• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut kohtaavat välierissä runkosarjan voittajan


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Porilaisjoukkueen kevät jatkuu Divarin välierissä, jossa se saa vastaansa runkosarjan voittaneen Lappeenrannan NST:n. Runkosarjan kohtaamiset menivät vierasvoittojen merkeissä. Nyt on luvassa kiivas taistelu finaalipaikasta.

NST:n runkosarja oli onnistunut. Vaikean alun jälkeen lappeenrantalaisryhmä pääsi vauhtiin, joka lopulta oikeutti runkosarjan piikkipaikkaan. Ensimmäisestä kuudesta ottelusta joukkue hävisi peräti neljä. Tämän jälkeen loput 20 ottelua joukkue selvitti erinomaisesti. Tilille kertyi kaikkiaan 18 voittoa ja kaksi tappiota, joista molemmista joukkue saalisti kuitenkin lisäpisteen.

Joukkueen ehdoton ykköspyssy oli nuori Joonatan Kovanen (29+19). Kovanen ylsi runkosarjan pistepörssissä kolmannelle sijalle. Maalipörssissä 29 osumaa iskenyt Kovanen oli kakkonen edellään vain SB Vaasan Tero Saaristo. Kovasen takana tulitukea antoivat 32 pistettä mieheen takoneet Juuso Kekki ja Petteri Puustinen. Maalilla ehdoton ykkösvahti oli 20 ottelussa esiintynyt kokenut Jarkko Monthan. Monthanin torjuntaprosentti runkosarjassa oli 78,96 %.

NST aloitti pudotuspelit Josbaa vastaan. Vaikeuksien kautta lappeenrantalaisryhmä nousi lopulta ottelusarjan voittajaksi voitoin 2-1. Ottelusarjan ensimmäisessä kohtaamisessa Josba kävi hakemassa yllätysvoiton Lappeenrannasta maalein 5-3. Kaksi seuraavaa ottelua olivat kuitenkin NST:n heiniä. Ottelusarjan ratkaissut kolmas ottelu tiistaina päättyi vaiherikkaiden hetkien jälkeen NST:n 6-5 -kotivoittoon. Pelin voittomaali nähtiin kolmisen minuuttia ennen päätössummeria. Konsta Koskimiehen maalilla joukkue eteni välieriin.

Kolmessa pudotuspeliottelussa NST:n tehomiehinä ovat häärineet tutut nimet. Petteri Puustinen ja Joonatan Kovanen ovat molemmat saalistaneet puolivälierien otteluissa neljä tehopistettä.

Karhut puolestaan eteni välieriin kukistamalla viime viikonloppuna Nurmon Jymyn kahdesti. Lauantaina porilaisryhmä haki vierasvoiton Nurmosta maalein 8-7. Sunnuntaina puolestaan Karhuveljet katkaisivat ottelusarjan kotikentällään, kun Jarmo Eteläahon valmentama Jymy matkasi kesälomille 5-1 -tappio niskassaan.

- NST on kyllä kovajengi. Joukkue voitti runkosarjan kolmen pisteen erolla. Ryhmä suoritti tasaisesti läpi kauden. Suuria suvantovaiheita heillä ei ole ollut. Ainoastaan alussa heillä oli pieniä käynnistymisvaikeuksia. Sen jälkeen juna on mennyt raiteillaan eteenpäin, kommentoi Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- He ovat todella hyviä pallollisena ja tykkäävät kontrolloida peliä paljon. Systeemit ovat todella loppuun ajateltuja. Meillä on vastassa siis todella iso haaste. 

- Meidän pitää yrittää omalla pelaamisella pyrkiä hallitsemaan peliä ja pitämään heidät ilman palloa. Uskon, että sitä kautta meillä on aseet tähän sarjaan, päättää Nylund.

Ottelusarjan pelipäivät:
La 17.3. klo 14:00 NST-Karhut, Liikuntakeskus Areena
Su 18.3. klo 18:00 Karhut-NST, Porin Urheilutalo
Ti 20.3. klo 18:30 NST-Karhut, Lappeenrannan Urheilutalo (tarvittaessa)

Lauantain ottelun kehittymistä voi seurata esimerkiksi Divarin tulospalvelun kautta.

Lue myös