Karhut toisena vuotena peräkkäin Divarin finaaliin

Paikalle saapuneet yli 700 katsojaa saivat todistaa porilaisjoukkueen etenemisen Divarin finaaliin toisena vuotena peräkkäin. Ensimmäisen välieränsä voittanut Karhut otti sunnuntaina kotikentällään 7-5-voiton myötä lipun tämän kauden Divarin finaaleihin.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta erinomaisesti. Peli kello oli ehtinyt vanheta vain reilut kaksi minuuttia, kun pallo oli löytänyt vieraiden maaliin peräti kolme kertaa. Karhuveljet iskivät 24 sekunnissa kolme osumaa, jonka myötä NST joutui ottamaan aikalisän ja vaihtamaan maalille Ville Nilosaaren. Karhujen kolmesta ensimmäisestä maalista vastasivat Eero Vanhatalo, Ville Salonen ja Petteri Santi. Kaikki kolme kenttää siis onnistuivat peräkkäisissä vaihdoissa. Vierasjoukkue NST pääsi aikalisän jälkeen peliin paremmin mukaan ja lopulta ajassa 7:50 joukkue onnistui iskemään pelin ensimmäisen maalin Konsta Koskimiehen toimesta. Koskimiehen maali jäi myös avauserän viimeiseksi.

Toisesta erästä muodostui Karhuille vaikea. Pelin hallinta oli vierailla ja se näkyi myös lopulta tulostaululla. Erän maalitalkoot aloitti NST:n Arto Vainikainen, kun peli kello oli ehtinyt vieriä eteenpäin vain reilut puolitoista minuuttia. Hetkeä myöhemmin Karhut onnistui tekemään erän ainokaisensa, kun maalinedustilanteesta Tomi Jerkku onnistui lyömään pallon ensimmäistä kertaa Nilosaaren selän taakse Kalle Santasen syötöstä. Lopuista erän maaleista vastasi sitten kotiyleisön harmiksi vierasjoukkue. Ensin Joonatan Kovanen toi vieraat taas maalin päähän. Hetkeä myöhemmin Karhujen Markus Hautaojalle tuomittiin kahden minuutin rangaistus estämisestä. Porilaisjoukkueen pelin toinen jäähy kostautui, sillä Risto Töllikkö tasoitti ottelun ylivoimamaalillaan. Päätöserään siirryttiin siis kutkuttavista 4-4-numeroista.

Kolmas erä alkoi Karhujen kannalta onnistuneesti. Joukkueen kapteeni Kalle Santanen vei isännät pelissä jälleen johtoon, kun erän viides peliminuutti läheni loppuaan. Hieman ennen erän puoliväliä porilaisjoukkueen tilanne musteni jälleen kerran. Eero Harjulan jalka osui NST:n maalivahtia päähän ja tilanteesta tuomittiin Karhuille ottelusarjan toinen viiden minuutin rangaistus. Karhut taistelivat alivoimalla sinnikkäästi, mutta lopulta Arto Vainikainen tasoitti pelin illan toisella maalillaan. Alivoiman loppuhetkillä Karhujen Benjamin Lepola karkasi maalintekoon ja Eetu Leskisen oli pakko rikkoa. Tilanteesta seurasi Karhuille rangaistuslaukaus. Sitä ampumaan astellut Ville Salonen ei kuitenkaan onnistunut tällä kertaa ohittamaan Nilosaarta. Leskiselle tilanteesta NST:n pelin ainoa rangaistus. Karhujen ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta tänään. Reilut kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä ratkaisijaksi nousi kotijoukkueen Benjamin Lepola. Lepola laukoi pallon NST:n maalin ylänurkkaan Aapo Tammisen syötöstä. Reilua minuuttia myöhemmin sama mies oli jälleen asialla ja tulostaululla komeilivat 7-5-numerot. Vieraat yrittivät lopussa vielä kiivaasti kavennusmaalia ilman maalivahtia, mutta sitä ei lopulta syntynyt. Kotivoiton myötä porilaisjoukkue otti ottelusarjassa toisen voittonsa ja Karhuveljien tarina jatkuu toisena vuotena peräkkäin Divarin finaalissa.

Finaalissa Karhuja vastaan asettuu Loviisan TOR, joka voitti oman välieräsarjan M-Teamiä vastaan suoraan otteluvoitoin 2-0.

- Aika huikea peli ja huikea sarja. Oli kyllä minun mielestäni ihan hyvää salibandyä. Mentiin todella pienillä marginaaleilla, kommentoi pelin jälkeen Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Päästiin peliin hyvin tänään. Lyötiin nopeasti maalit eteen. Sen jälkeen lopetettiin rohkea peli ja se tappio meidän oman pelin. Se paheni toisessa erässä entisestään. Oltiin todella syvä jäässä.

- Päätöserään lähdettiin hakemaan takaisin pelirohkeutta. Hävitään sitten ennen pelaamalla kuin peruuttelemalla. Sitten se löydettiin takaisin ja oltiin parempia.

- Jälleen saatiin taistella jäähyjä ja vitosenkin aikana tuli vain yksi takaisku. Lopussa sitten Benjamin Lepola näytti arvonsa. Loppu sitten pelattiin järkevästi pois.

- Tyytyväisiä pitää olla finaalipaikasta, päättää Nylund.