Ensimmäinen välierä Karhujen nimiin

Divarin ensimmäiset välierät pelattiin lauantaina. Karhut kohtasivat vieraskentällä runkosarjan voittaneen Lappeenrannan NST:n.

Ottelun avauserästä muodostui Karhuille loistava. Kotijoukkue joutui noukkimaan pallon kolmesti ensimmäisen kahdenkymmenen minuutin aikana omasta maalista. Ensimmäinen erä venyi aina jälkimmäiselle puoliskolle asti, kunnes ottelun avausmaali saatiin merkattua tilastoihin. Molemmilla joukkueilla oli paikkoja avausmaaliin, mutta onnistuminen tuli lopulta vierasjoukkueelle. Eero Vanhatalon laukaus upposi ohi NST:n maalilla pelanneen Jarkko Monthanin. Karhut sai lisättyä johtoa pelin 15 peliminuutilla kahdella lisäosumallaan. Ensin Kalle Santasen pienestä kulmasta ampuma laukaus pomppi NST:n maaliin. Vain 32 sekuntia myöhemmin oli Benjamin Lepolan vuoro ohittaa Monthan poikittaissyötön jälkeen. Avauserän jälkeen Karhut johtivat ottelua maalein 3-0.

Toinen erä alkoi Karhujen kannalta hyvin. Reilun kolmen peliminuutin jälkeen Eero Harjula lisäsi porilaisjoukkueen johdon jo neljään maaliin. NST pääsi kuitenkin kuittaamaan vajaat kolme minuuttia myöhemmin Karhujen osuman, kun kokenut Arto Vainikainen viimeisteli NST:n ensimmäisen maalin. Kotijoukkue pääsi kavennusosuman jälkeen peliin paremmin mukaan ja tilanteet vyöryivät kohti Rasmus Östermanin maalia. Lopulta NST onnistui tekemään erän toisen osumansa ylivoimalla. Eero Vanhatalon saama kahden minuutin rangaistus kostautui, kun Joonatan Kovanen iski kevään ensimmäisen pudotuspelimaalinsa. Päätöserään siirryttiin Karhujen 4-2 -johtoasemista.

Päätöserästä muodostui lappeenrantalaisyleisölle jännittävä. Kotijoukkueen Arto Vainikainen toi isännät maalin päähän, kun erä oli ehtinyt vanheta reilut viisi minuuttia. Karhut onnistuivat kuittaamaan kavennuksen kuitenkin nopeasti. Pirteästi pelannut nuorisokenttä Markus Hautaoja – Eero Vanhatalo – Janne Kuusiluoto pyörittivät hetken peliä NST:n päässä ja lopputuloksena maalineteen noussut Kuusiluoto iski Karhut jälleen kahden maalin johtoon. Juuri kun päätöserän puoliväli oli ohitettu, sai Karhujen Benjamin Lepola kahden minuutin rangaistuksen. NST:n ei onnistunut ylivoimallaan maalin teossa, mutta hetkeä myöhemmin se onnistui vastaiskun päätteeksi saamaan pallon Karhujen maaliin. Maali kuitenkin hylättiin potkumaalina. Porilaisjoukkue kaivoi verta nenästään, kun Eero Vanhatalolle annettiin illan toinen jäähy. Molemmat Vanhatalon jäähyt lopulta kostautuivat, sillä kotijoukkueen Juuso Kekki viimeisteli joukkueensa neljännen osuman vajaat neljä minuuttia ennen summeria. Karhujen neljän maalin johto oli valunut näin yhteen, kun peli kellossa oli kolme minuuttia ja 52 sekuntia. Karhut onnistuivat kuitenkin pelin lopussa hyödyntämään saamansa vastaiskut hyvin. Ensin Eero Harjulan laukaus upposi takakulmaan ohi Monthanin ja 25 sekuntia ennen päätössummeria Aapo Tamminen onnistui vielä kaunistelemaan loppu lukemiksi 4-7.

- Peli alkoi meidän kannalta hyvin. Saatiin avauserään muutama onnistuminen ja päästiin karkuun, kommentoi pelin jälkeen Karhujen valmentaja Tino Nieminen.

-Toisessa erässä vastustaja sai hieman varkain oman avausosumansa ja sen jälkeen ote siirtyi heille. Meidän peli oli siinä vaiheessa heikkoa.

- Lopulta ottelusta tuli tiukka, mutta saatiin onneksi lopussa noita onnistumisia vastureista ja sitä myötä ottelu pysyi meidän johtoasemissa loppuun asti.

- Aika paljon istuttiin tänään jäähypenkillä suhteessa vastustajaan. Jatkossa pitää pystyä välttämään paremmin jäähyaitiota.

- Rasmus oli tänään maalilla erinomainen. Monta hyvää torjuntaa. Samoin puolustuksesta Tammisen Aapo nousi johtamaan koko Karhulaumaa otteillaan.

- Nyt lähdetään valmistautumaan seuraavaan koitokseen, päättää Nieminen.