• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Finaalisarja alkaa lauantaina Loviisassa


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Divari-kausi on edennyt kauden huipennukseen, kun jäljellä on enää kaksi joukkuetta. Finaalisarjassa kohtaavat runkosarjan kolmonen Loviisan TOR ja kuudenneksi sijoittunut Karhut. Kahden perinteikkään seuran kohtaamisessa pelataan mestaruuden lisäksi myös noususta Salibandyliigaan.

Loviisa eteni runkosarjassa vahvan alun jälkeen lopulta kolmannelle sijalle. Runkosarjan päättäneen kierroksen jälkeen joukkueella oli kasassa kaikkiaan 34 sarjapistettä. Ne muodostuivat 16 voitosta, kahdeksasta tappiosta sekä kahdesta varsinaisen peliajan jälkeen tulleesta tappiosta.

Runkosarjassa joukkue oli yksi sarjan tehokkaimmista joukkueista. Maaleja se viimeisteli kolmanneksi eniten, 167 ja maalisuhde oli plussan puolella 41 osuman verran. Tehokas kausi näkyi myös joukkueen sisäisessä pistepörssissä. Peräti neljä pelaaja saalisti kauden aikana yli 30 tehopistettä (Karhuilla 2). Kärkipaikalla joukkueen tehotilastossa oli kokenut Andreas Hietala 36 (4+32) tehopisteellään. Hietala sijoittui Divarin syöttöpörssissä upeasti toiseksi. Jonas Hällfors ja Asko Santero puolestaan jakoivat joukkueen maalikuninkuuden 21 osumalla. Omassa päässä torjuntavastuu on puolestaan ollut odotetusti Niko Nordströmin harteilla. Runkosarjassa Nordström pysäytti pallot 83,01 % varmuudella.

Pudotuspelit Loviisa aloitti kotitappiolla SB Vaasalle puolivälierien ensimmäisessä ottelussa. Tuon ottelun jälkeen joukkue on onnistunut tilkitsemään oman päänsä erinomaisesti ja siitä on seurannut neljä peräkkäistä voittoa. Ensimmäisellä kierroksella SB Vaasa kaatui otteluvoitoin 2-1 ja välierissä runkosarjan kakkonen M-Team hävisi kahdesti Torille jatkoajan jälkeen. Viidessä pudotuspelissä joukkueen tehokkaimpana on ollut viisi pistettä iskenyt Jonas Hällfors.

Karhuilla ja Loviisalla on pidempi historia keskenään niin runkosarjan kuin pudotuspelien ja karsintojen osalta. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat toisensa kaksi kertaa. Ensimmäinen ottelu marraskuun alku puolella päättyi Porissa Loviisan selvään 9-4 -vierasvoittoon. Toinen kohtaaminen helmikuun alussa Loviisassa venyi aina jatkoajalle asti. Tuolloin Karhut matkasi voitto mukanaan kohti Poria. Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa runkosarjan lisäksi myös pudotuspeleissä. Puolivälierissä Karhut lähetti Torin kesälomille 2-0 -otteluvoitoin.

Karhut puolestaan raivasi pudotuspeleissä tieltään puolivälierässä runkosarjan nelosen Nurmon Jymyn voitoin 2-0 sekä välierissä NST:n niin ikään 2-0 -voitoin. Neljän pudotuspelin aikana Karhujen tehokkaimpana on häärinyt seitsemän tehopistettä (4+3) saalistanut Benjamin Lepola. Lepolan takana tulitukea on tullut useammalta eri pelaajalta. Kaikkiaan kahden pelaaja on saalistanut vähintään piste per peli tahdilla.

- Hyvillä fiiliksillä lähdetään kohti ensimmäistä peliä. Todella hienoa, että pelit jatkuvat vielä tässä vaiheessa kevättä, kommentoi finaalien aattona Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Itse tykkään, että pelataan Loviisaa vastaan. Nyt on varmaa, että peleissä on todelliset karnevaalit käynnissä katsomon puolella molemmilla paikkakunnilla. Sarjojen parhaat kotiyleisöt takaa sen.

- Jos Loviisaa mietitään pelillisesti, niin he ovat todella taitavia pallolla. Siihen lisätään erinomainen oman pään puolustus. He koittavat iskeä nopeesti vastaan ja kääntävät peliä heti, jos on paikka. Maalivahti on myös erinomainen heillä.

- Meillä taas on paljon nuorta voimaa, jotka ovat nousseet nyt ratkaisemaan pelejä.

- Tulee taatusti mielenkiintoiset finaalit, päättää Nylund.

Finaalien aikataulut
La 24.3. klo 17:00 Loviisa-Karhut
Su 25.3. klo 18:00 Karhut-Loviisa
Ke 28.3. klo 18:30 Loviisa-Karhut
La 31.3. klo 17:00 Karhut-Loviisa (tarvittaessa)
Su 1.4. klo 17:00 Loviisa-Karhut (tarvittaessa)

Karhujen ja Loviisan ensimmäinen mittelö alkaa lauantaina Loviisassa kello 17:00. Sarjan ensimmäistä ottelua voi seurata livenä Fanseatin kautta. 

Lue myös