Loviisa kylvetti Karhuja ensimmäisessä finaalissa

Divarin ensimmäisestä finaalista muodostui porilaisjoukkueelle synkkä. Kahdeksan ottelun voittoputkessa ollut Karhulauma törmäsi Loviisan muuriin ja tuloksena oli ruma 9-2 -vierastappio.

Finaalisarjan avauserästä muodostui ottelun vähämaalisin. Tarkkaan puolustaneet joukkueet saivat erän aikana tehtyä ainoastaan maalin kumpikin. Sarjan ensimmäisestä maalista vastasi kotijoukkue. Petteri Santin saama kahden minuutin rangaistus ehti vanheta vain kahdeksan sekuntia, kun pallo oli löytänyt tiensä ensimmäistä kertaa Karhujen maaliin. Pelin avausosumasta vastasi Loviisan Jere Jokinen. Erän puolen välin jälkeen Karhut onnistui riistämään pallon hyökkäysalueella ja siitä seuranneesta tilanteesta Benjamin Lepola tasoitti ottelun lukemiin 1-1. Näistä numeroista siirryttiin ensimmäiselle erätauolle.

Toisesta erästä muodostui ottelun ratkaissut 20 minuuttinen. Avauserän tavoin toisen erän alku oli tarkkaa pelaamista. Erän ensimmäistä maalia saatiin odotella aina 10 peliminuutille asti. Loviisan Jere Jokinen laukoi kotijoukkueen 2-1 -johtoon Andreas Hietalan loistavasta esityöstä. Karhut tuli ottelussa vielä kerran tasoihin, kun vastaiskun päätteeksi Petteri Santi viimeisteli tasoitusosuman. Tämän jälkeen kaukalossa juhli enää keltapaitainen kotijoukkue. Illan hahmoksi ja Karhujen kaatajaksi nousi tasoitusmaalin jälkeen kokenut Joni Niiranen. Toisessa erässä Niiranen vei ensin Loviisan 3-2 -johtoon rangaistuslaukauksesta vain reilut puoli minuuttia Karhujen tasoitusmaalin jälkeen. Viimeisen vitosen aikana Niiranen puolestaan tarjoili maalipaikat Peik Salmiselle ja Jesse Tolvaselle. Päätöserään siirryttiin kotijoukkueen 5-2 -johtonumeroista.

Päätöserässä Karhut yritti hakea kavennusta, mutta kotijoukkue käytti saamansa vastaiskut murhaavan tehokkaasti. Viimeisen 20 minuuttisen aikana loviisalaisyleisö sai juhlia vielä neljän lisäosuman verran. Jokainen päätöserän maaleista syntyi kotijoukkueen vastaiskuista. Kotijoukkueen parhaana palkittu Joni Niiranen oli osallisena kolmeen päätöserän osumaan. Koko pelissä Niiranen saalisti komeat 2+4 tehopisteet. Avausvoiton myötä Loviisan Tor siirtyi finaalisarjassa 1-0 -johtoon.

Benjamin Lepola 1+0
Petteri Santi 1+0
Tomi Jerkku 0+1
Rasmus Österman 15 torjuntaa

Finaalisarja jatkuu sunnuntaina Porissa, kun Loviisaa saapuu Karhuluolaan. Ottelu alkaa kello 18:00.