hautaojan kahden minuutin rangaistuksen. Jäähyn aikana nähtiin lopulta myös maali. Tekijänä ei ollut ylivoimalla pelannut Jymy, vaan alivoimalla erinomaisesti taistellut Karhut. Matti Rössi vapautti syötöllään Ville Salosen läpiajoon. Salosen laukaus lipui Hasun längistä sisään ja lopulta aina maaliverkkoon asti. Jymy yritti kiivaasti vielä hakea kavennusta, mutta maalinteossa onnistuivat ainoastaan kotijoukkueen pelaajat. Ensin Markus Hautaoja vei isännät 4-1 -johtoon ja puolitoista minuuttia ennen päätössummeria Tomi Jerkku viimeisteli ottelun päätöslukemat 5-1 tyhjään nurmolaismaaliin. Voiton myötä Karhujen kausi jatkuu välierissä ja Jymyn matka Divarissa päättyi aikaiseen kesälomaan.

- Ensimmäinen erä oli todella tiukkaan Playoff-vääntöä. Toinen erä oli meiltä alkuun vaikea. Ei tehty lainkaan niitä juttuja mitä oltiin sovittu, kommentoi pelin jälkeen Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Toisen erän loppu oli sitten vapautuneempaa sen jälkeen, kun saatiin tehtyä 2-1 -johtomaali.

- Kolmas erä oli meiltä todella hyvä. Melkeinpä kauden parasta peliä tähän asti. Saatiin pelattua paljon Nurmon päässä. Todella hyvä kokonaisuus meiltä.

- Tästä on nyt hyvä jatkaa kohti seuraavaa viikkoa, päättää Nylund.